4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Golfliitto nimesi Team Finland -liittovalmennusryhmät

Toiminta tavoittaa nyt myös Suomen terävimmän kärjen.

Golfliiton liittovalmennus toimii jatkossa Team Finland -brändin alla. Tukien kohdennuksilla tavoitellaan menestystä kansainvälisillä areenoilla sekä laajaa vaikuttavuutta kansalliseen kilpavalmennukseen seura- ja aluetasoilla.

Tuettavien urheilijoiden määrää liittovalmennuksessa on tarkistettu, ja varoja tullaan kohdistamaan entistä enemmän henkilökohtaisten valmennusprosessien tukemiseen.

Liittovalmennuksen suoran tuen piiriin 48 urheilijaa

Uudistetussa hakuprosessissa kutsu lähetettiin noin 100 urheilijalle, pääosin kansainvälisten ja kansallisten rankingien pohjalta. Kutsutuista 66 palautti haku- ja arviointilomakkeen.

Valmennusjohto käsitteli hakemukset, joista lopulliseen esitykseen valikoitui 48 urheilijaa eri liittovalmennusryhmiin. Liittohallitus vahvisti esityksen kokouksessaan 11. joulukuuta.

Valinnoissa arvioitiin ja painotettiin kilpailumenestyksen ja ranking-sijoitusten lisäksi myös suunnitelmallista ja tavoitteellista valmentautumisprosessia.

Liittovalmennuksessa tuetaan aiempaa selkeämmin jokaisen tukiurheilijan omaa valmennusprosessia ja valintoja. Esimerkkinä tehostettu tuki henkilökohtaisten valmentajien mukanaoloon leireillä ja kilpailumatkoilla. Liittovalmentajilla on kilpailuvalmentamisen lisäksi asiantuntijarooli urheilija-valmentajaparin toiminnan tukemisessa.

Ryhmiin nimettyjen urheilijoiden kanssa tehdään Urheilijasopimukset. Toiminta alkaa tammikuun alussa Olympiaryhmän leirillä.

Talenttiryhmän kärki osaksi Team Finlandia, muu toiminta laajenee valtakunnalliseksi

Talenttiryhmällä on ollut pitkään merkittävä rooli nuorten kilpavalmennuksessa. Toiminta jatkuu ja siihen haetaan lisää vaikuttavuutta ja jatkumoa alueellisten valmennusakatemioiden kautta10-15 vuotiaille kilpajunioreille järjestetään alueellisesti 4-6 valmennusleiriä. Näiden tapahtumien kautta tavoitetaan säännöllisesti noin 100 aktiivisesti kilpailevaa nuorta lahjakkuutta.

Alueellisten valmennusakatemioiden talenttitoiminnasta ja leiriajankohdista tiedotetaan tarkemmin tammikuun 2019 seurakirjeessä.

Edustustehtävät

Valinta Team Finland -tuen piiriin ei anna automaattisesti paikkaa edustustehtäviin. Paikat arvokilpailuihin (vuonna 2019 EM-kilpailut) jaetaan tammikuun lopulla julkistettavien valintakriteerien perusteella.

TEAM FINLAND 2019

Olympiaryhmä   

Olympiaryhmään valituilla urheilijoilla on realistiset edellytykset saavuttaa paikka Tokion olympiakisoihin 2020. Ryhmälle järjestetään valmennusleirejä ulkomailla ja kuukausittaisia harjoituksia kotimaassa. Valmentajana toimii Timo Rauhala.

Valintakriteeri

Korhonen Mikko              

SHG

OWGR 109.

Koivu Kim                          

StLG

OWGR 189.

Pulkkanen Tapio                

KG

OWGR 240.

Ilonen Mikko                      

LG

OWGR 314.

Wikström Ursula              

GT

OWGR 300.

Komulainen Noora            

GT

OWGR 449.

Bakker Krista                        

ERG

OWGR 461.

Nuutinen Sanna                    

KGV

OWGR 498.

Blomqvist-Kakko Minea        

PGC

Harkinta; palaa äitiyslomalta, LET-pelioikeus, OWGR 695.

Pro-ryhmä

Team Finland -proryhmä koostuu pelaajista, joilla on joko pelioikeus jollekin kansainväliselle kiertueelle, tai he ovat juuri siirtyneet/siirtymässä amatöörimaajoukkueesta ammattilaiseksi. Pelaajia tuetaan henkilökohtaisissa prosesseissa ja heille tarjotaan kilpailuvalmennusta ja harjoitustapahtumia. Valmentajana toimii Pasi Purhonen.

Kaske Janne

HSGC

OWGR 728. AT-pelioikeus

Lindell Oliver

ViG

OWGR 781. CT-pelioikeus

Ahokas Antti

VG

OWGR 871. CT-pelioikeus

Kakko Roope

HGK

OWGR 1173. CT-pelioikeus

Ruuska Lauri

Tarina

OWGR 1432. NL-pelioikeus

Kahlos Juuso

PGC

Harkinta; Satelliittikiertueen pelioikeus

Välimäki Sami

NRG

Harkinta; Satelliittikiertueen pelioikeus, amatöörimaajoukkuessa 2018

Myllymäki Aleksi

NRG

Harkinta; amatöörimaajoukkueessa 2018

Koivisto Tiia

HiGM

OWGR 677.

 

Miehet – amatöörit

Miesten amatööriryhmän pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla. Osalla on tavoitteena ammattilaisgolf lyhyellä aikavälillä ja osa valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kansainvälisiin arvokilpailuihin ja edustustehtäviin, sekä mittaavat tasoaan myös ammattilaiskentillä. Valmentajana toimii Pasi Purhonen.

Honkala Matias          

NG

WAGR 54.

Lehesmaa Santeri        

TaG

WAGR 103.

Hietala Alex                    

KGC

WAGR 252.

Mähönen Veeti                

PGH

WAGR 390.

Jolkkonen Jonatan            

KGC

WAGR 415.

Simberg Casper                  

StLG

WAGR 422.

Alajärvi Eemil                       

AGN

Harkinta; paras v. 2000 syntynyt juniorimaajoukkueesta siirtyvä, WAGR 1461.

Naiset – amatöörit

Naisten amatööriryhmän pelaajat tavoittelevat menestystä ja etenemistä kansainvälisellä tasolla. Moni pelaaja valitsee reitin yliopistogolfin kautta. Pelaajat osallistuvat kauden aikana kansainvälisiin arvokilpailuihin ja edustustehtäviin maajoukkuekalenterin mukaan. Ryhmän valmentaja julkistetaan myöhemmin.

Backman Anna        

KanG

WAGR 110.

Riihijärvi Kiira            

ViGC

WAGR 283.

Junkkari Krista            

KosG

WAGR 435.

Barrett Daniella          

AG

WAGR 451.

Saksa Elina                    

AG

WAGR 506.

Tukiainen Emilia            

KarG

WAGR 583.

Danielsson Erika              

SGC

WAGR 670.

Pojat 17-18v

Poikien liittovalmennusryhmä hakee kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista ja sen vaatimuksista. Kilpailut valitaan henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Liittovalmentaja ja henkilökohtaiset valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä. Valmentajana toimii Mikael Mustonen.

Siltala Sakke

KGM

WAGR 2716.

Taivainen Eetu

KarG

WAGR 3585.

Tuusa Saku

SaG

FJAR 1.

Rantala Matias

TGK

FJAR 8.

 

Pojat – talentti 15-16v.

Yläkouluikäisten poikien talenttiryhmä on osa Team Finlandia. Toiminnassa otetaan ensiaskeleet kansainvälisessä kilpailemisessa. Talenttitoimintaa toteutetaan yläkoululeirityksenä yhdessä Suomen Urheiluopiston kanssa. Valmentajana toimii Juha Skyttä.

Mäki-Petäjä Niilo  

VGH

FJAR 9.

Saareks Jesse        

KosG

FJAR 15.

Talusen Joel            

TGK

FJAR 17.

Gerkman Elmo          

NGK

FJAR 22.

 

Tytöt 17-18v

Tyttöjen liittovalmennusryhmä hakee kokemusta kansainvälisestä kilpagolfista ja sen vaatimuksista. Kilpailut valitaan henkilökohtaisen tason ja valmennusprosessin mukaan. Liittovalmentaja ja henkilökohtaiset valmentajat toimivat tiiviissä yhteistyössä. Ryhmän valmentaja julkistetaan myöhemmin.

Hiltunen Kerttu  

TawG

WAGR 323.

Bakker Katri        

HGCC

WAGR 1711.

Torvinen Emilia    

LG

WAGR 1862.

Svahn Matilda        

ViG

FJAR 5.

Huhtala Ada            

VG

FJAR 8.

Tytöt – talentti 15-16v

Yläkouluikäisten tyttöjen talenttiryhmä on osa Team Finlandia. Toiminnassa otetaan ensiaskeleet kansainvälisessä kilpailemisessa. Talenttitoimintaa toteutetaan yläkoululeirityksenä yhdessä Suomen Urheiluopiston kanssa. Valmentajana toimii Juha Skyttä.

Rissanen Aada        

AG

WAGR 1924.

Kuronen Oona         

TawG

FJAR 6.

Isometsä Janet          

WGCC

FJAR 11.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

 • The Draw says:

  Ja tämäkin tehty suurella kustannustietoisuudella ?
  Miksi tarvitaan noita ns. kiinteitä kulueriä, eli valmentajia ?
  Eikö se nyt ole jo selviö, että massit pelaajille ja heidän henk.koht valmentajille, ei höpö-höpö organisaatiolle !
  Ei tainnut Kalle Samoojan nimeä näkyä missään ?!

 • golftintti says:

  Golfliitto ei tainnut edes lukea ammattilaistemme mielipidettä siitä, minkälaista tukea he liitolta haluavat. Tämä oli juuri sitä, mitä he eivät halunneet!
  Miksi sekoittaa oman valmentajan (valmentajien) työhön jonkun liiton valitseman (millä kriteereillä??) valmentajan? Mitä hyötyä on siitä, että valmentajien yläpuolella on liiton valmentaja, joka ei tiedä yhtä-kahta omaa valmennettavaa lukuunottamatta pelaajista yhtään mitään ja tulee sekottamaan hyvin toimivia valmennussuhteita?
  Kuten The Draw kirjoitti, meiltä harrastajilta kerätyt rahat täytyy ohjata suoraan pelaajille ja heidän valmentajilleen, he sitä tarvitsevat, ei liiton palkkaamalle ylimääräiselle valmennusportaalle.
  Kalle Samoojan nimi puuttuu listalta. Hän oli se, joka sanoi ääneen pelaajien toivomuksen liiton tuesta. Olisipa hienoa jos hän saisikin osansa tuosta liiton omiin valmentajiin käytettävästä rahasta omaan valmennukseensa =)!

 • Kolopalloilija53 says:

  Maajoukkuevalmennus yksilölajeissa on aina ollut mielestäni kohtuullisen turhaa toimintaa. Kehitys tapahtuu arjessa, ja maajoukkueen tulisi tukea pelaajien toimintaa lähinnä taloudellisesti (kansainväliset leiritykset, henkilökohtaisen valmennuksen tehostaminen)
  En ymmärrä, mitä hyötyä maajoukkuevalmentaja voisi tavoitteellisesti harjoittelevalle golfarille tuoda? Tälläisella pelaajalla on jo oma henkilökohtainen valmentajansa, ja lisäksi mahdollisesti fysiikkavalmennusta yms. Tähänkö sitten pitää lisätä vielä yksi kaveri, joka näkee pelaajan korkeintaan 3 kertaa kaudessa? Hölmöläisten hommaa, jos minulta kysytään.