[6][5]

[6][5]
Ecco Tour

Erik Myllymäen meno hyytyi Kellers Park Mastersissa

Ecco Tourin kisan voittoa puolustanut suomalainen oli finaalikierroksen loppusuoralla täysin aseeton.

Erik Myllymäki (34 pistettä) ei pystynyt ehjään esitykseen lähellä Vejleä käydyn Ecco Tourin kilpailun päätöspäivänä. Turnauksen johtopallossa pelannut tamperelainen kokosi vain yhden pisteen, ja putosi Islannin Birgir Hafthorssonin seuraksi jaetulle kahdeksannelle sijalle.

Myllymäki oli vielä ennen kierroksen viimeistä kolmannesta tiukasti voittokamppailussa mukana perjantain pelikaverinsa Åke Nilssonin kanssa. Hän teki reikien 14–16 jaksossa bogin, tuplabogin ja bogin, ja menetti mahdollisuudet isoon menestykseen. Myllymäen finaalikierroksen lyöntipelitulos oli 75, kaksi ensimmäistä sujuivat 67 ja 64 lyönnillä.

Nokia River Golfin pelaajalle kahdeksas sija oli luonnollisesti pettymys. Myllymäki voitti turnauksen viime vuonna, ja toinen perättäinen Kellers Park Mastersin voitto oli täysin hänen ulottuvillaan aina kolmannen kierroksen sisääntulon puoliväliin saakka.

Eroa voiton vieneeseen Nilssoniin jäi lopulta kahdeksan pistettä. Ruotsalainen pohjusti voittonsa pitkälti toisen kierroksen loistavaan kahdeksan reiän jaksoon, joissa hän saalisti uskomattomat 19 pistettä. Nilsson teki reikien 5–12 puitteissa kaksi birdieä ja peräti kolme eaglea.

Islannin Axel Boasson (40 pistettä) ja kovassa tuulessa pelatun perjantain kierroksen parhaan pistemäärän (14) kerännyt Ruotsin Niklas Lemke (40 pistettä) täydensivät kärkikolmikon.

Jokainen eagle tuotti tässä pistebogia muistuttavassa kilpailussa viisi pistettä, birdiestä sai kaksi. Bogista tuli yksi miinuspiste ja tuplasti varsin rankaisevasti kolme miinusta.

Oliver Lindell (33 pistettä) menetti yhden sijan. mutta pysyi kuitenkin täpärästi kymmenen joukossa. AnttiAhokas (32 pistettä) oli 11:s. Muista suomalaisista Niclas Hellberg (21 pistettä) sijoittui 26:nneksi, ja miinuspisteille finaalikierroksella jäänyt Miro Veijalainen (18 pistettä) päätyi kuusi pykälää alemmaksi.

Neljännen sijan jakanut Ruotsin Christopher Feldborg Nielsen (35 pistettä) johtaa Nordic Liigan rankingia. Ahokas on parhaana suomalaisena kahdeksantena. Pohjoismaiden kiertueen kisat jatkuvat ensi viikon torstaina Ruotsin Fjällbackassa.