[13][26]

[13][26]

Ilonen johtoon Kiinassa

Mikko Ilonen löi Tianjinissä kisan toistaiseksi kovimman kierrostuloksen 63 lyöntiä. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen (-12) yltyi Kiinan avoimen mestaruusturnauksen toisella kierrokselle häikäiseviin suorituksiin. Ilonen iski perjantaina taululle huippulukemat 63, joka on Tianjinissä pelattavan kisan toistaiseksi paras kierrostulos. Ilonen siirtyi samalla Volvo China Openin kärkipaikalle. Tällä kaudella yhden turnauksen Euroopan kiertueella voittaneet Brett Rumford ja Kiradech Aphibarnrat ovat Ilosta kolme lyöntiä jäljessä. Toisen kierroksen Binhai Lake Golf Clubin kentän 10. väylältä aloittanut Ilonen oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen kolme alle. Tämän jälkeen alkoi Lahden Golfin kasvatin todellinen näytös: Ilonen teki kierroksen jälkipuolella kuusi birdietä – nämä kolmessa kahden peräkkäisen birdien sarjassa. Ilonen siirtyi ensimmäisen kerran kisan johtoon neljä reikää ennen loppua. Hän kasvatti etumatkansa kolmeen lyöntiin, päättämällä päivän virheettömän urakkansa kahdeksannen ja yhdeksännen reiän birdieen.

<a href=Mikko Ilonen löysi perjantaina askelmerkkinsä. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/05/13050314352953.jpg" align="left" width="209">

Mikko Ilonen löysi perjantaina askelmerkkinsä. Kuva: All Over Press

”Löin palloa paremmin kuin torstaina. Oli varsin stressivapaa kierros, askelmerkit kohdallaan. Sain hyviä mittoja lähestymislyönteihin. Suurin ero oli kuitenkin puttipelissä, joka oli kauden parasta”, Ilonen sanoi. ”Jotkut päivät vaan ovat iisimpiä kuin toiset tässäkin lajissa. Lauantaina on kuitenkin vielä varaa parantaa lyömistä.”

Ilonen on tehnyt Volvo China Openin kahdella kierroksella 13 birdietä, joista kymmenen Binhain kentän ulosmenon rei’illä. Toistaiseksi ainoa bogi tuli avauspäivänä, reiällä 17. Ilosen ensimmäisen kierroksen tulos oli 69. Suomen ykköspelaaja osui perjantaina 11 väylään (11/14) ja 13 viheriölle. GIR-putteja kertyi 18 ja koko kierroksen puttimäärä oli vakuuttava 23. Ilonen on saavuttanut Euroopan kiertueella kaksi voittoa, joista viimeisin on vuodelta 2007. Hänen tämän kauden parhaat sijoituksensa ovat Qatarin kisan yhdeksäs tila ja Marokon kisan kakkostila.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen paalulla ollut Robert-Jan Derksen (-8) on neljäntenä. PabloLarrazabal ja Lee Slattery (-7) jakavat viidettä tilaa.

Kiinan avointen toinen suomalaisedustaja Peter Erofejeff (+1) taisteli perjantaina upeasti. Avauskierroksella (76) takkuillut Erofejeff löi tuloksen 69, mutta jäi kirvelevästi yhden lyönnin päähän jatkopaikasta. Patun lopullinen sijoitus kisassa oli 69:s.

Kiinan avoimet on kauden tähänastisista kisoista palkintosummaltaan ET:n suurin, pois lukien Masters sekä USA:ssa pelatut World Tourin kisat. Voittaja kuittaa sunnuntaina 407 000 euroa.

Lauantain kärkiryhmässä pelaavat Ilonen ja Rumford starttaavat kolmannelle kierrokselle klo 7.45 Suomen aikaa.