[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elina Nummenpäälle ennätyksellinen top 10 -sijoitus Ladies European Tourilla

Elina Nummenpää ylsi ensimmäisen kerran LET:n kisoissa kahteen top 10 -sijoitukseen samalla kaudella. Kuva: Tristan Jones/LET

Noora Komulainen pettyi viikonlopun esitykseensä Women’s Indian Openissa.

Elina Nummenpää nousi upeasti kahdeksanneksi sunnuntaina Intian Gurugramissa päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän käytti Women’s Indian Openin finaalikierrokseen 71 lyöntiä, ja päätyi kokonaistulokseen 285 (-3).

Nummenpää pelasi DLF Golf & Country Clubin kentän etuysin 34 lyönnillä kiiveten taistelemaan paikasta kärkiviisikkoon. Jälkimmäisen kenttäpuoliskon kaksi bogia toivat hieman takapakkia, mutta viimeisellä reiällä tullut birdie sinetöi uran toiseksi kovimman sijoituksen pääkiertueella.

”Griineillä olin kyllä todella sinut puttaamisen ja linjojen lukemisen kanssa. Viimeisellä sain vielä laitettua 2–3-metrisen tärkeän birdie-putin sisään”, lähes 10 000 euroa palkintorahaa tienannut Nummenpää iloitsi.

”Kenttä ei ole kovinkaan pitkä, ja jos avauksia saa väylälle, niin sillä luo aika paljon birdie-mahdollisuuksia. Sain hyvin avauksia väylille, mutta tänään lähestymislyönneissä oli rytmi hiukan offilla, enkä päässyt ihan niin hyvin birdie-paikoille.”

Kyseessä oli Nummenpään uran kolmas top 10 -sijoitus LET-kiertueella, ensimmäinen tuli samaisesta kilpailusta vuonna 2013. Kovin saavutus on peräisin kaksi kuukautta sitten Ruotsissa pelatusta Skaftö Openista, jossa hän oli kolmas.

Toistakymmentä vuotta ammattilaisena pelannut Nummenpää on tehnyt sinnikästä työtä kansainvälisillä kentillä. Usein on pitänyt hakea vauhtia Euroopan kakkoskiertueelta ja LET:n karsinnoista, mutta turkulaislähtöinen pelaaja on jaksanut olla kärsivällinen. Näillä esityksillä Nummenpää saa kahden jäljellä olevan kilpailun jälkeen alkaa keskittyä rauhassa seuraavan kauden koitoksiin Ladies European Tourilla.

Kilpailun puolivälissä kärjessä ollut Noora Komulainen ei saanut kahdella jälkimmäisellä kierroksella itsestään parasta irti. Toinen peräkkäinen 74 lyönnin kierros pudotti hänet lopulta 12. sijalle, ja näin ensimmäinen top 10 -sijoitus yli viiteen vuoteen jäi ottamatta.

”Kauheaa taistelua koko päivä. En ole tyytyväinen omaan tekemiseen viikonloppuna”, Komulainen sanoi.

”Alku lähti huonosti liikkeelle. Sain onneksi hyviä onnistumisia kierroksen keskivaiheilla, mutta sitten 14. reiällä löin avauksen veteen ja tein tuplan. Lopussa sain tehtyä pari hyvää paria.”

Ursula Wikström (+4) oli 27:s, Tiia Koivisto ja Sanna Nuutinen (+8) jakoivat 36. sijaa.

Koivisto onnistui pitämään kanssaan LPGA:n karsintafinaalipaikasta taistelevan Australian Whitney Hillierin takanaan, mutta ei pystynyt ohittamaan Intian kisan sivuuttanutta rankingin kymppiä Liz Youngia. Yhden sijan alempana kärkkyvä Koivisto on 55 pisteen päässä englantilaisesta. Yhdysvaltain kiertueen viimeiseen karsintavaiheeseen pääsee LET:n kokonaiskilpailun kymmenen parasta.

Women’s Indian Openin voittoon kiri Olivia Cowan (-13). Saksalainen jätti toisen sijan jakaneet Ruotsin Caroline Hedwallin ja Intian Amandeep Drallin kolmen lyönnin päähän. Voitto oli Cowanille ensimmäinen LET-kiertueella.