10. –17.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][24]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour

Finnish Tourin päätösturnauksessa luvassa tasainen loppuhuipennus

Peter Puhakka ja Kalle Samooja jakavat kärkipaikkaa ennen kolmatta kierrosta. Anna Kuitunen otti komennon naisten kilpailussa.

Finnish Tourin päätösturnauksesta on muodostumassa melkoinen jännitysnäytelmä. Viimeiselle kierrokselle lähdetään tilanteesta, jossa seitsemän pelaajaa on kahden lyönnin sisällä. PeterPuhakka ja Kalle Samooja jakavat kärkitilaa kokonaistilanteessa -6.

Samoojan perjantainen 71 lyönnin kierros ei ollut mitään ilotulitusta, enemmänkin rutiinisuoritus.

”Peli tuntuu ihan hyvältä, ei tässä mitään hätää ole. Tänään tein muutaman virheen, joista tuli kirjautettua pari bogia. Ja kaikki pidemmät putit jäivät lyhyeksi, en saanut niitä millään perille asti. Ne birdiet, jotka sain tehtyä, niistä kuuluikin se tehdä. Ei mitään sellaisia bonuksia tullut yhtään”, Samooja totesi.

”Tuuli ja hiukan eilistä vaikeammat lipunpaikat tekivät kentästä melko haastavan. Mutta kenttä pelaa tällä hetkellä todella hyvänä, siellä on erittäin kiva huiskia menemään.”

Hyvin kierroksensa aloittanut Puhakka oli tyytyväinen päiväänsä.

”Tänään oli superhyvää tuloksen tekemistä. Sain kierrokselle hyvän startin, kun tein ykköselle eaglen ja kolmoselle birdien. Sen jälkeen oli helppo painaa. Huomenna jatketaan samalla mentaliteetilla. Tosin peli on ollut viulunkielellä koko ajan, mutta toivotaan, että se kestää.”

Anna Kuitunen johtaa naisten kisaa neljällä lyönnillä. Kuva: Juha Hakulinen

Anna Kuitunen johtaa naisten kisaa neljällä lyönnillä. Kuva: Juha Hakulinen

Aleksi Myllymäki, Olli Järvi, Miki Kuronen, Matti Meriläinen ja Tuomas Salminen jakavat kolmatta sijaa tilanteessa viisi alle.

”Olen pelannut tässä kilpailussa kahdeksan par-viitosta yhteensä kahdeksan alle parin. Ne pitää käyttää hyväkseen, kun niillä pääsee kahdella päälle. Huomenna pitää saada tehtyä tulosta myös par-kolmosilla, ettei ainakaan bogeja tee”, Kuronen sanoi.

Naisten kilpailussa kärkitila vaihtui toisen päivän aikana useaan otteeseen. Anna Kuitunen (+3) pelasi perjantaina tuloksen 71, jonka turvin hän johtaa yhteiskilpailua neljän lyönnin erolla ennen Isabella Sahlbergia, Tiia Koivistoa ja Hannele Mikkolaa.

”Rautalyönnit löytyivät tänään, ja birdiepaikkoja oli todella paljon. Oli kiva päivä kentällä”, Kuitunen iloitsi.

Koko kauden käynnissä olleen birdiekilpailun johtopaikkaa ennen päätöskierrosta pitää hallussaan Peter Erofejeff. Hänellä on 74 pistettä. Kristian Kulokorpi on viiden pisteen päässä.

”Huomenna lähdetään tekemään pelkkiä birdiejä. Aika sama, mitä sinne väliin tulee”, Kulokorpi sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje