11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilosella kahdeksan lyöntiä liikaa Openin karsinnoissa

MIkko Ilonen oli edellisessä Euroopassa pelaamassaan kisassa Tukholmassa komeasti kolmas © Getty Images

Mikko Ilosen lähipeli oli jäässä British Openin karsinnoissa maanantaina. Jo avauskierroksella Sunningdalen vanhalla kentällä hän otti neljä kertaa kolme puttia ja sai tuloksekseen (72,+2) . Tämä jätti kovin vähän mahdollisuuksia toiselle kierrokselle, joka tuloksellisesti tuotti saman tuloksen (71,+2) .

”Odyssey putterini etsi turhaan pallolle reittejä reikään. Nyt on vaan opittava tästä ja harjoiteltava pari päivää Pohjois-Irlannin kisaa varten nimenomaan lähipeliä”, Ilonen tuumi kisan jälkeen.

James

James Morrison kiirehti jo avauskierroksella (63) muilta karkuun Openin karsinnoissa &copy Getty Images

Brittipelaajat valloittivat valtaosan kymmenestä paikasta, kisan voitti tuloksella (131 ,-12) Englannin James Morrison. Lyönnin päähän rajan väärälle puolelle jäivät Colin Montgomerie sekä Matteo Manassero.

Ilonen pelaa jo torstaina käynnistyvässä Irish Openissa, sekä tämän jälkeisinä viikkoina Ranskassa ja Skotlannissa. Kahdessa viimeksi mainitussa kisassa paras top-5 sijoille yltävä pelaaja jolla ei ole pelioikeutta Openiin tulee sellaisen saamaan. Ilosellakin on vielä kaksi mahdollisuutta päästä puolustamaan Royal Lythmam & St. Annes-kentälle vuoden 2001 yhdeksättä sijaansa.

Ennakkko

Sunningdalen kahdella kentällä Lontoon lähistöllä pelataan 36 reiän mittainen karsinta, jonka kymmenen parasta saavat pelioikeuden heinäkuun 19-22 päivinä Royal Lythamin kentällä pelattavaan kauden kolmanteen major-kilpailuun.

Mikko Ilonen on pelannut Openissa vuosina 2000, 2001, 2002 ja 2006. Kaudella 2001 kisa pelattiin nimenomaan Royal Lythamissa, jossa Ilonen oli päätöspäivän paras ja koko kilpailun yhdeksäs. Openissa Ilosen saldo on varsinaisissa kisoissa komea, kolme kertaa jatkoon neljässä kisassa.

Varsinaiseen kisaan pääseminen on tiukka testi, vain reilu kymmenen prosenttia osallistujista saa paikan. Hän on selvittänyt karsinnat kahdesti, kausilla 2001 ja 2006, molemmilla kerroilla kuitenkin reittinä ovat olleet ns. paikalliskarsinnat. Maanantaina vastaan asettuvista pelaajista suurin osa on ET:n vakipelaajia, joista osa on entisiä supertähtiä a´la Colin Montgomerie, Paul McGinley, Jose-Maria Olazabal ja Royal Lythamissa toiseksi sijoittunut Niclas Fasth.

Matteo

Matteo Manassero selvitti Ilosen tavoin toukokuussa itselleen paikan US Openiin. Nyt hän yrittää samaa British Openiin &copy Getty Images

Kovia luita tulee myös uudemman sukupolven pelaajista kuten Matteo Manasserosta, joka oli jo 16-vuotiaana Openissa 12:s. ’Sunningndalen karsinnassa en ole aiemmin onnistunut, mutta siihen ei ole mitään tiettyä syytä. Luottavaisin mielin lähden hakemaan paikkaa varsinaiseen kisaan, josta vuodelta 2001 on paljon unohtumattomia muistoja’, Ilonen kertoi sunnuntaina lähtiessään kohden Lontoota. Mikko Ilonen pelasi kesäkuun puolivälissä US Openissa San Franciscossa , jossa hän karsiutui yhdellä lyönnillä. Tähän kisaan Ilonen selvitti itsensä Walton Heathissa pelatun karsinnan tuloksena.

Kenraaliharjoitus Takkulassa

Ilonen kotiutui San Franciscosta vasta alkuviikosta. Lahtelaisesa on pitkän flunssaputken jälkeen taas normaalisti virtaa. ”Viruspohjainen flunssa on tältä erää voitettu. Olen päässyt treenaamaan myös fysiikkaa jo toista viikkoa, ” hän iloitsee.

Juhannnuspäivänä hän heräsi varhain mökillä Lahden lähistöllä ja kiersi kotikenttänsä LG:n Takkulan jo kello viiden jälkeen aamulla.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni en nähnyt ketään muuta kentällä. Löin ensin kasan palloja kahdeksikon väylälle, keräsin ne ja aloitin 18 reiän pelin ykköseltä”, Ilonen kertoi kenraaliharjoituksestaan.

Sunningdalen karsinnan ensimmäinen kierros käynnistyy Ilosen osalta kello 10.28, toinen kierros hieman klo 15.00 jälkeen. Mikko Ilonen on pelannut yhteensä seitsemän major-kisaa, British Openin ( 4x) lisäksi hän on kohdannut maailmantähdet Mastersissa (2001) sekä US Openissa (2010,2012).

Openin karsinnan jälkeen Ilosen ohjelmassa ovat perättäisinä viikonloppuina ET:n kisat Pohjois-Irlannissa, Ranskassa ja Skotlannissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)