[11][17]

[11][17]

Glover palasi voittajaksi

Lucas Glover sai sunnuntaina helpotusta ahdinkoonsa. © Getty Images

Kolme paria haastavan Quail Hollow’n kentän loppuun tehnyt Lucas Glover näytti hetken aikaa Well Fargo Championshipin varmalta voittajalta. Mutta johtopallossa pelannut Jonathan Byrd oli toista mieltä. Byrdiltä vaadittiin turnauksen 72. reiällä birdie, jossa hän myös onnistui.

Kaksikko lähti uusimaan kisan paremmuudesta jatkorei’ille tasatilanteessa -15. Uusintaa ei tarvinnut edetä yhtä reikää (18:s) enempää, kun Glover päätti Byrdin pyristelyt. Kolmas peräkkäinen play offiin edennyt PGA Tourin turnaus katkaisi Gloverin pitkän odotuksen. Hänen edellisestä voitostaan oli ehtinyt jo vierähtää lähes kaksi vuotta.

Gloverin korpivaellus kesti yhteensä 41 turnausta. Hän sijoittui viime kaudella vain yhden kerran kymmenen parhaan joukkoon, ja oli ennen Pohjois-Carolinan kisaa karsiutunut kolmessa peräkkäisessä turnauksessa.

”Olen haltioissani. Näin kovan kilpailijajoukon lyöminen tällä kentällä on kova juttu”, itseluottamuksensa kanssa tiukille ajautunut Glover sanoi.

Gloverin edellinen voitto oli peräisin vuoden 2009 US Openista, mutta kuten niin usein käy major-voiton aiheuttama huuma jumitti hänen pelinsä lähes totaalisesti. Kisaviikolla Glover teki pienen teknisen muutoksen mailanlapansa asentoon, huomaten ratkaisunsa toimivuuden pro-am-kierroksella.

Tuttuja toisilleen

Vaikka Wells Fargo Championshipin uusinnasta ei muotoutunut elämää suurempaa kamppailua, Gloverin ja Byrdin asetelma oli mielenkiintoinen. He ovat teinivuosinaan pelanneet Gloverin muistikuvan mukaan toistasataa yhteistä harjoituskierrosta.

Glover myönsi, että Byrdin saaminen vastaan play offissa rauhoitti hänen mieltään. Siitäkin huolimatta, että Byrd oli voittanut viimeisen seitsemän kuukauden sisällä kaksi turnausta – uusinnan jälkeen.

”Olen hieman pettynyt, sillä voittamaan tänne tullaan. Mutta en olisi voinut tätä voittoa suoda kenellekään toiselle niin paljon kuin Lucasille”, Byrd iloitsi ystävänsä puolesta.

Rory Sabbatini (3:s) esitti Quail Hollowilla viikonlopun parasta peliä. Hän pelasi finaalipäivän kovimman kierrostuloksen 65 lyöntiä, jossa oli uusintaa ajatellen yksi lyönti liikaa. BillHaas (-13) oli neljäs.

Phil Mickelson (-10) oli lauantaina varjojen mailla, mutta venytti päätöskierroksella takaisin top-kymppiin. Pieniä piristymisen merkkejä Pohjois-Carolinassa osoittanut Padraig Harrington jakoi yhdessä Mickelsonin kanssa yhdeksättä sijaa.