28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ilonen karsiutui US Openissa

Mikko Ilosen kompastuskiveksi osoittautuivat Pebble Beachin par-kolmoset. © Getty Images

Mikko Ilosen (75-77) peli käynnistyi mainiosti Pebble Beachin kentällä US Openin toisena päivänä. Hän oli kierrostaan yhden alle neljän reiän jälkeen ja yhteistilanteesa kolme yli, sijaluku oli tässä vaiheessa 35:s. ”Sain hyvän alun päivälle, olo oli vapautunut ja rento. Mutta sitten tuli jakso jolloin löin vääriin paikkoihin joista oli vaikeaa pelastaa tilanteita”, Ilonen kertoi viiden bogeyn putkestaan. Tuo jakso ei kaatannut minua, mutta 14:n tuplabogi vei mahkut. Siinä löin 79 metrin matkalta viisi lyöntiä. Tästä kisasta jäi paljon kokemusta ja kotiinvietävää, hyviä muistoja isosta kisasta johon haluan takaisin entistä valmiimpana. Treeniä se vain vaatii ja sitä olen valmis tekemään.

Ilosella oli lopulta kolme lyöntiä liikaa jatkoon pääsemiseksi. Ilosen kompastuskiveksi Pebble Beachin kentällä muodostuivat ensisijaisesti par-kolmoset, jotka hän löi yhteensä kahdeksan yli parin 36-reiän aikana. Ilosen seuraava kisakohde on Saksan München, jossa BMW:n kilpailu käynnistyy jo torstaina.

Mikko Ilosella värikäs kierros Pebble Beachillä

Mikko Ilosen uran ensimmäinen US Open käynnistyi Pebble Beachillä tuloksella 75 (+4). Ilonen aloitti kierroksensa kahdella birdiellä, mutta jatkossa peli ei ollut yhtä lennokasta. Hän pelasi omien sanojensa mukaan kuitenkin hyvin suurimman osan kierroksestaan.

Mikko

Mikko Ilosella on hyvät mahdollisuudet yltää US Openissa myös kahdelle viimeiselle kierrokselle. &copy Getty Images

Mikko Ilonen sai avauspäivän tuloksekseen 75 (+4) kauden toisessa major-turnauksessa. Kierroksensa pelattuaan hän oli sijaluvulla 44. Tuolloin 156 pelaajasta vain 12 oli pelannut loppuun ja yhteensä 78 oli saanut korttiinsa merkintöjä.

Iltapäivän pelaajat aloittivat kierroksensa klo 22.30 Suomen aikaa, joten lopulinen tuloslista torstain osalta oli valmiina vasta aamuviideltä. Ilosen ensimmäisen päivän lopullinen sijoitus oli T66, joten hän omaa hyvät mahdollisuudet perjantain kierroksella varmistaa jatkopaikkansa.

Ilonen aloitti räväkästi aamukierroksensa Pebble Beachin kentällä Kaliforniassa. Hän teki kaksi birdietä ja johti yksinään kisaa. Hän teki siis jälleen kerran suomalaista golfhistoriaa. Kylmää vettä tuli niskaan päivän kolmannella reiällä (kentän 12:s), missä Ilonen kirjautti korttiinsa tuplabogit. Par-kolmoset olivatkin hänelle kompastuskivenä, nämä neljä reikää Ilonen pelasi yhteensä viisi yli parin. Birdieitä kertyi kierroksen mittaan neljä, bogeja samoin neljä ja tuplabogeja kaksi.

”Pelasin tosi hyvin suurimman osan kierroksesta. Löin oikeisiin paikkoihin, avaukset oli kohdillaan. Mutta par-kolmoset tappoivat hyvän scoren. Tämä johtui mielestäni enemmän jännitttämisestä kuin huonoista lyönneistä”, Ilonen sanoi. ”Kaikenkaikkiaan urani ensimmäinen kierros US Openissa oli mahtava kokemus ja perjantain kierros on taas suuri mahdollisuus.” Ilosen ryhmästä sekä Derek Lamely että James Morrison pelasivat tuloksen 78.

Mikko Ilosen kotisivut avattu

Suomen ykköspelaajan Mikko Ilosen omat kotisivut ovat avautuneet. Ilonen kirjoittaa tuoreita kuulumisiaan blogissaan tällä viikolla päivittäin, joten lukijoilla on mahdollisuus päästä heti kurkistamaan mitä tapahtuu mm. Pebble Beachin kisan narujen sisäpuolella. Osallistu sivuilla myös Ilosen US Open -sijoitusta koskevaan kilpailuun. Klikkaa itsesi osoitteeseen www.mikkoilonen.fi

Lukijoilla

Lukijoilla on nyt mahdollisuus päästä Mikko Ilosen blogien kautta mukaan huippugolfin kiehtovaan maailmaan.

Suomalaisen ammattilaisgolfin ykkösnimi Mikko Ilonen on avannut omat kotisivunsa. Sivuilta löydät runsaasti tietoa mm. Ilosen kilpailuista ja monesta muusta mielenkiintoisesta asiasta. Mikko toivottaa lukijat tervetulleeksi nettisivuilleen tuoreiden kuvien ja tällä viikolla päivittäin ilmestyvän blogin saattelemana, jonka avulla jokaisella on mahdollisuus päästä sisälle todelliseen US Open -huumaan. Blogit ovat englanninkielisiä.

Veikkaa samalla Mikon sijoitus US Openissa, ja voita kahden hengen golfviikonloppu Vanajanlinnaan. Kilpailun löydät osoitteesta www.mikkoilonen.fi/kilpailu

Ilonen: Lähden rohkeasti toteuttamaan omaa peliäni

Mikko

Mikko Ilosen h-hetki Pebble Beachillä lähestyy.

Mikko Ilonen pelaa ensimmäistä kertaa urallaan kilpailua USA:n länsirannikolla kun hän pääsee avauskierrokselleen päivän toisessa ryhmässä torstaina kello 7.11 Pebble Beachissa paikallista Kalifornian aikaa. Suomessa kellonviisarit osoittavat kymmentä tuntia enemmän.

Peliseurana ovat USA:n Derek Lamely, joka voitti alkuvuodesta PGA Tourilla sekä Euroopan kiertueella Madeiran kisan voittanut Englannin JamesMorrrison. Koko kolmikko osallistuu US Openiin ensimmäistä kertaa. Mikko Ilonen on pelannut USA:ssa kolme PGA TOurin kisaa, kaikki vuonna 2001. Arnold Palmerin kutsukilpailussa Bay Hillissa hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen, sama oli kohtalona Masters Tournamentissa sekä Jack Nicklauksen Memorialissa.

”Niistä kisoista on aikaa jo niin paljon, että eivät nuo esitykset ainakaan painolastina ole. Lähden rohkeasti toteuttamaan omaa peliäni. Se on tarkoitus, että rohkeuden puutteesta ei joutuisi itseään viikonlopun jälkeen soimaamaan. Pitää uskaltaa antaa mennä läpi”, Ilonen suunnittelee.

Kilpailun 156:sta pelaajasta 60 parasta sekä tämän lisäksi kaikki ne jotka ovat maksimissaan kymmenen lyönnin päässä kärjestä pääsevät jatkoon. Määrä saattaa siis hyvinkin kasvaa jopa yli puoleen pelaajamäärästä.

Mikko Ilonen ihastui Pebble Beachin maisemiin

-Täysin

-Täysin hulppea paikka jossa pelkkä maisemien ihailu vetää sanattomaksi, Mikko Ilonen totesi Pebble Beachistä. &copy Getty Images

Mikko Ilonen matkusti maanantaina aamulla manageritoimistonsa järjestämällä limousinella San Fransiscosta Pebble Beachiin ja aloitti valmistautumisen kisaan.

”Pelasin yhdeksän reikää ja harjoittelin yhdessä Timo Rauhalan kanssa. Kenttä on aivan mahtava, se pelataan melkoisen kovana. Ratkaisuja nähdään varmasti viheriöillä ja niiden ympäristössä. Täällä pitää osata missata oikealle puolelle tilanteen mukaan. Omalta kohdaltani keskityn tiistaina ja keskiviikkona varsinkin peruschippien terävöittämiseen”, Ilonen suunnitteli. Hän kiersi maanantaina puolikkaan kierroksensa Thongchai Jaideen ja Alex Cejkan kanssa.

”Löin kullakin avauslyöntipaikalla vain yhden kerran, pelikaverit kokeilivat hieman enemmän. Avaukseni olivat hyvin raidassa (keskellä väylää), joten pääsin keskittymään muihin asioihin. Paikallisiin olosuhteisiin ja kenttään on kyllä hyvä perehtyä kunnolla, joka päivä oppii täälläkin varmasti uutta.” ”Caddienani toimiva David Johnson totesi jossain vaiheessa, että Pebble Beach on kokemuksia ja hienoja maisemia arvostavalle golfarille yksi maailman kolmesta upeimmasta kohteesta. Muut ovat hänen mielestään Ison Britannian links-kentät sekä Melbournen hiekkadyynien päälle rakentuneet kentät. Jo ensimmäisen päivän jälkeen olen hänen kanssaan samaa mieltä. Täysin hulppea paikka jossa pelkkä maisemien ihailu vetää sanattomaksi”, Ilonen hehkutti tiistaina aamulla valmistautuessaan toiseen harjoituspäiväänsä.

Mikko Ilonen pyöräretkellä San Fransicossa

Mikko

Mikko Ilonen on tyytyväinen US Openin starttiaikoihinsa. &copy Getty Images

US Openiin valmistautuvan Mikko Ilosen ensimmäinen etappi USA:ssa oli 14,5 tuntia Lontoosta kestäneen lennon jälkeen San Fransisco, missä hän vietti valmentajansa Timo Rauhalan kanssa kaksi yötä ja sunnuntaipäivän.

”Matka meni hyvin, sunnnuntaina kävimme Timon kanssa pyöräretkellä avaamassa matkan jäykistämää vartaloa. Poikapareja Friscossa tuntui olevan hieman tavanomaista enemmän liikenteessä, sulauduimme siis hyvin joukkoon”, Ilonen veisteli paikallista aikaa maanantaiaamuna ennen automatkaa Pebble Beachiin. Torstaina Ilosen startti on jo toisessa ryhmässä kello 7.11 paikallista aikaa (klo 17.11 Suomessa). Perjantaina Ilonen pääsee yhdessä pelikaveriensa Derek Lamelyn ja James Morrisonin kanssa kentällä klo 15.41, kotimaassa eletään tuolloin jo lauantain pimeimpiä hetkiä (klo 1.41). ”Nämä ovat oikein hyvät starttiajat, aikaeroon ehtii tottua paremmin tässä järjestyksessä kun torstaina saa lähteä normaalimpaan aikaan”, Ilonen tuumaili. Iloselle osallistumiskerta US Openiin on uran ensimmäinen, major-kisoissa hän on aiemmin ollut viidesti ja päässyt kolmasti jatkoon.

Mikko Ilosen kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje