30.4.–7.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][5]

[11][5]

Mikko Korhosen unelmaviikko – uran paras sijoitus ja pelioikeus ensi kaudeksi

Mikko Korhonen pelasi uran parhaan kilpailunsa, kun panoksena oli pelioikeus tulevaksi kaudeksi. Sen lisäksi Korhonen pokkasi Portugalista uransa suurimman palkintoshekin ja parhaan sijoituksensa ET:llä.

Mikko Korhosen upea kilpailu Portugal Mastersissa päättyi jaettuun kolmanteen sijaan. Jaetulta kärkipaikalta sunnuntaihin lähtenyt Korhonen teki päätöspäivänä tuloksen 68. Kisan yhteistulos -21 oli kaksi lyöntiä huonompi kuin kisan voittaneen Padraig Harringtonin.

Korhonen sai sunnuntaina kierrokselleen toivomansa alun, kun hän tehtaili ensimmäisen birdiensä jo kentän toisella väylällä. Tilanne näytti erittäin lupaavalta, kun birkku nähtiin myös nelosväylällä. Seitsemännen reiän bogi tyrehdytti kuitenkin birdietehtailun hetkeksi, kunnes päivän kolmas birdie näki päivänvalon reiällä 12.

Upottamalla birdieputtinsa forelta reiällä 16 Korhonen nousi jakamaan toista sijaa lyönnin päähän Harringtonista. Toiseksi viimeisellä reiällä Korhosella oli erinomainen mahdollisuus lisätä painetta johtajan suuntaan, mutta lähestymislyönti karkasi hieman pitkäksi takaoikealle.

Suomalaiset kannustivat Korhosta upeasti läpi kisaviikon.

Kun Harrington naulasi samalla reiällä birdien Korhosen jäätyä pariin, näyttivät voittomahdollisuudet sulavana ennen päätösväylää.

Viimeisellä reiällä Harrington kuitenkin pamautti epäonnistuneen avauksen jälkeen lähestymisensä pitkäksi katsomorakenteisiin, mutta onnistui hyvän chipin ansiosta pelastamaan parin ja ottamaan ensimmäisen voittonsa ET:llä sitten vuoden 2008 PGA Championshipin.

Korhonen hoiti urakkansa kunniakkaasti päätökseen tekemällä kilpailun 72:lle reiälle parin.

”Hyvältä tuntuu, olihan tämä jännä päivä tänään. Sai pelata vikassa ryhmässä, se oli eka kerta, piti pitää kortti ja sain taistella voitosta. Kyllä siinä kaikki tunteet käytiin läpi, hyvänolontunne, kylmä hiki sen jälkeen ja lopussa onneksi pääsin taas peliin mukaan. Tosi hieno päivä”, Korhonen sanoi.

Yritin kyllä pelata kisan voitosta. Jos olisin pelannut kortista, olisi saattanut alkaa jännittää vielä enemmän. Aika hyvin pysyi fokus, keskivaiheilla ehkä vähän rakoili. Mutta ei jäänyt jossiteltavaa, oli tämä ihan hyvä viikko!

Hallitseva mestari Andy Sullivan oli kilpailussa toinen. Korhonen jakoi kolmannen sijan Tanskan Anders Hansenin kanssa ja ansaitsi palkintorahaa 112 600 euroa.

Vaikka voitto jäi tällä kertaa vielä ottamatta, varmisti Korhonen sijoituksen myötä pelioikeuden kiertueelle myös tulevaksi kaudeksi. Kiertueen Race to Dubai -pistelistalla Korhonen oli lopulta 86. reilun 337 500 euron kausitienesteillään.

Uran paras kilpailu kovassa paikassa

Kilpailu oli 36-vuotiaalta nummelalaiselta upea osoitus kilpailuhermojen pitävyydestä tiukimmassa mahdollisessa paikassa.

Pistelistan 116:nnelta sijalta kisaan lähteneen Korhosen oli pystyttävä sijoittumaan Portugalissa arviolta 15 kärkeen välttääkseen kiertueen karsintafinaalin marraskuussa. Hän ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan pelasi parasta golfiaan silloin kuin sitä kipeimmin tarvittiin.

Pelillisesti tekeminen oli lyömisen läpi kilpailun osalta vuoren varmaa. Draivi kulki päivästä toiseen ja etenkin lähestymislyönneissä tuntuma oli niin hyvä, että Korhonen valitsi ajoittain hieman uhkarohkeitakin pelilinjoja selviten haasteista toistuvasti ongelmitta.

Sunnuntaina jossiteltavaa jäi korkeintaan puttipelin osalta, sillä viheriöllä Korhonen ei aivan pystynyt vastaamaan kilpakumppaniensa rynnistykseen.

Kilpailu oli Korhoselle uran 112 Euroopan kiertueella. Jatkopaikkoja on taskussa 75 ja top 10 -sijoituksia 10. Ennen Portugal Mastersia Korhosen uran paras sijoitus kiertueella oli vuoden 2015 KLM Openin seitsemäs sija.

Kuluvalla kaudella Korhonen urakoi 22 kisaa, joissa selviytyi jatkoon 15 kertaa.