18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Hanson ja Stenson johdattivat Euroopan voittoon

Thaimaan kuninkaan lahjoittama pokaali on seuraavan vuoden ajan Euroopan joukkueen hallussa © Getty Images

Thaimaan

Upean thrillerin tarjosivat Aasian ja Euroopan joukkkueet TV:n katselijoille ja Black Mountainin kentällä paikallaolleille sunnuntaina. Lauantain nelipallojen jälkeen 6-2 johtanut Aasian tiimi jäi kaksinpeleissä käsittämättömästi vietäväksi. Liang Wen Chong aloitti ensimmäisessä pelissä kahdella birdiellä ja oli kaksi up Peter Hansonia vastaan.

Tämän jälkeen tässä pelissä tuli lähes käsittämätön käänne, Hanson pelasi kuin hurmiossa, kiinalainen jäätyi ja hävisi kymmenestä seuraavasta reiästä yhdeksän. Hanson sinetöi pelin päätökseen 12:lla chippaamalla sisään, loppuluvuiksi tuli murskaavat 7/6, Hanson oli 12 reiän jälkeen jo kuusi alle.

Toisessa ottelussa Henrik Stenson oli alussa vastaanottavana osapuolena Noh Seung -yulia vastaan. Stenson, joukkuuensa ennakkoon kovin pelaaja syttyi puolvälin krouvissa oltuaan kaksi down. Hän teki viimeisellä yhdeksiköllä viisi birdietä ja hankki 18:n birdiellään lopulta puolikkaan pisteen hienosti pelanneelta korealaisnuorukaiselta. Stenson sai kolmesta pelistä vain puolikkaan pisteen, mutta se osoittautui sitäkin tärkeämmäksi.

Fredrik

Ruotsalaisjuhlaa täydensi kolmannesssa pelissä Japanin Ikedan voittanut Fredrik Andersson-Hed. ColinMontgomerie piti Euroopan puolesta pelaamiensa kaksinpelien osalta tilinstä tappiottomana, Kim Kyung Tae koki skotin kovuuden luvuin 3/1. Ratkaisevan pisteen sai kunnian tuoda joukkueelle Espanjan Pablo Martin, jonka ottelu Jeev Milkha Singhia vastaan päättyi viimeiselle. Martin löi vaikeasta paikasta, karheikosta ja bunkkerin takaa noin puoleen metriin ja teki pisteen tuoneen birdien.

”Unbelievable, en olisi uskonut näin tapahtuvan. Minulla ei ole puhetta valmiiksi kirjoitettuna, sillä eilisen jälkeen en uskonut voittoomme”, Montgomerie myönsi palkintojenjakotilaisuudessa oman puheenvuoronsa aluksi.

Aasialla tulevaisuuden joukkue

Järjestyksessään viides Royal Trophy oli hieno tapahtuma, thrilleri kuten edellisvuotinenkin. Vaikka Eurooppa oli edelleen liikkeellä miehistöllä joista vain Peter Hanson mahtui syksyn Ryder Cupiin, on helppo uskoa kisan kehittymiseen myös jatkossa. Aasiassa kysyntä maanosan golfareita yhdistävälle ottelulle on kova ja samalla se on lajin markkinointia parhaimmillaan.

Ryo

Aasialla oli jo nyt viisi varsin lupaavaa, 19-25 vuotiasta pelaajaa mukana. Näistä kirkkaimmat ( ja nuorimmmat) tähdet Noh Seung Yul, Ryo Ishikawa ja Sunhuke Sonoda voivat jo vuoden, kahden kuluttua olla todella kovan luokan tekijöitä.

Kukaan 16:sta mukanaolleesta pelaajasta ei saavuttanut täyttä pistepottia. Korean Noh Seung -yul sai 2,5 pistettä. Euroopan joukkueesta pistekunkkuja ( kaksi pistettä) olivat Colin Montgomerie, Rhys Davies, Peter Hanson ja Fredrik Andersson-Hed.

Royal Trophy , tulokset päiväkohtaisesti:

Eurooppa -Aasia

Nelinpelit 2-2

Nelipallot 0-4

Kaksinpelit 7-1

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje