Etumatka puolittui – Castrenin LPGA-kortti yhden tasapainoisen kierroksen päässä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Etumatka puolittui – Castrenin LPGA-kortti yhden tasapainoisen kierroksen päässä

Matilda Castren on vaaksan päässä LPGA:n kortista. Kuva: Vesa Koivunen

Kova taistelu pelioikeuksista ilmeni jännityksenä LPGA:n karsintafinaalin seitsemännellä kierroksella.

Matilda Castren (+3) pelasi perjantaina heikoimman kierroksensa LPGA Tourin pitkässä karsintafinaalissa. Päivän saldoksi kirjattiin 78, ja hän putosi tuloslistalla 13 sijaa, jaetulle 35. tilalle.

Castrenilla on ennen viimeistä kierrosta kolmen lyönnin etumatka viimeisiin korttirajan alapuolella väijyviin pelaajiin, joten ”turvavyöhyke” oheni yhtä monella lyönnillä edelliseen kierrokseen nähden.

Seitsemännen kierroksen alku oli Castrenin osalta tahmea. Hän aloitti bogilla ja teki heti kakkosen tuplaparin jälkeen toisen bogin. Jatkossa meno oli jämäkkää, ja lopun ainoaksi parista poikenneeksi tulokseksi jäi 18. reiän bogey.

Pääkiertueiden pitkät karsintafinaalit ovat raastavia ja jännitys usein käsinkosketeltavissa. Tulokset painuvat monesti loppua kohden korkeiksi, ja perjantaina näin kävikin useamman kortista lujasti taistelevan pelaajan kohdalla.

Castrenin tilanne on edelleen hyvä, vaikka etumatka puolittui. Tasapainoisella päätöskierroksen esityksellä 24-vuotias pelaaja saa mitä on lähtenyt Pohjois-Carolinasta hakemaankin.

Kuuluisassa Pinehurst Resortissa pelattavaa LPGA:n karsintafinaalia johtaa päivän pelitapahtumien käännyttyä loppusuoralle edelleen Kiinan Muni He (-19).

Kortin pääkiertueelle lunastaa kisan 45 parasta ja samaan tulokseen yltäneet. LPGA:n pelioikeudessa on tällä hetkellä Castrenin ohella kiinni myös kahdeksan muuta eurooppalaista pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje