20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Tuomas Salmisella vahva avauspäivä Vuosaaressa

Naisten finaaliturnauksessa Hannele Mikkolalla on kolmen lyönnin etumatka.

Finnish Tourin pätöskilpailun ensimmäisenä päivänä pelattiin finaalin arvon mukaista peliä. Tuomas Salmisen johtotulos on seitsemän alle parin (65), Matti Meriläinen ja Kalle Samooja kärkkyvät kahden lyönnin päässä.

Kokonaiskilpailun kärkipaikalta Vuosaaren kilpailuun startannut Tuomas Salminen osoitti torstaina, ettei hän lähtenyt varmistelemaan kärkitilaansa.

”Kentällä tapahtui suurimmaksi osaksi hyviä asioita. Löysin eilen putin alkuasentoon pari juttua, ja tänään putti upposi ihan kivasti”, seitsemän birdieä kierroksellaan tehnyt Salminen sanoi.

Salminen on aina viihtynyt Vuosaaren kentällä.

”Melkeinpä kaikki väylät osuvat hyvin silmään, eikä ahdista missään kohtaa. Viheriöillä ei ole kovin paljon muotoja, ja kun ne ovat vielä todella hienossa kunnossa, kovat tulokset ovat tehtävissä.”

Kalle Samooja ja Matti Meriläinen pelasivat kierroksensa 67 lyönnillä. Molemmat kiittelivät kentän links-tyyppisiä olosuhteita.

”Kovat ja rullaavat väylät toivat peliin kunnon links-tunnelmaa. Jos löi raffista, pallon joutui tiputtamaan 20 metriä ennen griiniä, että sen sai pysähtymään. Joutui kaivamaan ihan uudenlaisia lyöntejä, mitä Suomessa ei juuri tarvitse käyttää”, Samooja totesi.

Hannele Mikkola ei ollut kärkituloksestaan huolimatta lyönteihinsä tyytyväinen. Kuva: Juha Hakulinen

Hannele Mikkola ei ollut kärkituloksestaan huolimatta lyönteihinsä tyytyväinen. Kuva: Juha Hakulinen

”Tämä on hauskaa, kun täällä joutuu miettimään peliä ihan toisella tavalla. Tämä on nyt lähimpänä aitoa links-golfia, mitä Vuosaaressa on koskaan ollut. Nyt on kivikovat väylät, ja tuuheaa ruohoa on siellä, missä sitä pitääkin. Kentänhoito on onnistunut täydellisesti”, Meriläinen puolestaan sanoi.

Naisten kilpailussa Sarfvikin Hannele Mikkola oli ainoa, joka pystyi pelaamaan kentän par-tahdissa. Mikkolalla (72) on kolmen lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Ella Salmiseen ja Tiia Koivistoon (75).

Mikkolan kierroksen kivijalka oli vahva lähipeli.

”Tänään oli ihan hirveää lyömistä, mutta hyvillä puteilla pelastin tämän kierroksen. Tein myös todella monta up & downia”, hän sanoi.

Mikkola muistutti, että Vuosaaren kenttä tarjoaa naisille kovan haasteen, etenkin pituutensa puolesta.

”Tämä on naisille todella pitkä kenttä, eikä wedgellä pääse juurikaan lähestymään. Ennemminkin saa olla pitkää rautaa koko ajan kädessä. Todella haastava kenttä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje