Mikko Ilonen 20. Tukholmassa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen 20. Tukholmassa

Mikko Ilonen (68-70-75-73,-2) sijoittui jo kuudennen kerran kuluvan kauden aikana 22:n ensimmäisen joukkoon European Tourilla. Kilpailun voiton kuittasi näytöstyyliin 14 lyöntiä paremmalla tuloksella Matthew Fitzpatrick (-16).

Neljännen päivän tuuliset olosuhteet pudottivat sunnuntaina tulostasoa Bro Hof Slott Golf Clubin Stadium Coursella. Mikko Ilonen aloitti birdiellä, mutta viiden reiän jaksoon tulleet kaksi bogia ja tuplabogey veivät mahdollisuudet nousulta. Viimeiset kymmenen reikää Ilonen pelasi kaksi alle.

Sijoitus kymmenen joukkoon jäi vain kolmen lyönnin päähän, Matthew Fitzpatrick oli musertavasti  14 lyöntiä edellä.

Matthew Fitzpatrick ja kokenut caddiensä Lorne Duncan ovat valmiita haastamaan isot tähdet majoreissa.Kuva Getty Images

Matthew Fitzpatrick ja kokenut caddiensä Lorne Duncan ovat valmiita haastamaan isot tähdet majoreissa.Kuva Getty Images

21-v vuotias Fitzpatrick ei horjunut päästyään johtoon perjantaina. Hyvä puttipeli alkuvaiheilla vei pahimmat paineet sunnuntaina. Uran toinen ykköstila yhdistettynä Mastersin seitsemänteen sijaan ovat kovia suosituksia Ryder Cup-joukkueeseen. Tuoreimmalla listalla nuorukainen tulee olemaan entistä selkeämmin suoraan valittavien pelaajien joukossa.

Englantilaisten määrä joukkueessa voi nousta suuremmaksi kuin vuosikymmeniin. ”Varmoja” ovat käytännössä jo Justin Rose ja Danny Willett. Fitzpatrickin lisäksi rajan oikealla puolella on myös Chris Wood.

Lee Westwood ja Andy Sullivan ovat ensimäisten haastajien joukossa. Potentiaalisia pelaajia joukkueeseen ovat myös Ross Fisher, Luke Donald, Paul Casey ja Tyrrell Hatton.

Karsinta jatkuu elokuulle, joten lista elää vielä paljon.

Englantilaisten ”maajoukkue” on kuluvalla kaudella selkeästi toiseksi vahvin maailmassa USA:n jälkeen.

Lasse Jensen sai caddieltään nuotit jotka nostivat juutin toiseksi ja uran ensimmäiseen majoriin. Kuva Getty Images

Lasse Jensen sai caddieltään nuotit jotka nostivat juutin toiseksi ja uran ensimmäiseen majoriin. Kuva Getty Images

Tanskan 31-vuotias Lasse Jensen (WR 720.) sijoittui toiseksi ja nappasi itselleen paikan Open Championshipiin. Yllätys oli melkoinen, sillä Jensen on kuulunut vuosia niihin pelaajiin, joille paikan vakiinnuttaminen pääkiertueelle ei ole onnistunut. Nicolas Colsaerts jäi lyönnin päähän pelikaveristaan. Belgialainen ”bighitter” suli 17:lla ja löi 113 metrisellä reiällä avauksensa veteen tehden tuplan.

Ilonen oli perjantaina ulosmenon (10-18) ja yhteensä  27 pelaamansa reiän jälkeen jo seitsemän alle. Seuraavat 22 väylää hän pelasi ilman birdejä viisi yli menettäen mahdollisuutensa kärkisijoille.

Kolme kilpailua jäljellä olympiakarsinnassa

Ilonen ansaitsee Nordea Mastersista 17 450 euroa. Kauden tienestit ovat lähes tasan 200 000 euroa. Race to Dubai-listalla Ilonen nousee hieman edellisviikosta (75.)  Lisäksi hän saa hieman World Ranking-pisteitä, jotka kasvattavat eroa Roope Kakkoon sekä suomalaisten keskinäisessä olympiakarsinnassa kolmantena olevaan Mikko Korhoseen.

”Uskon, että tämä kisa käänsi junaani oikeaan suuntaan. Puttaaminen olisi voinut olla parempaa, mutta sitä ei auta jäädä suremaan. Viikonloppuna olosuhteet olivat todella kovat, siitä kertoo tulostaulu. Parin alittaminen oli kovaa valuuttaa”, Ilonen kertoi.

Viheriöihin Ilonen osui kolmena päivänä 11 kertaa, yhtenä päivänä osumia oikealla lyöntimäärällä oli 14.

Ilonen on pelannut kaudella 12 kisaa, jatkoonpääsyjä on seitsemän. Kauden neljä ensimmäistä esitystä olivat todella tasokkaita, eroa voittajaan jäi 6-9 lyöntiä ja sijoitukset olivat välillä 12-22.

Huhtikuussa Ilonen oli lisäksi 13. Kiinassa. Ruotsin kisan 20. tila ei täyttänyt kovia odotuksia, mutta kertoo siitä, että kärkisijoitukset ovat seuraavissa kisoissa mahdollisia.

Ilonen pelaa seuraavan kerran 23.6-26.6 Saksassa, olympiakarsintaan kuuluvat myös tätä seuraavina viikonloppuina pelattavat rahakkaat Ranskan ja Skotlannin avoimet, joista parhaat lunastavat paikkansa Open Championshipiin.

Tulevalla viikolla pelattavaan Itävallan kisaan ei osallistu suomalaisia.

Ruotsalaisilla vahva panos

<a href=Henrik Stenson pääsi vauhtiin vasta sunnuntaina. Tulos 66 oli kierroksen paras. Kuva Getty Images" width="800" height="525" />

Henrik Stenson pääsi vauhtiin vasta sunnuntaina. Tulos 66 oli kierroksen paras. Kuva Getty Images

Henrik Stenson (-10) nousi sunnuntaina neljänneksi superyllättäjä Björn Hellgrenin (WR 765) rinnalle.

Kärkikymmenikköön ruotsalaisia mahtui neljä, Ilosen edellä länsinaapurin pelaajia oli peräti kahdeksan. Fitzpatrickia sunnuntaina kirittänyt Alexander Noren oli päivän epäonnistujia. Hän ei tehnyt yhtään birdietä ja sai tuloksekseen 78.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje