[16][25]

[16][25]

Granberg karsiutui Hong Kongissa

Joonas Granbergin vire ei riittänyt Hong Kongissa jatkokierroksille.

Joonas Granbergin uran neljäs kilpailu Euroopan kiertueella päättyi perjantaina karsiutumiseen. Pääsy viikonlopun kierroksille olisi edellyttänyt tulosta 69, josta Granberg jäi viiden lyönnin päähän.

Hänen esityksensä oli UBS Hong Kong Openin toisena pelipäivänä värikäs – joskin valitettavasti enimmäkseen negatiivisessa mielessä. Sisääntulon väyliltä liikkeelle lähtenyt Granberg oli kierrostaan kolmen reiän jälkeen jo kolme yli. Edes 13. ja 15. reiän birdiet eivät saaneet turkulaisen kelkkaa kääntymään, sillä niiden sekaan mahtui vuorotellen kaksi bogia.

Ulosmenon ensimmäisellä (päivän 11:s) reiällä tullut toinen tuplabogi oli viimeinen niitti Granbergin jatkohaaveille. Kierroksen loppupuolella vielä kaksi birdietä ja yhden bogin tehnyt pelaaja (73-74) jäi kisan lopputuloksissa sijalle 111.

Rory

Rory McIlroy ei ollut tyytyväinen päivän antiin. &copy Getty Images

Malesian turnauksessa saavutettu voitto piti Granbergin kauden kokonaisarvosanan hyvän puolella. Heinäkuisen voiton jälkeen hänen pelinsä oli enemmän tai vähemmän tervanjuontia, mutta jokainen kisa kartutti arvokasta kokemusta. 1-2 jatkopaikkaa kauden jälkipuolen kisoissa olisi tehnyt terää, mutta Granberg voi hyvillä mielin valmistautua ensi vuoden haasteisiin Aasian kiertueella.

McIlroy hukkasi etumatkansa

Rory McIlroy oli karistamassa ensimmäisen kierroksen jälkeen hänen kanssaan tasoissa ollutta Alvaro Quirosia kannoiltaan, mutta ote lipsui lopussa. Kun McIlroy teki bogin sekä 16:lla että 18:lla, pääsi viimeisellä birdien värkännyt Quiros hänen kanssaan uudelleen tasoihin. Yhteistilanteessa -7 oleva kaksikko pelaa lauantaina turnauksen johtopallossa.

”Minun on eliminoitava huomenna virheet, mikäli aion pysyä tämän turnauksen johdossa. Olisin voinut pelata muutaman lyönnin paremmin, mutta toivottavasti tämä jäi huonoimmaksi kierrokseksi tällä viikolla”, McIlroy sanoi.

Kolmatta sijaa jakavat Panupol Pittayarat sekä Richie Ramsay ovat lyönnin päässä kärjestä. Top-10:een mahtuvista mm. Marcus Fraserilla,Sören Kjeldsenillä ja Martin Wiegelellä (-4) on Hong Kongissa panoksena paikka ensi viikolla pelattavaan Dubain turnaukseen.

Pelioikeutensa puolesta taistelevat ET-voittajat John Parry, Scott Strange, Nick Dougherty, Jeppe Huldahl, Anthony Kang sekä Oliver Wilson missasivat perjantaina cutin. Näin heidän pelinsä jatkuvat ensi viikolla kiertueen karsintafinaalissa Espanjassa.