[6][5]

[6][5]
Ecco Tour

Väisänen ja Eckhardt top 10:ssä Ecco Tourilla

Linus Väisänen lähtee kolmen lyönnin takaa-ajoasemasta Silkeborgin turnauksen finaalikierrokselle.

3131Ecco Tourin ja Nordic Liigan ohjelmaan kuuluvan Jyske Bank PGA Championshipin toinen kierros jatkui suomalaisittain mukavissa merkeissä. Kisan paalupaikkaa avauspäivän jälkeen jakanut Linus Väisänen menetti tuloksen 71 myötä hieman asemiaan, mutta eroa kärkikolmikkoon on vain kolme lyöntiä.

Kokonaistilanteessa kolme alle oleva Väisänen on tulosluettelossa kahdeksantena ennen lauantain päätöskierrosta.

”Erinomainen keli mahdollisti tänään hyvää tuloksentekoa. Kierroksen haaste oli pysyä kärsivällisenä, kun moni paikka jäi käyttämättä hyödyksi. Pientä kärsivällisyyttä puttaamiseen huomenna, ja katsotaan mihin se riittää”, Väisänen sanoi.

Kilpailun johtopaikkaa jakavat isäntämaan Philip Ulveman Juel-Berg ja Rasmus Hjelm Nielsen sekä Norjan Elias Bertheussen (-6).

Väisäsen kanssa alkukeväästä Santahaminan urheilukoulusta kotiutunut Albert Eckhardt (-2) pysyttelee edelleen kymmenen joukossa. Neljän lyönnin päässä kärjestä oleva Eckhardt jakaa yhdeksättä sijaa.

Kisan kolmas suomalainen Jonne Asikainen piristyi (73) toisella kierroksella, mutta jatkopaikka jäi kahden lyönnin päähän.

Turnaus pelataan Silkeborg Ry Golfklubin kahdella kentällä. Torstain kenttänä oli Silkeborg ja perjantaina pelaajat kiersivät Ry Kildebjergillä, joka toimii myös päätöspäivän kisa-areenana.

Suomalaiset karsiutuivat Sveitsissä

Sateisen sään kiusaama Swiss Challenge meni Teemu Bakkerilta ja Tapio Pulkkaselta pahasti penkin alle. Vaikka osa pelaajista ei ole päässyt starttamaan vielä toiselle kierrokselle, on 36 reikää valmiiksi saaneiden suomalaisten karsiutuminen selvää.

Bakkerin (77-74) ja Pulkkasen (71-82) kahden kierroksen tuloksessa oli jatkoa ajatellen 8–10 lyöntiä liikaa.

Lucernessa pelattavan Challenge Tourin kisan kärjessä on Englannin Paul Howard (68–67).