18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Epäkohta ET:llä: Patrick Reed voi voittaa rahalistan pelaamalla vain yhden kisan Euroopassa

Patrick Reed johtaa ET:n pistelistaa selvällä erolla vähäisestä kilpailumäärästään huolimatta. Kuva Getty Images

European Tourin rahalistan kärkikymmeniköstä puolet on pelannut korkeintaan kahdeksan osakilpailua.

Joulukuun 13. päivänä päättyvällä European Tourin kaudella 2019–2020 on pelattu tähän mennessä 34 osakilpailua. Kisoja on jäljellä vielä neljä, joista kaksi pelataan ensi viikolla päällekkäin.

Kilpailujen määrään nähden on vähintäänkin erikoista, että kiertueen pistelistan kärjessä on seitsemän osakilpailua pelannut Patrick Reed ja kolmantena vain viisi osakilpailua pelannut Collin Morikawa.

Molemmat ovat pelanneet kauden kolmen major-turnausta sekä kaksi WGC-kisaa. Reed on lisäksi osallistunut Saudi-Arabian kisaan sekä Wentworthin BMW PGA Championshipin, joka on hänen ainoa Euroopassa pelaamansa kilpailu. Morikawan viidestä kisasta neljä on pelattu Yhdysvalloissa ja yksi Meksikossa.

Sekä Reed että Morikawa ovat ilmoittautuneet European Tourin jäseniksi, mikä on mahdollista ET:n kanssa yhteiskisoja järjestävien kiertueiden, kuten PGA Tourin ja Asian Tourin, jäsenille. Esimerkiksi PGA Tourilla ei ole vastaavaa käytäntöä.

ET on myös aiemmin edellyttänyt pelaajilta tiettyä kilpailumäärää, jotta he voivat tulla noteeratuiksi kiertueen pistelistalla. Tänä vuonna minimiraja ei kuitenkaan ole käytössä. Siksi kiertueen pistelistan kärkikymmenikössä komeilevat myös Louis Oosthuizen (8 kisaa), Tyrrell Hatton (6 kisaa) ja Paul Casey (5 kisaa). Heistä vain Hatton on pelannut tällä kaudella Euroopassa, hänkin ainoastaan Wentworthin kisan.

Kilpailumäärästä riippumatta kaikki European Tourin jäseniksi ilmoittautuneet pelaajat kilpailevat tänä vuonna pistelista Race to Dubain bonusmiljoonista. Viiden miljoonan euron bonuspotti jaetaan kauden päätyttyä pistelistan viiden parhaan pelaajan kesken.

European Tourin rivimiehistöä sorsiva käytäntö herättää runsaasti närää kiertueen pelaajien keskuudessa – ja asiaa kummastellaan myös Golfpiste Podcastin tämän viikon jaksossa, jonka voit kuunnella alta.

Tyytymättömyys European Tourin edesottamuksiin on kasvanut pelaajien keskuudessa myös muilta osin. Muun muassa kiertueen talouteen liittyy suuria riskejä ja epävarmuustekijöitä. Golfpiste raportoi asiasta tarkemmin myöhemmin loppuvuonna.

Golfpiste Podcast · #96 – Rahalista- ja jäsenyyskäytännöt närästävät European Tourilla
Lue seuraavaksi: ET-kauden huima loppunäytös – Jon Rahm sekä päätöskisan että Race to Dubain ykkönen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje