[10][12]
Ecco Tour

Väisänen kolmas Silkeborgissa

Linus Väisänen alkaa saada juonen päästä kiinni Nordic Liigassa.

Vuosaari Golfia edustava Linus Väisänen (-7) saavutti toisena peräkkäisenä lauantaina top 10 -sijoituksen Nordic Liigaan kuuluvissa turnauksissa.

Avauspäivän jälkeen Jyske Bank PGA Championshipiä johtanut sipoolainen pelasi myös kaksi seuraavaa kierrosta jämäkästi, ja päätyi 54 reiän kisassa lopulta jaetulle kolmannelle tilalle.

Väisänen oli ennen finaalikierrosta kolme lyöntiä kärjestä, mutta viritti lauantaina varsin mukavan loppukirin. Hän teki kuuden ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä, ja oli sisääntulon avajaisiksi tekemänsä eaglen jälkeen kierrostaan jo kuusi alle. Hieno kiri tyssäsi kuitenkin 12. reiällä tulleeseen triplaan. Päätöspäivän tulokseksi muodostui kuitenkin mainio 68.

”Kierros lähti hyvin käyntiin, kun upotin pari hyvää puttia. Se rentoutti peliä, ja hyvä puttaaminen sai minut 10. reiän jälkeen haistelemaan johtoa”, viisi lyöntiä voittajalle hävinnyt Väisänen sanoi.

”Olen erittäin tyytyväinen kisaan kokonaisuutena. On aina mukava tunne olla kärkikahinoissa viimeisen päivän takaysillä.”

Kolmas sija on Väisäsen paras saavutus Nordic Liigan kilpailuissa. Hyvän vireen löytänyt 23-vuotias pelaaja sijoittui viime lauantaina kahdeksanneksi Karlskronassa käydyssä Nordea Tourin kilpailussa.

Albert Eckhardt (-2) oli Ecco Tourin kalenteriin kuuluvassa turnauksessa 17:s. Jonne Asikainen karsiutui kolmannelta kierrokselta.

Silkeborg Ry Golfklubin kahdella kentällä (Silkeborg ja Ry Kildebjerg) pelatun kilpailun voitti Rasmus Hjelm Nielsen (-12). Viikonvaihde oli isäntämaan pelaajille täysosuma, sillä Philip Ulveman Juel-Berg (-11) sinetöi kakkossijallaan tanskalaisten kaksoisvoiton.

Ruotsin Oscar Lengdén jakoi Väisäsen kanssa kolmannen sijan.

Suomalaisista Oliver Lindell (2.), Erik Myllymäki (4.) ja Niclas Hellberg (5.) mahtuvat Nordic Liigan rankingissa viiden joukkoon. Lindell on Ecco Tourin Order of Merit -listalla toisena ja Nordea Tourin rankingissa kolmantena. Silkeborgissa voittanut Nielsen johtaa nyt sekä Nordic Liigan että Ecco Tourin rankingia.

Nordic Liigan kisat jatkuvat ensi torstaina Ruotsin Österlenissä käynnistyvällä turnauksella. Österlen PGA Open kuuluu Nordea Tourin ohjelmaan.