Mikko Korhonen Euroopan kiertueen rahalistalla 64:s. Kuva: Getty Images
European Tour |
19.5.2017

Mikko Korhonen latoi ”peruspelillä” viisi birdieä Sisiliassa

Kymmenen joukkoon tähyävä Korhonen pelasi migreenistä huolimatta vahvan kierroksen. Kolmen viimeisen reiän kaksi birdieä veivät myös Roope Kakon jatkoon.

Mikko Korhonen kamppailee jälleen kovista sijoituksista Verdura Golf Clubilla meneillään olevassa Euroopan kiertueen kilpailussa. Hän pelasi kilpailussa toistamiseen tuloksen 67, ja on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kahdeksan alle. Se riittää jaettuun 22. sijaan.

Korhonen teki perjantain kierroksella viisi birdietä ja yhden bogin. Birdieistä kolme osui par-kolmosille ja loput kaksi par-viitosille.

”Ihan ok, vaikka vähän vaikeampi päivä oli. Hyvä tunne lyömiseen tuli vasta aivan lopussa. Hyvää peruspeliä kuitenkin, eikä isoja missejä”, Korhonen luonnehti päiväänsä.

Vähän migreeni päällä koko päivän, mutta sellainen hallittava kuitenkin. Hyvällä fiiliksellä voin lähteä viikonloppuun, ja koitetaan parantaa tästä. – Mikko Korhonen

Kilpailu on tasaisesta suoritustasostaan tunnetulle Korhoselle kauden kymmenes ja jatkopaikka jo kahdeksas.

Korhosen uran jatkoonpääsyprosentti Euroopan kiertueella on poikkeuksellisen kova 68 %, joten silläkin mittarilla alkukausi on ollut hänelle erinomaisen vahva.

Kilpailussa pelaa myös Roope Kakko (-5).  Hän oli kolme reikää ennen kierroksen loppua kaksi lyöntiä karsintarajan alapuolella, mutta taisteli loppuun vaadittavat kaksi birdieä.

”Tällä lopun puristuksella on iso merkitys. Näistä jatkoonpääsyistä ja onnistumisista parempi vire lähtee herkemmin käyntiin. En nimittäin pelannut mitenkään erityisesti, mutta onnistuin pysymään rauhallisena”, Kakko sanoi.

Roope Kakko onnistui pysymään rauhallisena, vaikka jatkoonpääsy vaati melkoista taistelua. Kuva: Getty Images

”Viikonlopulle täytyy nyt pystyä luomaan visio paremmasta pelistä ja noususta tuloslistalla”, viimeiset yhdeksän kierrostaan ET:lla ja CT:lla 17 alle pelannut espoolainen suunnitteli.

Rocco Forte Openin johtoon siirtyi pitkään alavireisesti pelannut Alvaro Quiros (-15). Avauskierroksen jälkeen paalupaikkaa jakaneet Pohjois-Irlannin Michael Hoey ja Ruotsin Sebastian Söderberg ovat kaksi lyöntiä espanjalaisen takana.

Pohjoismaalaisista kymmenen joukkoon mahtuvat myös Ruotsin Johan Carlsson ja Norjan Eirik Tage Johansen (-10).

Kilpailun palkintopotti on miljoona euroa, josta voittajalle lohkaistaan lähes 167 000 euroa. Kotiyleisön harmiksi italialaisia mahtuu kisan 20 parhaan joukkoon vain yksi, mutta sitäkin paremmin perjantaina pelannut Renato Paratore.

Hän jakoi päivän kovinta tulosta (62) Ranskan Raphael Jacquelinin (-11) ja USA:n Julian Surin (-5) kanssa. Jälkimmäinen kohensi toisella kierroksella esitystään 13 lyönnillä, ja meni kalkkiviivoilla jatkoon.

Mukana olevista major-voittajista Kanadan Mike Weir (-5) pääsi niin ikään viimeisten joukossa viikonlopun kierroksille. Etelä-Afrikan Trevor Immelmanin (-3) tie nousi pystyyn.

Kommentit

Oma kommentti