[14][27]
Ecco Tour

Neljä suomalaista top 10:een Ecco Tourilla

Antti Ahokas jäi Barcelonassa kahden lyönnin päähän uusinnasta.

Kauden toinen Ecco Tourin talvisarjan turnaus päättyi suomalaisittain kaksijakoisissa tunnelmissa. Enemmänkin oli tarjolla, mutta isossa kuvassa pelaajien panos oli varsin mainio.

Nelikko Antti Ahokas, Jaakko Mäkitalo, Linus Väisänen ja Tuomas Salminen ylsi kokonaisuudessaan PGA Catalunya Resortissa pelatussa kisassa kymmenen joukkoon.

Ahokas starttasi 54 reiän turnauksen päätöskierroksella johtopallossa. Hän ei ollut saada keskiviikkona aluksi koneitaan käyntiin, oltuaan kierrostaan neljän reiän jälkeen jo kolme yli. Loppu oli kuitenkin hyvä, ja Ahokas pelasti neljällä birdiellä tuloksen 71.

Lopputulokseen 206 (-8) päätynyt lappeenrantalainen jakoi kilpailussa kuudennen sijan Tanskan Victor Østerbyn kanssa. Eroa uusintaan lähteneisiin pelaajiin jäi kaksi lyöntiä.

Mäkitalo (-7) pelasi Barcelonassa nousujohteisen turnauksen. Hän kiri sisääntulossa parhaimmillaan johtoasemaan, mutta 17. reiällä tullut päivän ainoa bogi pudotti hänet voittotaistelusta. Tulos 67 oli joka tapauksessa kierroksen kolmanneksi paras noteeraus, ja sinetöi Mäkitalolle kahdeksannen sijan.

Väisänen (-6) oli yhdeksäs ja talvisarjan avauskisassa kunnostautunut Salminen (-5) jakoi viime viikon voittajan, Saksan Florian Fritschin kanssa 10. sijan.

Tasaisessa PGA Catalunya Resort Championshipissä nähtiin neljän pelaajan uusinta. Siinä Ranskan Mathieu Fenasse ratkaisi homman edukseen ensimmäisellä play off -reiällä tekemällään birdiellä.

Tanskan Oliver Suhr, Norjan Aksel Kristoffer Olsen ja Euroopan kiertueella kolme kautta pelannut Ruotsin Joel Sjöholm jakoivat kakkostilan.

Salminen on kahden turnauksen jälkeen parhaana suomalaisena viidentenä Ecco Tourin rankingissa. Florian Fritsch jatkaa kärjessä.

Nordic Liigan pelit jatkuvat tämän viikon lauantaina Lumine Golf Clubilla. Tuolloin vuoronsa saa Swedish Golf Tourin talvisarjaan kuuluva Lumine Lakes Open.