Ilonen paransi tulostaan PGA Championshipissä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen paransi tulostaan PGA Championshipissä

Mikko Ilonen on kaivannut tehokkampaa puttipeliä Wisconsinissa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen (72-73-71) on ennen päätöskierrosta sijalla 59 Whistling Straitsin kentällä Wisconsinissa pidettävässä kauden viimeisessä major-turnauksessa.

Kolmas kierros käynnistyi lauantaina vajaat kaksi tuntia niiden neljän reiän pelaamisen jälkeen, jotka Ilosella jäivät perjantaina kiertämättä ukkosmyrskyn keskeytettyä pelit. Ilonen aloitti hienosti, viiden ensimmäisen reiän aikana syntyi kolme birdietä.

”Lyhyt tauko sopi minulle, sain heti vireen päälle. Ensimmäisen yhdeksikön aikana suoritukset olivat parhaita, joita olen pitkään aikaan tehnyt. Puttipeli vaan ei toiminut siinä vaiheessa kun olin tuon kolme alle”, Ilonen sanoi.

Kympillä Ilonen otti kolme puttia tehden bogin, toinen bogi syntyi 15:llä.

”Paras momentum karisi kympillä tekemäni virheen jälkeen. Peli oli hyvää, mutta puttipeli oli tehotonta. Sunnuntaina on vielä yksi mahdollisuus pelata 70 lyönnin alle, joka on yksi tavoitteista.”

Hän pelaa klo 17.06 Suomen aikaa käynnistyvän kierroksensa Bill Haasin kanssa.

PGA Championship on Ilosen uran 14. major-kilpailu. Jatkoon hän pääsi seitsemännen kerran.

Kisaa johtaa Jason Day (-15) kahden lyönnin erolla ennen Jordan Spieth.

Kyseessä on jo kolmas kerta tänä vuonna, kun Day on major-turnauksen johdossa ennen finaalikierrosta. Näissä voitto on mennyt kahdesti Jordan Spiethille, joka tekee myös sunnuntaina Daylle seuraa kisan viimeisessä startissa klo 21.45 Suomen aikaa. Spieth on australialaista kaksi lyöntiä perässä.

”En katso menneitä kisoja negatiivisessa valossa. Kuinka voisinkaan; minulla on kahden lyönnin johto, ja olen pelannut ilmiömäistä golfia päästäkseni tähän tilanteeseen”, tuloksen 66 lyönyt Day sanoi. ”Nyt fokus on neljännessä kierroksessa. Minun on varmistettava, että keskityn ja valmistaudun parhaalla tavalla huomiseen päivään.”

Monen mielestä nyt olisi jo <a href=Jason Dayn vuoro juhlia major-voittoa. Tässä hän tuulettaa kolmannen kierroksen 17. reiällä upottamaansa birdieputtia. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/08/15081608271056.jpg" width="505">

Monen mielestä nyt olisi jo Jason Dayn vuoro juhlia major-voittoa. Tässä hän tuulettaa kolmannen kierroksen 17. reiällä upottamaansa birdieputtia. Kuva: Getty Images

Daytä lyönnin verran paremmin pelannut Spieth oli menettää kärsivällisyytensä yhdeksään peräkkäiseen pariin, kunnes hän teki sisääntulossa kahdesti kolmen birdien suoran. Spiethillä on sunnuntaina loistava mahdollisuus voittaa ensimmäisenä pelaajana kaikki Yhdysvalloissa pelattavat majorit saman kauden aikana.

Spieth itse ei halua uhrata aikaa ennätysten miettimiseen. Hänelle riittää yksi voitto kerrallaan.

”Yritän vain saada nimeni Wanamaker Trophyyn, mistään muusta ei tässä ole kysymys.”

”Tämä on kauden viimeinen major, ja siksi mieli on myös vähän haikea. Olen todella nauttinut tästä vuodesta ja majoreissa pelaamisesta. Tätä kisaa katson kuitenkin yksittäisenä tapahtumana. Tässä on ihan tarpeeksi taisteltavaa huomiselle.”

Haastajat tuskin antavat piiruakaan periksi kärkikaksikolle. Päivän kovimman tuloksen (64) pelannut Branden Grace iski pallon 18. reiän griinibunkkerista reikään, ja eteläafrikkalainen on kolme lyöntiä Dayn takana.

Grace jakoi U.S. Openissa paalupaikkaa, kun kolme reikää oli pelaamatta, mutta hän iski seuraavalla kohtalokkaasti pallonsa pelialueen rajan ulkopuolelle.

Justin Rose on Gracen kanssa tasatilanteessa. Myös edellisen (2010) Whistling Straits –kentällä pelatun PGA Championshipin voittaja ei ole syytä unohtaa; tuloksen 65 pelannut Martin Kaymer nousi viidenneksi, eikä neljän lyönnin takaa-ajoasema kuulosta lainkaan pahalta.

Myös Dustin Johnson (-9), Matt Kuchar, Billy Horschel ja J.B. Holmes (-8) ovat kymmenen joukossa. Eroa kärkeen on kuitenkin jo 6-7 lyöntiä. Pohjoismaalaisista Henrik Stenson ja David Lingmerth (-4) ovat parhaina sijalla 30.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje