5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen viikonlopun kierroksille

Mikko Ilonen joutuu vielä odottamaan varmistusta viikonlopun kierroksille pääsystä © Getty Images

Mikko

Mikko Ilonen onnistui tekemään perjantain aamukierroksellaan vain kaksi birdietä Abu Dhabi Golf Clubilla. Bogeja oli kortissa kolme, mm. samalla par-viitosella jossa hän torstaina teki eaglen. Kierrostulos 73 oli kuusi lyöntiä heikompi kuin aamupäivän paras tulos 67, johon ylsi mm. Rory McIlroy.

”Pelasin kokonaisuutena huonosti . Alku oli hyvää, sitten tuli vaikeampi jakso. Sinnittelin kuitenkin muutaman hyvän parín viheriön ulkopuolelta. Kierrokseen mahtui kaksi rangaistuslyöntiäkin veteenlyönnin seurauksena. Kentän toisella reiällä, jolla torstaina tein eaglen, löin 70 metrin matkalta soketin veteen. Korttiin kirjattiin nyt tuplamäärä lyöntejä”, Ilonen kertoi.

Vaikka kisa pelataan Lähi-Idässä, raikastavia suihkuja saatiin kahteenkin otteeseen.

”Aamulla ja uudelleen iltapäivällä oli sadetta, se lisäsi kentän vaativuutta pituuden osalta”

Abu Dhabin kilpailu on osanottajakatraan laadun osalta kovimpia koko kaudella.

Martin

Maailmanlistan kärkikymmeniköstä on mukana neljä pelaajaa. Martin Kaymer on voittanut kolmesta viimeisestä Abu Dhabin kilpailusta kaksi. Nyt hän johtaa taas kolmella lyönnillä. Maailmanlistan kolmonen nousisi mahdollisella voitollaan World Rankingilla toiseksi ohi Tiger Woodsin.

”Kyllä kenttä varmaan sopii hänen silmäänsä. Olin Martinin kanssa syömässä torstain kierroksen (67) jälkeen. Hän totesi sen olleen ”normikierros”. Kaymerilla palikat ovat olleet varsin hyvin kohdallaan jo pidemmän aikaa,” Ilonen luonnehti tallikaverinsa esityksiä.

Ilonen kävi aamukierroksensa ja lounaan jälkeen harjoitusalueella sekä puttaamassa. ”Hain alkuasentoon oikeaa tunnetta. Samoin rutiineihini varmistusta.Tunnetta siitä, missä järjestyksessä kierroksella asetun lähtöruutuun. Se löytyi varsin nopeasti, olo parani kummasti. Puttasin myös tunnin verran. Lähipelin terävyydestä on paljon kiinni viikonloppuna. Mikäli saa hyvän vireen putterin kanssa, voi päätöspäivinä tehdä hyvät nousut. Lauantain tavoitteeni on alittaa 70 lyönnin raja”, Ilonen suunnitteli päivän päätteeksi.

Padraig

Torstain epäonnen soturiksi tuli lopulta tuloksen 65 korttiinsa kirjauttanut Padraig Harrington. Seitsemännellä reiällä hänen todellinen tuloksensa oli suurempi kuin sinne kirjattu par. Tämä on selvinnyt järjestäjille signeerauksen jälkeen, ainoa mahdollinen tuomio on hylkäys.

”Harrington oli tipauttanut vahingossa kolikon pallon päälle. Kukaan ryhmästä ei ollut huomannut, että se olisi liikahtanut millin vertaa. Joku oli kuitenkin soittanut asiasta ja aamulla Harrington diskattiin videoiden tarkastelujen jälkeen väärän kortin allekirjoittamisesta”, raportoi Mikko Ilonen tilanteesta joka menee ensikuulemalta taas sarjaan ”kaupunkilaisjärjellä olisi paljon käyttöä” golfsääntöjen uudistamisessa…

Harringtonin uran katkerin korttierhe on 2000-luvun alkupupuolelta. Hän johti Euroopan Tourin kisaa ennen päätöspäivää 4-5 lyönnillä tehtyään ensimmäisenä päivänä kenttäennätyksen.Kun tämä kortti taltioitiin klubin seinälle laitettavaksi, huomattiin, että siinä oli sekä pelaajan että merkkaajan kohdalla pelikaveri Michael Campbellin allekirjoitus, ei Harringtonin puumerkkiä. Harringtonille tästä asiasta ja sitä seuranneesta diskauksesta kerrottiin siinä vaiheessa kun hän oli rangella valmistautumassa sunnuntain kierrokselleen.

Irlantilaisella on ollut kolmen major-voittonsa (2007,2008) jälkeen varsin kuiva kausi meneillään. ET:lla viimeinen ykköstila on PGA Championships 2008.Aasian Tourilla hän voitti syyskuun lopulla 2010. Maailmanlistalla Harrington on valahtanut sijaluvulle 26:s, viikonlopun diskauksen myötä alamäki jatkuu.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • pelaaja says:

    Ainaki ET:n omilla sivuilla lukee että pallo liikahti kun P.Harrington oli nostamassa kolikko pois pallon takaa,ja siis sormella vahingossa tökkäsi palloa.oli kuulemma huomannut osui palloon mutta oletti sen vai ”värähtäneen”paikallaan,ei liikahtaneen pysyvästi.ironista sekin että kun palloa liikuttaa tuossa tilanteessa niin sen saa ilman penalttia siirtää takaisin,jos sitä ei tee niin tulee 2 penttiä ja jos niitä penaltteja ei merkkaa (kun ei tiedä niitä saaneensa) korttiin ja sen sitten rundin jälkeen kuittaa niin väärän kortin kirjoituksestahan sitä DQta pukkaa.

  • Aleksi Martikainen says:

    Joo, pallo liikahti kun oli nostamassa merkkiä. Ei siis pudottanut kolikkoa pallon päälle.