[6][5]
Ecco Tour - Kilpagolf

Henri Satama latasi parhaan suomalaiskierroksen

Nurmijärven Henri Satama ei antanut ukkosen aiheuttaman kolmen tunnin tauon vaikuttaa pelirytmiinsä. Päivän saldo oli kuusi alle ja kärkeen on matkaa neljä lyöntiä. Kuva Juha Taskinen.

Finnish Openin kärkipaikalle nousi päivän parhaan kierrostuloksen 65 (-7) pelannut Benny Ahlenbäck kahden kierroksen yhteistuloksellaan 133 (-11).

Löin palloa tänään tasaisen hyvin koko kierroksen ajan ja lähestymiset varsinkin par viitosilla osuivat hyvin kohdalleen”, kertasi kolme päivän seitsemästä birdiestään juuri par 5 väylillä upottanut Ahlenbäck. Askelmerkit päätöskierroksellekin ovat selvillä.

Lauantaina pitää olla ajattelematta liikaa kilpailun voittoa. Sen lisäksi pitää olla kärsivällinen, sillä tämä on kenttä jossa hosumalla ei kilpailua voiteta”, tietää kahden lyönnin etumatkan turvin päätöskierrokselle starttaava ruotsalainen.

Ruotsin Benny Ahlenbäck (-7) oli päivän paras Masterissa ja johtaa kilpailua kahdella lyönnillä. Kuva Juha Taskinen.

Avauskierroksen jälkeen kilpailua tuloksellaan -6 johtanut Tanskan Anders Schmidt Hansen, piti pintansa myös perjantaina. Tanskalainen löi palloa 69 (-3) kertaa ja pelaa kilpailua johtavan Ahlenbäckin kanssa johtopallossa. Samaan ryhmään ja Hansenin kanssa tasatulokseen kiri viimeisen väylän birdiensä myötä myös Ruotsin Niclas Johansson. Kaksikolla on eroa kärkeen kaksi lyöntiä.

Tauko ei sotkenut Sataman peliä

Suomalaispelureista torstaina kirkkaimmin salamoivat aamupäiväryhmässä urakoineet Henri Satama ja Tuomas Tuovinen. Kaksikko jakaa kilpailussa viidettä sijaa tuloksellaan 137, seitsemän alle. Sataman 66 (-7) lyönnin kierros oli päivän toiseksi paras.

Sain kisalle eilen hyvän alun, joten siitä tänään jatkettiin. Taukokaan ei omaa peliäni sotkenut millään lailla, vaikka sen jälkeen se päivän ainoa bogey syntyikin. Olin lyönyt siinä lähestymiseni pitkäksi takaraffiin jo ennen torven soittoa”, kertasi vielä kaksi birdietä tauon jälkeen tehnyt Satama.

Muutama putti kävi vielä kurkistelemassa reunalla, mutta upotetaan ne sitten huomenna”, lupasi Nurmijärven Golfia edustava Satama.

Sataman ja Tuovisen kanssa viidettä sijaa jakaa paras amatööri, Tanskan Kasper K. Estrup. Suomalaisamatööreistä kymmenen parhaan joukossa on yhdeksättä sijaa jakava Tuomas Salminen (139, -5).

Iltahämärissä nähtiin myös tämänvuotisen Finnish Openin ensimmäinen holari, jonka upotti Thomas Sundström. Väylä oli Master -kentän viimeinen, joka pelataan kilpailussa normaalista poiketen 206 metrisenä par kolmosena. ”Ässä” oli Sundströmille jo peräti kuudes!

Tuovisella hyvä vire

Kun peli keskeyttiin, oli jo konkariksi luokiteltava Talin Tuomas Tuovinen 16. väylän viheriöllä ja kortissa oli päivän saldona -4. Kolmen tunnin ukkostauon jälkeen Tuovinen rutisti tiukasti ja pelasi loput reiät pariin.

”Tässä on vielä paljon kierrosta jäljellä, joten katsotaan, miten päivä päättyy”, hymähti Tuovinen saavuttuaan pelaajien loungeen ukkoselta suojaan.

Tuomas Tuovinen kiiruhti pelaajien loungeen Mastersin Talliin sateelta ja ukkoselta suojaan.

Tuovisella, 32, on kokemusta European Touriltakin. Viime syksynä hän toimi Mikko Korhosen caddiena ET:n karsinnoissa. Tänä vuonna hän on pelannut Finnish Tourilla kolme kisaa, missasi ensimmäisessä cutin ja sijoitukset kahdessa muussa olivat T6 ja T24. Nyt pelivire on löytynyt.

”Hyvin tämä on mennyt tähän saakka. Pelissä on ollut paljon hyvää ja välillä vähän tuuriakin. Viheriöt ovat haastavia ja minulla on ollut hyviäkin putteja, mutta paljon on kentälle jäänytkin”, kommentoi Tuovinen odotellessaan ratkaisua kilpailun jatkosta. Kävi niin tai näin, Tuovinen nähdään joka tapauksessa viimeisellä kierroksella.

Pitkälyöntinen Tuovinen on käyttänyt 34 pelaamallaan väylällä draiveria ainoastaan kolme kertaa, muut avaukset hän on lyönyt pienemmillä mailoilla.

Finnish Tourin viimeinen kierros käynnistyy klo 8.00 Masterissa. Yleisöllä on kisaan vapaa pääsy.