Edfors liekeissä Bahrainissa - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Edfors liekeissä Bahrainissa

Johan Edfors nosteli lähestymisiään tehokkaasti viheriöille. Birdejä kertyi peräti yhdeksän. © Getty Images

Johan

Colin Montgomerien suunnittelema kenttä Bahrainissa osoittautui avauspäivänä varsin helpoksi Euroopen Tourin pelaajille. Viheriöosumia ja birdejä tuli aamupäivällä melkoinen määrä, Johan Edfors ja Alvaro Quiros tekivät niitä peräti yhdeksän.Edforsilla oli kortissaan yksi bogey, Quiros takelteli tekemällä kierroksellaan myös kaksi tuplaa.

Edfors otti kisassa keulapaikan tuloksella 64, (-8). 35-vuotias Edfors voitti vuonna 2006 kolme kisaa, mutta on piikkivuotensa jälkeen menettänyt parhaan teränsä. Vuonna 2010 hän oli neljä kertaa kymmenen joukossa. Ruotsalaisten panos on vahva, kärkikymmenikköön ovat tunkeutumassa myös Alexander Noren sekä Peter Hanson.

Tuloslista Bahrainissa on hyvin tasainen.Jos keli jatkuu samanlaisena, jatkoonpääsy edellyttää alle parin pelaamista. Siitäkin huolimatta, että kahden kierroksen jälkeen katsomoon heitetään vain noin 30 pelaajaa.

Matteo Manassero Mastersiin?

Matteo

Yksi aamupäivän tähdistä oli huhtikuussa 18 vuotta täyttävä Matteo Manassero.Vaikka hän tekikin edellisvuonna Augustassa historiaa pelaamalla itsensä kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana jatkoon, ei se takaa paikkaa tämänvuotiseen vihreän takin metästykseen. Maailmanlistalla 60:na oleva Manassero lunastaa kutsun, mikäli nousee 50:n joukkoon maaliskuun lopulla julkaistavalla listalla. Se vaatisi yhtä voittoa tai tasaisia onnnistumisia muutamassa kisassa. Rahaa ja pisteitä on jaossa ennen ”dealinea” meneillään olevassa Bahraininn kisassa, Qatarissa, Dubaissa, sekä World Tourin reikäpelimestaruudessa ja lyöntipelikisassa.

Armopalakin saattaa pudota Manasseron syliin jos nousua ei tapahdu. Villejä kortteja Augustan isäntämiehet ovat antaneet huomattavasti vaatimattomammilla näytöillä varustetuillle lupauksille.

Torstaina Manassero sai tuloksekseen 67.

Mikko Ilosella putin vauhdit kateissa

Mikko

Mikko Ilonen pelasi päivän ainoassa kahden pelaajan ryhmässä yhdessä Philip Pricen kanssa.Parivaljakko pääsi ensimmäisenä liikkeelle, kierros kesti silti neljä tuntia. Birdejä kertyi 14:lla viheriöosumalla neljä, bogeja kaksi.

”Ei pidetty mitään kiirettä, turistiin kierroksen aikana niitä näitä.Oma peli oli vähän sinne päin, viheriöillä oli vaikeaa saada sopivia nopeuksia. Jatkuvasti oli ensimmäinen putti pitkä tai lyhyt. Yhtä lukuunottamatta sitten kyllä siivosin mainiosti reikään nuo kakkosputit”

Vaikka viheriöosumia oli 14, Ilonen haluaa perjantaina päästä yrittämään birkkujaan lähempää.

”Keskipitkät raudat on saatava tarkemmiksi, sieltä se tulos lähtee kun birdieputtien keskimitta vähenee. Avauksia löin oikein hyvin. Tulostaso näyttää nousevan erittäin hyväksi, toisella kierroksella on löydettävä isompi vaihde peliin”, Ilonen mietti ennen iltapäivän harjoitussessiotaan.

Perjantaina Ilonen starttaa kierrokselleen kello 10.00

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje