Mikko Korhonen ja Mikko Ilonen ottavat keskiviikkona tuntumaa Parco di Realen kenttään yhteisellä harjoituskierroksella.
European Tour |
11.10.2017

Korhonen ja Ilonen valmiina hurjaan tulostasoon Italiassa

Finaalisarjaan tähtäävien suomalaisten kannalta tämänviikkoinen Italian kisa on ensiarvoisen tärkeä. Kovaa on mentävä: kahtena viime vuonna voittotulos on ollut keskimäärin 20 alle parin.

Golfin Euroopan kiertueella pelataan tällä viikolla poikkeuksellisen suurista palkintorahoista, kun kiertue piipahtaa Italiassa. Monzassa, Milano Golf Clubilla, pöydällä on peräti 5,95 miljoonaa euroa, ja kisan osallistujakaarti on sen mukainen. Suomalaisista mukana nähdään Mikot Korhonen ja Ilonen.

”Tällä viikolla on tällainen vanha puistokenttä. Ihan hauska baana, ei ole ihan niin kuin yleensä, vaan tässä on vähän henkeä”, luonnehtii Korhonen.

Korhonen on selvittänyt tiensä jatkokierroksille kahdella viime yrittämällä Italiassa, kun kisa on pelattu Milanossa. Hän pelasi tiistaina kentän takaysin, Skotlannista paikalle saapuneen Ilosen tyydyttyä kävelemään kentän läpi caddiensa kanssa.

”Tämä on aika erilainen kenttä kuin viime viikolla, mutta sehän tämä Euroopan Tourin rikkaus on, että on joka viikko erilaista. Tämä kenttä sopii kyllä omaan silmään tiiltä tosi hyvin”, Ilonen sanoi.

”Griinit täällä ovat tosi pienet. Ne ovat aika hyvässä kunnossa, ja jos ei tule hirveästi kengän jälkiä, ne ovat hyvät putattavat”, Ilonen arvioi.

Italian kisa on loppukauden osalta erittäin suuri mahdollisuus molemmille suomalaisille, sillä paikka kiertueen finaalisarjassa vaatisi nousemista pistelistan 60 parhaan joukkoon. Korhonen on listan 86. ja Ilonen 102:s.

Finaalisarjan ensimmäiseen kisaan, Turkish Airlines Openiin tosin mahtuu mukaan korkeammallakin sijoituksella, mutta kauden päättäviin Etelä-Afrikan ja Dubain kisoihin selviytyäkseen on suomalaisten kyettävä kohentamaan sijoitustaan listalla.

Molemmat ovat mukana myös ensi viikolla Espanjassa, mutta paria pykälää tämänviikkoista koitosta pienemmässä kisassa olisi mahduttava viiden parhaan joukkoon, jotta pistetili karttuisi yhtä paljon kuin sijoittumalla kuluvalla viikolla sijan 20 tietämille.

Italiassa menestyminen tulee edellyttämään runsaasti birdieitä, sillä voittotulos on viime vuosina ollut keskimäärin 20 alle parin.

”Luulen, että voittajan tulos tulee nyt olemaan lähempänä 25:ttä”, Ilonen arveli.

Korhonen teki vuosi sitten kisassa tuloksen -7 ja kaksi vuotta sitten tulos oli -13. Ilonen kirjasi viime vuonna tuloksen -6.

”Toivottavasti tulos alkaa nyt kakkosella”, tyytyi Korhonen veikkaamaan tulostaan. Ilonen oli astetta optimistisempi, ”29 alle parin!”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.