[6][5]

[6][5]

Ilonen laulukuoroon Irish Openissa

Mikko Ilosen tie nousi Wentworthin kisan tapaan pystyyn jo perjantaina. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen (+10) urakka Irlannin avoimessa mestaruusturnauksessa päättyi karsiutumiseen. Kisan voittoa puolustanut lahtelainen pelasi toisella kierroksella tuloksen 77, ja jäi tämänhetkisen arvion mukaan kuusi lyöntiä jatkopaikasta.

Royal County Down Golf Clubin kentän 10. reiältä startannut Ilonen teki päivän ainoat birdiensä kierroksen puolivälin tuntumassa. Tilanne jatkopaikan kannalta oli vielä toisen kenttäpuoliskon alussa omissa käsissä, mutta rei’illä 3-7 (Ilosen 12-16) tulleet neljä bogia ja tupla päättivät lopullisesti hänen taistelunsa.

”Löin eiliseen tapaan avauksia melko mallikkaasti. Rautalähestymisten ja puttien kanssa oli hankalaa. Minulla ei vaan löydy tällä hetkellä aseita Royal County Downin tyyppisen kentän kukistamiseen”, Ilonen sanoi.

”Muutama kolmen putin viheriö tuli huonoon aikaan, niistä lähti bogisuma sisääntulossa. Ei ollut tunnetta putin vauhteihin; paluuputteihin jäi liian paljon matkaa.”

Hän suuntaa vielä perjantaina Suomeen. Seuraava kisa, kahdesti voittamansa Nordea Masters käynnistyy tulevan viikon torstaina Malmössa.

Ilosen kanssa pelannut maailmanlistan seiska Sergio Garcia (+12) koki vieläkin tylymmin saman kohtalon. Peliryhmän kolmas jäsen, Padraig Harrington (-2) jakaa seitsemättä sijaa Luke Donaldin kanssa.

Kisan kärkipaikkaa jakaa peräti kuusi pelaajaa, kun Tyrrell Hatton, Rafael Cabrera-Bello, Sören Kjeldsen,Chris Wood, Richie Ramsay ja Bernd Wiesberger ovat kaikki kokonaistilanteessa kolme alle.

Hatton pelasi perjantaina kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen, 66 lyöntiä, millä hän jakaa kenttäennätystä.

”Sain erinomaisen alun kierrokselle, se antoi avaimet tällaiselle esitykselle”, sanoi Hatton, joka teki kolmen ensimmäisen reiän jaksossa eaglen ja kaksi birdietä. ”Onneksi homma toimi myös jatkossa, ja lopetus oli hyvä.”

”Olin kuudes Abu Dhabissa ja kahdeksas Kiinassa, joten kausi ei ole sujunut hullummin. En ole kuitenkaan ollut kovin lähellä kärkeä, siksi odotan viikonlopulta paljon.”

Wiesbergerin vahva meno tuntuu vain jatkuvan. Kaksi kertaa Euroopan kiertueella voittanut itävaltalainen sijoittui kauden jokaisessa neljässä ensimmäisessä kisassaan kuuden joukkoon, ja on Race to Dubai -listalla sijalla 11.

”Lyön palloa paljon paremmin kuin viime viikolla”, Wienissä asuva 29-vuotias pelaaja sanoi. ”Tein lujasti töitä viikonloppuna epäonnistuttuani Wentworthissa. Draivit ovat sujuneet nyt todella mukavasti. Se on tärkeätä, sillä väylät eivät ole täällä leveitä. Avausten on syytä olla väylällä, jos haluaa päästä paikoille.”

”Takaysi oli varmasti yksi parhaista, mitä olen koskaan pelannut”, jatkoi kierroksensa kahteen birdieen ja eagleen päättänyt Wiesberger.