19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista

19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Ilonen: Kylmä puttaaminen nosti tulosta turhan ylös

Mikko Ilonen ei ollut torstaina puttipeliinsä tyytyväinen. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen pelasi Whistling Straitsin kentällä käynnistyneen PGA Championshipin avauskierroksella tuloksen 72 (par). Se oikeuttaa 156 pelaajan joukossa 39. sijaan.

Ilonen aloitti terävästi tehden birdiet ykkösellä ja viitosella. Ennen kahta viimeistä reikäähän oli vielä kaksi alle parin, mutta 17:llä ja 18:lla merkittiin bogi-tulokset.

”Oli hyvää pelaamista, jo alussa oli napakka olo. Osuin väyliin ja viheriöihin hyvällä prosentilla. Puttaaminen oli osaltani kylmää, se nosti tulosta turhan ylös”, neljä birdietä ja neljä bogia tehnyt Ilonen sanoi.

”Yksi nukahdus tuli kolmannella; jouduin droppaamaan, jonka jälkeen upotin pitch-lyöntini viheriön ulkopuolelta. Onnistuin upottamaan myös 13:lla. Noita missattuja putteja tuli kuitenkin aivan liikaa.”

”Kenttä ei ollut vielä mitenkään supervaikea, se tulee kovenemaan viikonloppuna. Perjantaina täytyy saada puttipeliin tuloksekas vaihde päälle, kenttäpeliin olen oikein tyytyväinen.”

Kisan johdossa on Dustin Johnson (66) kuusi lyöntiä Ilosta paremmalla tuloksella.

Kyseessä oli jo viides kerta 13 major-kierroksen jaksossa, kun Johnson vähintään jakaa kisan kärkipaikkaa. Avauskierroksen osalta paalupaikka on kolmas perättäinen. Sunnuntain päätteeksi tilanne on ollut kerta toisensa jälkeen erilainen.

Koskettavin kokemus on kesäkuulta, missä kolme puttia päätösviheriöllä 3,5 metrin matkalla vei häneltä U.S. Openin voiton.

”Minusta tuntui, että pallo oli hyvin kontrollissa. Pitkälti samalla tavalla kuin U.S. Openissa”, Johnson sanoi. ”Nähtäväksi jää mitä tapahtuu. Tämä oli vasta ensimmäinen kierros, ja paljon on vielä peliä jäljellä.”

<a href=Dustin Johnson seuraa avaustaan Whistling Straitsin kentän 16. lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/08/15081408114927.jpg" width="505">

Dustin Johnson seuraa avaustaan Whistling Straitsin kentän 16. lyöntipaikalla. Kuva: Getty Images

Niin ikään Whistling Straitsissa pelattu viiden vuoden takainen PGA Championship päättyi Johnsonin osalta ikävästi. Hänellä oli ennen viimeistä reikää lyönnin johto, mutta D.J. laski rautanelosensa lavan maahan bunkkeriksi tulkittavalla alueella. Tästä saatu rangaistus vei häneltä paikan uusinnasta, jossa Martin Kaymer oli Bubba Watsonia etevämpi.

Edellinen ei voi enää toistua, sillä samainen bunkkeri on nykyään katsomoaluetta. Sitä paitsi Johnson avasi pallonsa 18:lla kauas ja vasemmalle puolelle, mistä oli vielä rautaseiskan matka griinille. Kolmen metrin birdieputti meni lopulta niukasti ohi.

Open Championshipissä terävästi aloittanut Ruotsin David Lingmerth on lyönnin päässä Johnsonista. Muista pohjoismaalaisista, Thomas Björn (69) on 11. Kymmenen joukossa kärkipäähän odotetuista pelaajista ovat Matt Kuchar ja Jason Day (68).

Ensimmäistä kilpailuaan lähes kahteen kuukauteen pelaava Rory McIlroy aloitti urakkansa tuloksella 71.

”Olin varsin hermostunut ykköstiillä, mutta tuntui hyvältä päästä taas tositoimiin”, McIlroy sanoi. ”Kakkosen birdie sitten vapautti tunnelmaa.”

McIlroyn tervehtynyt nilkka näytti kestävän hyvin päivän rasitusta. ”Näitte varmasti itsekin, ettei se häirinnyt minua lainkaan. Minulla on täysi luottamus, että jalka kestää pelaamista normaaliin tapaan.”

Maailmanlistan ykkösen kanssa samassa ryhmässä pelanneista Jordan Spieth löi myös tuloksen 71. Yleensä tarkasti lyövällä Zach Johnsonilla oli vaikeuksia pysyä väylillä, ja Open Championshipin voittaja sai tyytyä tulokseen 75. Tämä oli myös puttipelinsä tuskailleen Tiger Woodsin tulos.

Dustin Johnsonin yhteistulos verrattuna pariin kierroksittain tämän vuoden major-turnauksissa:

1. kierros: -20 (mukana PGA Championshipin avauskierros)
2. kierros: -7
3. kierros: +4
4. kierros: par

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje