11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ian Poulter paras Mission Hillsissa - katso video kohokohdista

Tulihan se sieltä! Ian Poulter on pelannut tasaisen hyvin isoissa kisoissa saavuttamatta ykköstilaa ennen sunnuntaita. Kuva Ryder Cupista © Getty Images

Ian Poulter teki World Tourin kilpailun päätöspäivänä neljä kertaa kahden birdien putken. Mukaan mahtui yksi bogey, mutta kierrostulos 65 nosti hänet neljän lyönnin takaa lopulta kahden lyönnin voittoon World Tourin kilpailussa.

Kakkostilaa jakoivat Phil Mickelson, Ernie Els, Jason Dufner ja Scott Piercy. Kolmannen päivän jälkeinen kärkipari Louis Oosthuizen & Lee Westwood hyytyi , Westwood menetti otteen kärkeen vasta sisääntulossa.

Poulterin ykköstila oli ”ansaittu”, sillä hän on kolkutellut isoissa kisoissa useasti kärjen kannassa. PGA Championshipissa Poulter oli kolmas, US Openissa yhdeksäs ja Mastersissa seitsemäs. Heikoinkin esitys majoreissa, British Open tuotti sijaluvun 41. Edellisviikolla Poulter kuittasi BMW Mastersista Kiinasta neljännet rahat.

Menestystä Poulterille on tullut Aasiasta aiemminkin, sillä ansiolistalla ovat arvokkaat ykköstilat Hongkongista sekä Singapore Openista.

Suurkilpailujen voittoja ( majorit, World Tour, Fedex Cup-finaalit) on kuluvalla kaudella kahminut useamman kuin yhden vain Rory McIlroy.

Muut voittajat ovat Hunter Mahan, Justin Rose, Bubba Watson, Webb Simpson, Ernie Els, Keegan Bradley, Brandt Snedeker ja Ian Poulter. Näistä yksikään ei lukeutunut ennen kauden alkua aivan ykkösketjuun golfhuippujen taivaalla.

Ilman voittoja isoissa tapahtumissa jäivät siis mm. Tiger Woods, Phil Mickelson, Luke Donald, Lee Westwood ja edellisvuonna Kiinan World Tourin kisan voittanut Martin Kaymer. Kaudella 2013 sankareiden lista on taas aivan toisenlainen.

Teemu Tyry

3.pv

title_68224

Tulostaso jatkuu hurjana World Tourin kilpailussa Kiinassa. Useimmat huiput pelaavat Olazabal-kenttää ensimmäistä kertaa. Avauspäivänä kärkitulos oli 65, perjantaina 63. Lauantaina tauluun merkittiin jo luvut 61 ja 60.

Brandt Snedeker oli Mission Hillsin Olazabal-kentällä HSBC Champions -kisassa päivän tähti. Hän teki kierroksensa aikana kymmenen birdietä ja eaglen, tulokseksi tuli 60.

Melkoinen parannus USA:n Ryder Cup-pelaajalta, sillä kaksi ensimmäistä kierrosta tuottivat tulokseksi 72 ja 71 lyöntiä. Ennen päätöspäivää eroa kärkipariin Lee Westwood & Louis Oosthuizen on viisi lyöntiä.

Kovassa nousuvireessä on myös Westwood. Birdejä kertyi lauantaina 11, kun mukaan otetaan 34 viimeistä reikää, on englantilaisella tilillään 17 birdietä ja yksi eagle. Westwoodille World Tourin kisan ykköstila olisi uran ensimmäinen. Kovan tulostason kisassa kärkipää tullee elämään myös sunnuntaina, 12 pelaajaa on kuuden lyönnin sisällä.

Kärkikolmikon kolmas pelaaja Phil Mickelson lähtee tavoittelemaan Westwoodia ja Oosthuizenia kolmen lyönnin takaa. Ernie Els ehti jo nousta Oosthuizenin rinnalle, kunnes hän teki 15:lla ( par-5) tuplan ja seuraavalla bogeyn.

Rory McIlroyn asema rahalistan kärjessä pitää. Lähimmät uhkaajat Justin Rose ja Peter Hanson jakavat sijalukua 26. McIlroy ei ole mukana, mutta hän pelaa kaikki kolme viimeistä kisaa. Rose jättää Singaporen ja Hongkongin väliin.

2.pv

title_53680.

Louis Oosthuizen painoi hienon avauspäivän jälkeen (65) lisää kaasua HSBC Champions kisan toisena päivänä. Etelä-afrikkalainen rakensi päivän aikana kahdeksan birdietä ja yhden eaglen, lyöntejä kertyi 63. Menestysresepti oli sama kuin Adam Scottilla torstaina. Hän teki neljällä par-viitosella viidestä birdiet, yhdellä eaglen.

”Olen nyt erinomaisessa asemassa tämän kisan voittamiseen, mutta en tosiaankaan halua uhrata energiaa sen pohtimiseen”, Oosthuizen rauhoitteli spekulaatioita.

Oosthuizen on kuluvalla kaudella voittanut jo African Openin ja Malesian avoimet. Viimeisen 12 kuukauden aikana hänellä on 15 top-10 sijoitusta, mutta iso voitto uupuu.

Kahden kierroksen tulos 16 alle on World Tourin kisojen kaikkien aikojen ennätys. Aasiassa pelattavissa kilpailuissa tulostaso nousee keskimäärin tavanomaista paremmaksi niiden helppouden, lähinnä leveyden johdosta. Edellisviikolla Nick Watney sai Malesiassa tuloksekseen 22 alle, Peter Hanson Shanghaissa 21 alle.

Mikäli Oosthuizenin tahti pysyy vähänkin samanlaisena, tulee Elsille, Scottille ja kumppaneille viikonloppuna kiire karkulaisen tavoittamiseen.

title_61864

Euroopan ja USA:n pelaajat ovat vahvemmassa asemassa World Rankingilla kuin koskaan aiemmin. 23 ensimmäisen joukkoon mahtuvat edellämainittujen maanosien edustajien lisäksi vain Adam Scott (6.) sekä Louis Oosthuizen (11.). Kiinassa Tourin kisassa nämä kaksi ovat kärjessä tuloksella 65.

Molemmilla on kalavelkoja majoreista tältä kaudelta. Oosthuizen hävisi Bubba Watsonille Mastersin uusinnassa. Adam Scott tyri voiton Openissa Ernie Elsille neljällä viimeisellä reiällä.

Mission Hillsissa pelattavassa HSBC Champions-kilpailussa heillä on torstain jälkeen oiva mahdollisuus rakentaa voittoon tarvittavat elementit. Scottin kierroksen huippuhetki oli eagle yhdeksännellä viheriöllä. Aussin kovasta vireestä kuluvalla kaudella kertovat sijoitukset majoreista. Mastersissa hän oli kahdeksas, US Openissa 15., PGA:ssa 11. ja Openissa siis toinen. Voittoa ei useista hyvistä mahdollisuuksista huolimatta ole vielä tullut.

”Hyvästä päivästä kehkeytyi loppureiíllä erinomainen. Tämä kenttä, varsinkin sen viisi par-viitosta sopivat minulle mainiosti. Toivon ottavani pitkistä väylistä seuraavillakin kierroksella täyden hyödyn”, Scott suunniteli kierroksensa jälkeen. Hän pelasi par-viitoset kuusi alle, päivä päättyi eagleen.

Oosthuizenin kortti oli puhdas bogeysta, hän teki päivän mittaan seitsemän birdietä. Lyönnnin päässä kärjestä ovat Phil Mickelson, Bubba Watson, Peter Hanson ja Shane Lowry. Dustin Johnsonin tulos on -5, joten kärkeen on kasautunut varsin kovatasoisia ja viimeisten kuukausien aikana menestyksekkäitä pelaajia.

ET:n rahalistalla kolmantena olevan Justin Rosen tulos oli vaisu 72 (even).

ENNAKKO:

title_56604

Justin Rose on pelannut uransa parhaan kauden ja voittanut World Tourin kisan Floridassa sekä kahdeksan miehen matchpelit Turkissa. PGA Championshipissa hän oli kolmas, Tour Championshipissa toinen.

Ryder Cupissa englantilaisen nousu sillasta voittoon kaksinpelissä hölmistyneen Phil Mickelsonin kustannuksella oli ottelusarjan kulmakiviä. Hän pelaa viikonloppuna Kiinan Mission Hillsissa World Tourin kisan, jonka tulot lasketaan ET:n tienestilistoille.

Rosella, sekä BMW Mastersin voiton ottaneella Peter Hansonilla on vielä pieni mahdollisuus syrjäyttää Rory McIlroy rahalistan keisarin paikalta. Se vaatisi viikonloppuna isoa onnistumista, sillä noin 900.000 euroa McIlroyta jäljessä oleva Rose ei osalllistu seuraavien viikkojen kisoihin Singaporessa ja Hongkongissa. McIlroy jättää nyt käynnistyvän kisan väliin, mutta kasvattaa varmasti tilejään seuraavien kahden viikonlopun aikana.

Lopullisesti rahalistan kuninkuus ratkeaa Dubaissa 22-25.11. Rose voitti rahalistan vuonna 2007 pitkälti majoreissa ja World Tourilla ansaitsemillaan rahoilla. Tuolloin hänen keskimääräinen sijoituksensa kisoissa oli käsittämättömän hyvä, 6,83.

Kaymer puolustaa voittoa

title_67335

Mission Hillsin Shenzhenissa on aiemmin isännöinyt World Cupia, nyt Jose-Maria Olazabalin suunnittelemalla kentällä kisaa 84 pelaajaa ympäri maailman.Supertähdistä puuttuvat maanantaina näytösottelustaan toisaalla Kiinassa yhteensä kolme miljoonaa kuitanneet Rory McIlroy sekä Tiger Woods. Pelaajakatraassa on kevyemmilläkin näytöillä mukaan päässeitä aasialaisia, joka osaltaan helpottaa Rosen ja Hansonin kiilautumista kärkipäähän.

Martin Kaymer pelasi edellisvuoden kisassa päätöspäivän kuin hurmiossa (63) ansaiten yli 800.000 euroa. Nyt saksalainen epävireisyytensä takia sarjassa mahdollinen yllättäjä. Kuntopuntarin perusteella suosikkien listalle voidaan perustellusti nostaa samalla kentällä World Cupin voittanut Francesco Molinari, Ian Poulter, Lee Westwood , Luke Donald, Jason Dufner sekä Dustin Johnson.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)