14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen hakee kisarutiinia Omanista: "Tyhjässä tilassa on oltu viime kauden jälkeen"

Tapio Pulkkaselle ja Mikko Korhoselle Omanin kisakenttä on tuttu, Kalle Samoojalle ja Kim Koivulle uusi tuttavuus.

Euroopan kiertueen Lähi-Idän osuus paketoidaan kevään osalta kahdella seuraavalla viikolla Omanissa ja Qatarissa. Molemmissa kisoissa mukana nähdään neljä suomalaista: Kim Koivu, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja.

Ensimmäisenä on vuorossa Oman Open, joka pelataan vasta toista kertaa osana ET:n kisaohjelmistoa. Viime vuonna ykkönen oli Hollannin Joost Luiten tuloksella -16. Suomalaisista Pulkkanen ylsi jaetulle 23. sijalle tuloksella -5, Mikko Korhonen karsiutui.

”Täällä on todella hieno kenttä. Viheriöt ovat varmasti vuoden parhaita. Tuulta riittää ja ainakin tänään viheriöt olivat hyvinkin kovat. Haastetta piisaa”, luonnehti viime viikon torstaista asti Dubaissa Omanin kisaan valmistautunut Mikko Korhonen.

Suomen kvartetista kentän tuntee parhaiten Pulkkanen, joka pelasi sillä Challenge Tourin finaalikilpailun 2017 ollen 35:s.

”Tuttu kenttä on viime vuosilta. Taitaa olla neljäs kerta täällä. Hyvä ja haastava kenttä merenrannassa, varmasti yksi vuoden parhaista. Tuuli näyttelee isoa roolia. Yleensä iltapäiväksi on vähän noussut ja illalla taas tyyntynyt. Hyvä avauspeli on tärkeää tällä viikolla”, Pulkkanen sanoi.

Kentän luonne on paikoitellen lähes linksmäinen. Kuva: European Tour.

Al Mouj -kenttä sijaitsee aivan rantaviivan tuntumassa, joten tuuli lisää vaikeuskerrointa tuntuvasti etenkin iltapäivän lähtöryhmissä pelaavien kilpailijoiden kohdalla. Maisemiltaan Al Mouj on komea ilmestys. Kivenhieton päässä liplattavan Omaninlahden lisäksi sisämaassa näköpiirissä siintävät paikoitellen yli kolmen tuhannen metrin korkeuteen nousevat vuoret.

Torstaina aamupäivän leudommasta kelistä pääsevät nauttimaan Tapio Pulkkanen (6.45 paikallista aikaa), Kim Koivu (kello 8.05) sekä Kalle Samooja (kello 8.05).

Suomalaisista ainoastaan Mikko Korhoselle on arvottu iltapäivän lähtövuoro. Korppa ampaisee ladulle kello 13.00 paikallista aikaa. Omanissa kello on kaksi tuntia Suomea edellä.

”Omasta pelistä ei voi sanoa vielä oikein mitään, rangella lyönti lähtee kuitenkin ajoittain mallikkaasti. Jonkinlaisessa tyhjässä tilassa tässä on vielä oltu viime kauden jäljiltä, ja osoite on vielä hieman epäselvä. Menestys kiinnostaa ja nyt tarvitaan vain kisakierroksia ja rutiinia tekemiseen”, Korhonen luonnehti.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa 1,75 miljoonaa dollaria eli noin 1,6 miljoonaa euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje