Ilonen taistelee European Openin voitosta - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen taistelee European Openin voitosta

Nähtäväksi jää, mitä Mikko Ilonen keksii sunnuntaina pahimpien kilpakumppaneiden pään menoksi. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen (-11) mainiot otteet jatkuivat Bad Griesbachin turnauksen kolmannella kierroksella. Hän pelasi lauantaina tuloksen 67, ja nousi kisassa jaetulle viidennelle tilalle Magnus A. Carlssonin ja JamieDonaldsonin kanssa. Kolmikko jahtaa kärkeen siirtynyttä Thongchai Jaideeta kahden lyönnin päässä.

Ilosen päivä käynnistyi kierroksen ainoaksi jääneellä bogilla, jonka hän kuittasi jo kakkosen birdiellä. Kierroksen paras vaihe osui reikien 9-14 jaksoon, jossa lahtelainen teki neljä birdieä.

Kierros noudatti tilastollisesti pitkälti toisen kierroksen kaavaa. Väyläosumia kertyi jälleen kymmenen ja GIR-tilasto (15) parani perjantaista yhdellä. Putteriaan Ilonen käytti 29 kertaa.

”Meillä oli mukava kierros Magnus A. Carlssonin kanssa, rauhassa edettiin omaa tahtiamme”, Ilonen sanoi.

”Kenttä oli alkuvaiheilla tavallista pidemmän oloinen, jonka teki pieni sumusade. Pitkiä rautalähestymisiä sai laittaa ilmaan runsaasti.”

”Birdiepaikkoja tämä rata tarjoaa takaysillä, jossa muutamasta onnistumisesta huolimatta jäi lyöntejä kentälle. Hyvä ja tasaine kieppi siitä kuitenkin rakentui. Yllättävän vähän huipputuloksia pelasivat muutkaan”, hän pohti.

Ilonen on voittanut uransa aikana viisi kertaa European Tourilla, joista kaksi kaudella 2014. Kakkostiloja on neljä ja kolmansia sijoja kolme. Sijaluvuilla 4-10 hän on ollut 22 kertaa. Kisoja on takana yhteensä 331.

”Lähden loppukauden kisoihin pelaamaan ensisijaisesti voitosta”, Ilonen painotti ennen Saksan matkaansa, joten päätöskierrokselle hän tuskin lähtee jarruttelemaan. Ilosen kauden toistaiseksi paras sijoitus on 18.

Virheettömästi kolmannella kierroksella pelannut Mikko Korhonen (-8) nousi tuloslistalla kahdeksan pykälää. Hän lähtee European Openin finaalikierrokselle jaetulta 16. sijalta.

”Aika tasainen päivä oli, ei virheitä kortissa. Olosuhteet olivat sateiset ja kosteat, pallo ei lentänyt alussa mihinkään”, tuloksen 68 lyönyt Korhonen sanoi.

Tasaisen varmasti läpi kilpailun lyönyt Korhonen viidennen lyönnin päässä kärjestä, Top 10:een matkaan on vain yksi lyönti.

”Paikkoja oli taas reilusti hyvän lyömisen johdosta. Tänään oli paljon hyviä putteja, ei vaan mennyt sisään vieläkään. Tyydyttävä tulos kuitenkin, ei kai sitä voi olla pettynytkään”, Korhonen sanoi.

Korhosen ja Gregory Havret’n neljäs kierros käynnistyy sunnuntaina klo 12.19 Suomen aikaa. Ilonen ja Carlsson tekevät toisilleen seuraa toisena päivänä peräkkäin. Heidän starttiaikansa on klo 13.27.

Jaideen ja Ilosen väliin mahtuvat vielä Pelle Edberg, Ross Fisher ja Graeme Storm (-12).

”Olen pelannut jokaisella kierroksella jämäkästi, mutta tänään puttasin paljon paremmin”, 45-vuotias Jaidee sanoi. ”Täällä on onnistuttava avauksissa, sillä viheriöt ovat hankalat. Nautin tästä kentästä, ja pelini sujuu juuti nyt hyvin.”

”Seitsemän alle on hyvä tulos. En ole aikoihin pelannut niin kovaa tulosta”, kuusinkertainen ET-voittaja jatkoi. ”Tulokseni on yleensä suunnilleen neljä alle, mutta uskalsin nyt hyökätä lipulle pehmeillä viheriöillä.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)