18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Garcia voitti jälleen

Sergio Garcialle voitto Valderramassa oli erityisen maukas. © Getty Images

Sergio Garcian (-6) otteiden piristyminen on yksi eurooppalaisen kilpagolfin merkittävimmistä asioista kaudella 2011. Pari vuotta varjojen mailla ajelehtinut Garcia sai pitkän tauon jälkeen voittotilinsä auki viikon takaisessa Castello Masterissa, mutta jatkoa seurasi nopeasti: hän voitti sunnuntaina päättyneen Andalucia Mastersin täpärästi ennen maanmiestään Miguel Angel Jimeneziä (-5).

Garcialle voitto muodostui monessakin mielessä tärkeäksi. Hän oli sijoittunut Valderramassa pelatuissa kisoissa aiemmin kolme kertaa toiseksi, mutta kirkkain kruunu puuttui vielä. Samalla Garciasta tuli ensimmäinen espanjalainen, joka on voittanut Euroopan kiertueen turnauksen maan ja koko Manner-Euroopan ykköskentällä.

Castellonista kotoisin oleva Garcia lähti hienoisena ennakkosuosikkina kisan finaalikierrokselle. Vahvasti aloittanut Jimenez ei ollut kuitenkaan halukas myymään nahkaansa halvalla: kaksi nopeata birdietä nostivat hänet Garcian kanssa tasoihin. Kun Garcia teki vielä ulosmenossa kaksi perättäistä bogia, siirtyi Jimenez kisassa ensimmäisen kerran johtoon.

Jimenezin tehtyä 15:llä toisen boginsa takaysillä, pääsi Garcia livahtamaan kolmen lyönnin johtoon. ”Mekaanikko” löysi kuitenkin peliinsä vielä uuden vaihteen: birdiet rei’illä 16 ja 17 toivat hänet lyönnin päähän. Viimeisen reiän viisimetrinen birdieyritys jäi kuitenkin hieman lyhyeksi.

Myös 17. reiällä niukasti missattu eagleputti jäi varmasti kaivelemaan Jimeneziä. Hänen jatkolyöntinsä veden yli toiseksi viimeisellä oli sen verran näyttävä, että kenties kolmonen olisi ollut ansaittu…

Miguel

Miguel Angel Jimenez ei jäänyt kauaksi uusinnasta. &copy Getty Images

Uran kymmenes voitto Euroopan kiertueella nosti Garcian maailmanlistalla takaisin 20 parhaan joukkoon. Lisäksi hän sinetöi itselleen paikan torstaina Shanghaissa alkavaan World Tourin kilpailuun.

”Tiesin, että taitoni ovat tallella. Mutta lihakset eivät kuuntele, kun ajatus on kateissa”, hän viittasi pitkään korpivaellukseensa.

”Erityisen tärkeä voitto. Minulla on niin paljon muistoja Valderramasta, mutta ne eivät ole yhtä hyviä”, Garcia sanoi. ”Olen tyytyväinen tähän vuoteen. Tiedämme kaikki kuinka vaikeata golf on. Tämä on prosessi ja työnteko jatkuu.”

Garcia johtaa nyt Euroopan Ryder Cup -pistetilastoa. Joukkueturnaus pelataan vuoden kuluttua vieraskentällä Illinois’ssa: ”Ryder Cup -vuodet ovat minulle aina tärkeitä. Toivottavasti pääsen joukkueeseen mukaan.”

Päätöskierroksella hyvin taistellut Richie Ramsay (-4) oli kolmas ja päivän parasta tulosta Stephen Doddin (9:s) kanssa sivunnut Shane Lowry (-3) neljäs. Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Steve Webster (-2) ja Gregory Havret (-1) olivat loput kokonaistuloksensa alle parin pelanneet.

Ulosmenossa viisi bogia tehnyt Christian Nilsson (par) ei selvästi tuntenut oloaan kotoisaksi pelattuaan Garcian kanssa johtopallossa. Edellispäivään nähden kymmenen lyöntiä huonomman tuloksen (75) lyönyt ruotsalainen putosi lopputuloksissa jaetulle seitsemännelle tilalle yhdessä Alejandro Canizaresin kanssa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje