11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Hetki lyö

Mikko Korhosen on pistettävä Etelä-Afrikassa kaikki peliin. © Getty Images

Euroopan kiertueen kausi 2011 on sujunut ilman suurempaa suomalaismenestystä. Kun maan ykköstykki Mikko Ilonen jäi kesällä tehdyn nilkkaleikkauksen jälkeen sairauslomalle, kääntyivät toiveikkaat katseet Mikko Korhoseen.

Vaikka Korhonen on suoriutunut loppusuoralle edenneestä kaudesta melko mallikkaasti, ei kovia sijoituksia vailla olevalle pelaajalle näytä olevan tiedossa suoraa jatkopestiä ensi vuodeksi.

Tulokaskauttaan ET:llä pelaava Korhonen on kiertueen ansiolistalla sijalla 167 koottuaan 20 kilpailussa 95 210 euron tienestit. Eroa viimeistä kortinuusijan paikkaa hallussaan pitävään SörenHanseniin on vajaat 150 000 euroa. Tätä taustaa vasten Korhonen on torstaina Etelä-Afrikan Malelanessa käynnistyvässä Alfred Dunhill Championshipissä yhden kortin varassa: vain voitto kelpaa.

align=leftET:n kalenterissa on samanaikaisesti Malesiassa pelattavan kisan lisäksi jäljellä Etelä-Afrikan avoimet, Hong Kong Open sekä Dubai World Championship. Näihin Korhosella ei ole luvassa yhtään pelipaikkaa. South African Openissa hän on kymmenentenä varalla, joten Malelanessa on pistettävä kaikki peliin.

Korhonen on yltänyt tällä kaudella ansioille 12 kilpailussa. Suurin shekki on peräisin syyskuulta, jolloin 16:s sija tuotti KLM Openissa 21 900 euroa. Kauden toiseksi paras sijoitus (19:s) tuli kaksi viikkoa myöhemmin pelatussa Itävallan avoimessa mestaruusturnauksessa. Mukavan syyskunnon löytäneelle Korhoselle eivät juuri sittemmin ole kisaportit auenneet: edellinen turnaus on peräisin lokakuun alusta, jolloin hän oli Madrid Mastersissa 47:s.

Mikäli Korhonen ei tuo pokaalia Etelä-Afrikasta Nummelaan, on hänellä seuraavaksi tiedossa Euroopan kiertueen joulukuussa jatkuvat karsinnat. Nousu ET:n ansiolistalla 150 joukkoon avaisi tien suoraan karsintafinaaliin. Nykyisilläkin asemillaan Korhonen päässee mukaan vielä tämän vuoden puolella käynnistyvän uuden kauden pienempiin turnauksiin. Niissä onnistuminen antaisi enemmän tilaa hengittää ja mahdollisuuksia osallistua myös muihin talvikaudella pelattaviin kisoihin.

Ilonen ja Kakko palaamassa ruotuun

Thaimaan

Thaimaan harjoitusleiriltä kotiin palaavan Mikko Ilosen on jälleen syytä totutella pipoon ja kintaisiin.

Mikko Ilosen kuntoutuminen on pelaajan omien sanojen mukaisesti sujunut ennakoitua paremmin. Hän on viime aikoina viettänyt harjoitusleiriä Hua Hinissä, Thaimaassa, josta kotiutuminen ajoittuu näille päiville. Ns. medical extensionin sairauslomansa vuoksi saanut lahtelainen aikoo olla täysillä mukana Euroopan kiertueen tammi-helmikuussa pelattavissa kilpailuissa.

Niin ikään medical extensionin turvin ensi kauteen valmistautuvan Roope Kakon pitäisi olla vuoden alussa valmis täysipainoiseen pelaamiseen. Kakon kausi päättyi toukokuussa revenneen akillesjänteen operointiin Töölön sairaalassa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje