[13][26]

[13][26]
Asian Tour - Kilpagolf

Granberg voitti Aasian kiertueella

Joonas Granbergin voitto kohoaa suomalaisen kilpagolfin historiassa merkittäväksi.

Joonas Granberg voitti tiukkojen vaiheiden jälkeen Shah Alamissa, Malesiassa pelatun Selangor Mastersin. Suomalainen sai vielä maalissa jännittää tasatilanteessa olleen Adam Groomin loppuvenytystä, mutta australialainen sortui viimeisellä reiällä tuplabogiin.

Granberg aloitti päivänsä eaglella. Hänelle kirjattiin ulosmenossa myös kolme birdietä, mutta bogit nelosella ja ysillä estivät todellisen lentoonlähdön.

Takaysillä Granberg oli jäätävä. Kolmen birdietä ja kuusi paria sinetöivät sisääntulon virheettömän esityksen. Kokonaistulokseen -15 päätyneen turkulaisen kierrossarjan (62-75-70-66) todellinen timantti osui avauspäivälle, jolloin hän teki Kota Permain kentän uuden ennätyksen.

”Todella hyvä kisa. Löin hyvin koko kisan ja se tuotti tulosta. Putitkin menivät jo sitten lopussa”, iloinen voittaja viestitti Malesiasta.

Thaimaan Panuphol Pittayarat sijoittui toiseksi, lyönnillä Granbergille hävinneenä. Groom ja Filippiinien Antonio Lascuna jakoivat kolmannen sijan tuloksellaan -13. Myös 20:nneksi sijoittuneen Kalle Samoojan (68-72-70-71) esitystä voidaan pitää onnistuneena.

Merkittävä saavutus

Samoojan tavoin ensimmäistä kauttaan Aasian kiertueella pelaavan Granbergin paras sijoitus ennen Malesian turnausta oli New Delhissä maaliskuussa pelatun turnauksen kahdeksas tila. Shah Alamista tienatut 60 902 USA:n dollaria nostivat hänet Asian Tourin ansiolistalla nyt 13:nneksi.

Granbergin saavutus palkintoarvoltaan 390 000 dollarin turnauksessa kohoaa suomalaisen kilpagolfin historiassa korkealle. Mikko Ilosen ja Minea Blomqvistin kaksi voittoa pääkiertueilla (ET ja LET) ovat listan kärjessä, mutta muita yhtä merkittäviä suomalaissaavutuksia ei ammattilaisgolfin rintamalta löydy.

”Uskoisin, että tästä olisi isoksi nosteeksi suomalaiselle golfille”, 24-vuotias Granberg sanoi.

Turkulainen

Turkulainen nousi Aasian kiertueen tienestilistalla sijalle 13.

Granberg on pitkään kuulunut Suomen lupaavimpiin pelaajiin. Läpimurtoa kansainvälisille kentille odoteltiin jo muutama vuosi sitten, mutta pelit Challenge Tourilla päättyivät kiertuepaikan menetykseen. Sinnikäs pelaaja ei antanut periksi, vaan saavutti tammikuussa paikan kovalle Aasian kiertueelle. Toivottavasti tuore menestys tasoittaa Granbergin tietä yhä vaativammille estradeille.

Granbergin perheen menestyksekästä päivää täydensi isä-Reiman voitto Finnish Senior Openissa Ruissalossa.