23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen upeasti 7:s: ”Jaksoin odottaa ja olla kärsivällinen”

Erinomaisesti sujunut sisääntulo nosti Mikko Korhosen South African Openin kärkikymmenikköön. Kisan voitto ratkaistiin uusinnassa.

Mikko Korhonen (72-66-67-70/ -13) ei hapuillut kauden avauksessaan Etelä-Afrikassa, vaan haki tuomisiksi uransa 11:nnen top 10 -sijoituksen.

”Kiva lopettaa siitä mihin jäi, eli kärkiporukoihin. Oli se vähän yllätys, että veto oli näin hyvä heti alkuun. Ehkä vähän rennompi joulutauko toimii!” Korhonen kommentoi tyytyväisenä.

Korhonen jakoi seitsemännen sijan viiden muun pelaajan kanssa ja tulee ansaitsemaan kisasta palkintorahaa noin 22 500  euroa (vahvistamatta, laskettu ennakkotietojen perusteella).

Viimeinen kilpailupäivä oli Korhoselle kaksijakoinen. Ensimmäisen yhdeksän reiän aikana hän ei pystynyt viimeistelemään yhtään birdietä, mutta joutui taipumaan bogiin kahdesti. Kisan viimeisen yhdeksikön aikana hän sen sijaan teki peräti neljä birdietä ja oli lähellä eaglea reiällä 13, kun pallo jo kävi lähestymislyönnin jälkeen reiässä, mutta pomppasi kuitenkin lopulta ulos kupista.

Katso video lyönnistä jutun lopusta.

Matkaa oli noin 70 metriä. Se oli kyllä erikoinen pomppu. Pallo viihtyi kuitenkin maan alla pikku hetken, ennen kuin pomppasi ulos.

”Tyytyväinen saa olla. Oli hyvä takaysi tänään, jaksoin odottaa ja olla kärsivällinen.”

Voitto ratkesi uusinnassa

Kolmen kierroksen jälkeen kilpailun kärkipaikkaa pitänyt Englannin Graeme Storm ei pystynyt pitämään maailmanlistan kakkospelaajaa Rory McIlroyta takanaan.

Graeme Storm (vas.) ja Rory McIlroy ottivat toisistaan mittaa rennossa, jopa läheisessä ilmapiirissä. Kuva: Getty Images

Storm sai sunnuntaina etuysillä aikaan vain yhden birdien McIlroyn tehtaillessa samaan aikaan kolme. Viimein McIlroy nousi Stormin rinnalle 13. reiän birdien myötä. Seuraavalla reiällä Storm sortui bogiin ja päästi maailmanlistan kakkosen kuskin paikalle.

Seuraavalla tiillä McIlroy epäonnistui avauksessaan ja kiskaisi pallonsa kauas väylältä puiden katveeseen, kuten niin usein sunnuntain aikana. Siitä huolimatta pohjoisirlantilainen väänsi tälle par-viitoselle birdien ja näytti jo katkaisevan Stormin ohuen oljenkorren.

Voittotaisteluun, ja vain lyönnin päähän McIlroysta, nousi samalla mukaan myös Jordan Smith viimeistelemällä päätöspäivän toisen eaglensa.

Viimeiselle reiälle lähdettiin lopulta tasatuloksesta, kun McIlroy teki yllättäen bogin 17:nnellä. Kun päätösväylä ei ensimmäisellä yrittämällä tuonut eroa Stormin ja McIlroyn välille, oli edessä uusinta.

Kahdella ensimmäisellä yrittämällä ratkaisua ei saatu aikaan, mutta kolmannella yrittämällä McIlroy epäonnistui par-putissaan ja Storm pääsi nostamaan voittopystiä toista kertaa urallaan.

”Olen shokissa! En tiedä mitä sanoa. Löysin itseni pelaamasta uusintaa ehkä maailman tämän hetken parasta pelaajaa vastaan ja voitin. Tämä on unelmien täyttymys”, Storm sanoi.

Ensimmäinen voitto tuli 2007. Sen jälkeen Storm on ehtinyt pelata jo yli 250 kilpailua kiertueella.

Stormin tarina on sitäkin dramaattisempi, sillä hän oli viime vuonna kiertueen rahalistalla 111. ja oli viimeinen pelioikeutensa uusinut pelaaja. Storm pääsi täksi kaudeksi mukaan peruutuspaikalta, 110 parasta uusii pelioikeutensa, kun Patrick Reed päätti olla osallistumatta Turkish Openiin eikä siksi saanut täyteen vaadittua kilpailumäärää kiertueella.

Kisan kenties vaikuttavimman suorituksen teki kuitenkin kiertuetulokas, Englannin Jordan Smith. Kolmossija vasta uran kuudennessa European Tourin kisassa on vähintäänkin hatunnoston arvoinen suoritus.

Korhonen's shot

How?

Julkaissut European Tour 15. tammikuuta 2017

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje