Granberg ja Korhonen World Cupin karsinnnassa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Cup of Golf

Granberg ja Korhonen World Cupin karsinnnassa

Kohden World Cupin finaalia? Mikko Korhosella on ollut viimeisten viikkkojen aikana lieiviä selkävaivoja © Getty Images

Estonian

Viron parhaaksi arvioidussa golkeskuksessa on viikonloppuna tarjolla kolme paikkaa Kiinassa marraskuun lopulla pelattavaan World Cupin finaaliin. Kaksimiehiset joukkueet pelaavat neljän kierroksen ajan vuorotellen nelinpeliä ja bestballia.

Osallistuvista maista ennakkoon kovimpia ovat Hollanti, Chile, Portugal, Itävalta ja Suomi. Melkoinen yllätys on tapahtunut, mikäli yksikini finaaliin menevä joukkue tulee tämän viisikon ulkopuolellta.

Chilen parivaljakko Mark Tullo & Felipe Aquilar hakee tarkoituksella paikkaa fiinaaliin Tallinnasta, jossa osallistujakatras on ennakkoon varsin epätasainen. Tarjolla olisi ollut kaksi muutakin karsintapaikkaa joista ainakin toinen olisi ollut huomattavasti lähempänä kotia. Miesten nimet löytyvät World Rankingilta sijolta 195 ja 219, nykyinen työpaikka on Euroopan Tour. Tullo voitti kahdesti CT:lla kaudella 2010.

Hollannin Joost Luiten on paperilla kisan kovin pelaaja. Kovaa nousua tekevä Luiten on kausilla 2010 ja 2011 sijoittunut Euroopan Tourilla peräti kadheksan kertaa kymmenen joukkoon, parhaimmillan kakkoseksi. Yhdessä rutinoidun ET:n kiertäjän Robert-Jan Derksenin kanssa he muodostavat parin, jonka pitäisi jyrätä itsensä finaaliin.

Näiden kahden maan jälkeen Suomi voidaan sijoittaa seuraavaan ryhmään yhdessä Portugalin ja Itävallan kanssa. Portugalin Hugo Santos voitti vastikään Challenge Tourilla Ruotsin kisan. Hän on ykkösenä myös Tourin rahalistalla. Miehen pari, veli Ricardo Santos on pelaajana pari astetta kevyempi.

Itävallan Roland Steinerilla ja Florian Pragnantilla on pelikokemusta Challenge Tourilta. Molempien World Ranking-sijoitus on niukasti päälle 500:n.

Korhosella kokemusta karsinnasta

Kohden

Mikko Korhonen (WR 770) ja Joonas Granberg (413) pelaavat luonnollisesti ensimmäistä kertaa karsintaa yhdessä. Korhonen voitti vuonna 2008 Puolassa pidetyn World Cupin karsinnan yhdessä Roope Kakon kanssa ja pääsi finaaliin. Kuluvalla kaudella Korhonen on hakenut tuntumaa Euroopan Touriin. Menestys ei ole vielä vastannut odotuksia, työpaikan uusiminen vaatii kovia tuloksia syyskaudella.

Joonas Granberg on puolestaan kauden positiivisin suomalaisyllättäjä. Kotimaan kisoissa hän on ollut kokonaisuutena ykkösmieheemme. Voitto Malesisassa Aasian Tourin kisassa toi paitsi reilusti rahaa, myös varman työpaikan kaikkiin Aasian Tourin varsinaisiin kisoihin kauden 2013 loppuun asti. Granberg pääsee mukaan mm. Sveitsin ja Singaporen suuriin yhteiskisoihin.

Karsinnat ovat parivaljakollle iso vedenjakaja ja mahdollisuus.Hyvällä suorituksella he pystyvät hyvin taistelemaan sijoista 1-3 ja pääsemään Hainanin saarella pelattavaan finaaliin.

Joonas

Voittoa vuodelta 2009 puolustavat Italian veljekset Francesco & Edoardo Molinari. Tuolloin kakkoseksi lyönnin erolla jäivät Rory McIlroy & Graeme McDowell sekä Henrik Stenson & Robert Karlsson. Finaaliin suoraan pääsevien joukkueiden pelaajia ei vielä ole julkistettu, mutta mukaan tulee varmasti pitkä rivi maailmantähtiä, joiden kanssa Korhosen ja Granbergin soisi pääsevän mittaavan osaamistaan.

Teemu Tyry

Estonian Golf & Country Clubilla 4-7.8 pelaajat maat ja joukkueet:

Itävalta: Roland Steiner & Florian Pragant

Chile: Mark Tullo & Felipe Aguilar

Croatia: Martin Stahan & Miro Raic

Viro: Mark Suursalu & Egert Pōldma

Suomi: Mikko Korhonen & Joonas Granberg

Kreikka: Karantzias Panagiotis & Gkinis Themistoklis

Hollanti: Joost Luiten & Robert-Jan Derksen

Puola: Maksymilian Saluda & Yakub Ossowski

Portugal: Hugo Santos & Ricardo Santos

Slovenia: Sebastian Ajster & Gregor Slabe

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje