ET:n karsinnat jäävät tänäkin vuonna väliin – LET-kiertueella jaetaan kortteja joulukuussa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

ET:n karsinnat jäävät tänäkin vuonna väliin – LET-kiertueella jaetaan kortteja joulukuussa

Tanskalaiset Benjamin Poke (vas.) ja Rasmus Højgaard saivat ET-kortin kiertueen edellisistä karsinnoista syksyllä 2019. Kuva: Getty Images

European Tourilla rakennettiin ”turvaverkko”, joka pitää heikommin menestyneet kiertueella myös kaudella 2022.  

Syyskuu on European Tourilla tyypillisesti esikarsintojen aikaa, mutta sekä niiden että kiertueen karsintafinaalin osalta tilanne on sama kuin viime vuonna. Kumpiakaan ei järjestetä.

Niin sanottuun Q Schooliin osallistuu normaalisti vuodesta toiseen noin 700 pelaajaa eri puolilla Eurooppaa käytävissä turnauksissa. Kiertue kuitenkin katsoi, että tiiviin ja ruuhkaisen karsintaruljanssin läpivieminen olisi edelleen ollut paitsi hankalaa myös riskialtista.

Tämä on luonnollisesti jokaiselle pääkiertueelle nousua tavoittelevalle pelaajalle raskas pettymys, mutta helpotus niille, jotka eivät kauden 2021 päätteeksi yllä European Tourin Race to Dubai -listalla korttinsa automaattisesti säilyttävien joukkoon.

European Tour on nimittäin rakentanut rankingissa sijan 110 ulkopuolelle jääville pelaajille turvaverkon, joka pitää heidät kiertueella myös kaudella 2022.

Kategorioita ei tänä vuonna jäädytetä, vaan listalla palataan ennen kautta 2020 vallinneeseen tuttuun nokkimisjärjestykseen. Poikkeuksen muodostavat rankingissa 110:n ulkopuolelle jääneet, joille on luvassa alin mahdollinen täyteen korttiin oikeuttava kategoria.

Kiertueelle on karsintojen peruuntumisesta huolimatta tulossa ensi vuodeksi lisää pelaajia, sillä Challenge Tourin rankingin 20 parasta lunastaa kauden päätyttyä kortin European Tourille. Viime kaudella tie haastajakiertueelta ET:lle oli tukossa kategorioiden jäädytyksen vuoksi.

Karina Kukkosta kutsuu näillä näkymin joulukuun LET-karsinnat. Kuva: Tristan Jones/LET

Ladies European Tourilla sen sijaan palataan karsintojen osalta normaaliin päiväjärjestykseen vuoden tauon jälkeen. Sekä esikarsintakilpailu että karsintafinaali pelataan joulukuussa Real Golf La Manga Clubilla Espanjassa.

Korttinsa LET-kiertueella kaudelle 2022 säilyttävät Race to Costa del Sol -rankingin 80 parasta. Suomalaisista Elina Nummenpää on parhaillaan sijalla 80, joten hän saa vielä jonkin verran rutistaa pitääkseen korttinsa ilman karsintoja. Karina Kukkosen (149:s) tilanne on hieman kinkkisempi. Muut suomalaiset voivat hengittää vapaasti.

Myös LPGA Tourilla pelataan tänä vuonna karsinnat, joiden ensimmäisen vaiheen Kiira Riihijärvi selvitti. Tiia Koivisto pääsi suoraan kakkosvaiheeseen oltuaan maailmanlistalla niukasti top 400:ssa ennen kuin ilmoittatuminen meni umpeen. Sanna Nuutinen etenee marras-joulukuussa käytävän kolmivaiheisen karsinnan finaaliin, mikäli hän pysyy Ladies European Tourin rankingissa kauden loppuun saakka top 5:ssä. Nuutinen on kokonaiskilpailussa tällä hetkellä kolmantena.

PGA Tourilla ei tätä nykyä varsinaisia karsintoja pelata. Korn Ferry Tourin rankingin 25 parasta saavat kortin PGA Tourille ja toiset 25 korttia jaetaan kakkoskiertueen finaalisarjan rankingin perusteella. Yhdysvaltain kiertueen kausi 2021−2022 alkoi torstaina Kaliforniassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje