[10][12]
Ecco Tour

Tuomas Salminen antoi kyytiä Ruotsin suurlupaukselle

Kaksi suomalaista viiden joukkoon Ecco Tourin kisassa Barcelonassa.

Tuomas Salminen (-9) pelasi mainiosti PGA Catalunya Resortissa alkaneessa Ecco Tourin talvisarjassa. Hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi lyötyään 54 reiän kilpailussa pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia.

Kisan kärkiryhmässä finaalikierroksella pelannut Salminen oli ennen viimeistä reikää vahvasti kiinni kakkostilassa. Birdien 18:lla tehnyt norjalaisamatööri Kristoffer Reitan meni kuitenkin lyönnillä tuplabogiin sortuneen Salmisen edelle.

Salminen oli lyönnin verran neljänneksi sijoittunutta Marcus Kinhultia parempi. 20-vuotias ruotsalainen on yksi länsinaapurin suurimmista tulevaisuuden nimistä. Muun muassa Lytham Trophyn voittanut Kinhult johti toissavuotista Nordea Mastersia 36 reiän jälkeen, ja sijoittui ET:n kalenteriin kuuluvan kisan lopputuloksissa 33:nneksi.

Päivä päivältä otteitaan kohentanut Linus Väisänen (-7) täydensi hyvää suomalaispanosta viidennellä sijallaan.

Mediter Real Estate Mastersin voiton vei ylivoimaisesti Florian Fritsch (-17). Euroopan kiertueen kalustoon kuuluva saksalainen uhitteli toisella kierroksella golfkeskuksen Tour Coursella 60 lyönnin rajan alitusta, mutta ei pystynyt tekemään viimeisellä reiällä (par 4) haamutulokseen vaadittavaa birdieä.

Ecco Tourin talvisarjan kilpailut jatkuvat sunnuntaina niin ikään PGA Catalunya Resortissa.