11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Espanjasta vauhtia Espanjaan

Tapio Pulkkanen lähtee luottavaisin mielin ET-karsintojen toiseen vaiheeseen. Harjoituskierroksilla peli on kulkenut hyvin. Kuva VeVe Media.

Tämän kauden menestynein miesamatöörimme Tapio Pulkkanen valmistautuu huolella marraskuun 7. päivä alkavaan European Tourin karsintojen toiseen vaiheeseen. Kotkalainen on parhaillaan omalla harjoitusleirillä Panoramican golfresortissa Espanjassa seuranaan toinen amatööripelaaja Teemu Toivonen. ”Tämä on sellainen kahdeksan päivän setti. Olemme pelanneet ja treenanneet aika paljon lähipeliä. Täällä on hyvät olosuhteet ja harjoitusalueet”, Pulkkanen kertoo. Ennen karsintakisaa Pulkkanen piipahtaa vielä koti-Suomessa, kunnes suuntaa takaisin Espanjaan tavoitteenaan läpipääsy kolmivaiheisen karsinnan finaaliin. Tavoite on realistinen, sillä pohjilla on karsintojen ensimmäisen vaiheen kisan voitto Saksan Fleesenseestä. ”Sellaista samanlaista peliä kun pystyy toisessa vaiheessakin pelaamaan, pitäisi olla hyvät mahdollisuudet mennä läpi”, Pulkkanen sanoo. Isojen voittojen kausi Tapio Pulkkanen on voittanut tällä kaudella paljon. Vuosaaressa pelatun, Nordic Leagueen kuuluvan Finnish Openin hän voitti neljän lyönnin erolla. Aulangolla lyöntipelin SM-kisoissa hän suorastaan murskasi kaikki muut ja eroa Erik Myllymäkeen kertyi 11 lyöntiä. Ja syyskuussa tuli siis voitto ET:n karsintakisasta. Pulkkanen ei lähde laittamaan ykkössijojaan arvojärjestykseen, mutta myöntää, että voitto karsintojen 1. vaiheessa Saksassa oli hänelle tärkeä. ”Se toi aika paljon lisää itseluottamusta, kun ulkomailta ei ole aiemmin voittoja tullut”, hän sanoo. Voitokkaan Saksan-kisan jälkeen pelattiin amatöörien MM-joukkuekisat, jotka menivät Suomen osalta vihkoon. Pulkkanenkaan ei voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa, sillä hän oli henkilökohtaisissa tuloksissa vasta sijalla 62. ”Ensimmäisenä päivänä pelasin hyvin, mutta lopetin kierrokseni huonosti. Ja se huono pelaaminen jatkui sitten toiselle päivälle. Pari huonoa lyöntiä ja sen jälkeen huonoa fiilistä. Momentum katosi, enkä saanut tulosta aikaiseksi”, Pulkkanen muistelee. Pulkkanen lähti MM-kisoihin Suomen joukkueen johtavana pelaajana ja nuorukainen tiedosti tilanteen myös itse. ”Ajattelin, että siellä pitää olla kartalla ja otin itselleni vähän paineitakin siitä asetelmasta – silleen hyvällä tavalla. Huono tulos ei kuitenkaan johtunut paineista. Ei minua jännittänyt.”

Tapio Pulkkasella on Finnish Open -voiton myötä pelioikeus Nordic Leagueen ensi kaudeksi.

Tapio Pulkkasella on Finnish Open -voiton myötä pelioikeus Nordic Leagueen ensi kaudeksi.

Tavoitteet vähissä amatööripuolella Pulkkanen on urallaan siinä vaiheessa, että ammattilaiseksi siirtyminen olisi looginen ratkaisu. Kymen Golfin pelaaja on osoittanut pärjäävänsä ammattilaisten joukossa, amatöörien MM-kisat on nähty jo kahteen kertaan ja siviilipuolella sekä lukio että armeija on suoritettu alta pois. ”Kyllä tässä on pikkuhiljaa alkanut tuntua, että tekisi mieli ammattilaiseksi, mutta ei se ihan varmaa vielä ole. Nämä ET-karsinnat ratkaisevat paljon”, pyörittelee Pulkkanen, jolla toki on Finnish Openin voiton myötä ensi kaudeksi pelioikeus Nordic Leagueen. Amatöörinä tavoiteltavaa löytyy enää vähän, sekin Atlantin toiselta puolelta. ”Ainut, mikä tulee mieleen ovat kesällä Jenkeissä pelattavat tasokkaat amatöörikisat, joita järjestetään siellä aika paljon. Niitä voisi käydä pelaamassa”, Pulkkanen miettii. Mutta nyt koko fokus on Campo de Golf El Salerissa ensi viikolla pelattavassa ET-karsinnan toisen vaiheen kisassa. ”Ihan luottavaisin mielin sinne lähden. Pelasin Saksassa ensimmäisen vaiheen kisassa sikahyvää peliä ja nytkin peli on tuntunut hyvältä. Ei muuta kuin luukku auki ja palloa reikään”, Pulkkanen julistaa. Janne Knuuti

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje