Ilosella vaihteleva kierros - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilosella vaihteleva kierros

Mikko Ilonen toivoo perjantaiksi reilumpaa puhuria Invernessiin. Arkistokuva Ranskasta. © Getty Images

Mikko Ilonen teki tapahtumarikkaalla kierroksellaan Castle Stuartin kentällä torstaina viisi birdietä ja viisi bogia. Tulokseksi kertyi 72 lyöntiä, jolla Ilonen on Skotlannin avoimissa avauspäivän jälkeen kaksi lyöntiä cut-rajan takana. Lahtelaisen sijoitus 156 pelaajan joukossa on 101:s. ”Keli oli helppo, tyyni. Aloitin hyvin, kolmen reiän jälkeen olin jo kaksi alle. Sitten tuli huonompia lyöntejä ja niiden kautta bogeja. Siinä tuli annettua siimaa. Tulokset olivat kovia, kuten ounastelinkin. Toivotaan, että perjantaina on kovempaa puhuria, tämä kenttä vaatii sen pärjätäkseen huipuille”, Ilonen sanoi. Kahden kierroksen jälkeen jatkoon pääsee 65 parasta sekä tämän tuloksen jakavat pelaajat. Kilpailun kärjessä on edellisviikolla päätöspäivänä loistanut Francesco Molinari, joka sai nyt tuloksekseen 62 lyöntiä. Eroa toisena olevaan Alejandro Canizaresiin on kaksi lyöntiä. Sören Kjeldsen ja Raphael Jacquelin (65) jakavat kolmatta sijaa. Francesco Molinarin kymmenen birdietä sisältänyt kierros merkitsi samalla uutta Castle Stuartin kenttäennätystä: mainio avaus turnauksessa, jossa on mukana maailmanykkösen Luke Donaldin lisäksi kaksinumeroinen luku major-voittajia.

Mikäli Francesco juhlii sunnuntaina Skotlannin avointa mestaruutta, hänestä ja Edoardo Molinarista tulee Euroopan kiertueen historian toinen veljespari, joka on pystynyt voittamaan saman turnauksen. Tähän ovat toistaiseksi pystyneet vain espanjalaiset German ja AntonioGarrido, jotka voittivat Madrid Openin vuosina 1973 ja 1977.

Alexander Noren oli yksi avauspäivän onnistujista.  &copy Getty Images

Alexander Noren oli yksi avauspäivän onnistujista. &copy Getty Images

Kaksi vuotta sitten Scottish Openin Loch Lomondilla voittanut Edoardo Molinari joutui pari viikkoa sitten ranneleikkaukseen, joten hänen osaltaan loppukesä sujuu toipumisen merkeissä. ”Olisi hienoa pärjätä tällä viikolla, jotta voisin hieman piristää häntä”, myötätuntoa vanhempaa veljään kohtaan tunteva Francesco sanoi. Ranskan avoimissa toiseksi näyttävän finaalikierroksen (64) ansiosta noussut Molinari näyttää löytäneen huippuvireen sopivaan aikaan – juuri British Openin alla. ”Tiedän, ettei tämä kestä ikuisuuksia. mutta toivottavasti ainakin ensi viikkoon”, hän viittasi kauden kolmanteen major-turnaukseen.

Scottish Openissa kymmenen joukkoon mahtuvat myös Peter Lawrie, AlexanderNoren, Fredrik Jacobson ja Jeev Milkha Singh – kaikki tuloksen 66 pelanneita.

Kolminkertainen Masters-voittaja Phil Mickelson jätti muun perheensä lomailemaan Italiaan voidakseen harjoitella enemmän ennen British Openia. Invernessissä ”Leftyn” aloitus ei ollut erityisen lupaava; hän on avauspäivän jälkeen 11 lyöntiä Molinaria jäljessä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje