18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Dustin Johnson suosikkina Bostonissa

Caddie Joe Lacava antoi Dustin Johnsonille viimeviikolla voiton tuottaneet pelinjat. Ykköstila Bostonissa varmistaisi jo keulapaikan ennen viimeistä kisaa, Tour Championshipia. © Getty Images

Caddie

Jännitys tiivistyy PGA Tourin huipennyksen lähestyessä. Fedex Cupissa on on vielä kolme finaalikisaa jäljellä. 99 pelaajaa on starttilistalla TPC Bostonin kentällä Deutcshe Bank Championshipin käynnistyessä. Kisan päättyessä pistelistan 70 parasta aloittaa valmistautumisensa kolmanteen osakilpailuun, putoavilla on edessään pieni pakkoloma PGA Tourilta. Viimeiseen, Atlantassa käytävään Tour Championshipin pääsee lopulta 30 pelaajaa.

Viimevuonna voittaja Bostonissa oli yllättäjä Charley Hoffman. Nyt huomio kiintyy erityisesti yhdessä pelaavaan pistelistan kärkikolmikkoon Dustin Johnson, Nick Watney ja Matt Kuchar. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat alle kolmekymppisinä kovassa nosteessa urallaan. Johnson nousi New Jerseyn kisan voiton myötä World Rankingilla neljänneksi ja hyvä menestys Bostonisssa saattaa muuttaa kolmantena olevan Strickerin ja Johnsonin paikkoja keskenään.

Viimevuonna Johnson voitti Fedex Cupin finaalikisoista kolmannen ( BMW Championship) ja oli lopullisella listalla viides. Etelä-Carolinasta kotoisin oleva Johnson on tällä ja edelliskaudella tuhlaillut paikkoja joista hänen olisi pitänyt voittaa useammin. Vaikko jaksolta on kolme voittoa, US Openissa ja PGA Championshipissa 2010 tulleet viimeisen kierroksen epäonnistumiset seuraavat häntä pitkään, yleisön ja median mielessä on myöskin British Openin kakkostila jossa Johnson menetti mahdollisuutensa lyötyään par-viitosella ”siirtolyönnin” raudalla kentän rajojen ulkopuolelle juuri silloin kun hänen olisi pitäny pystyä luomaan painetta lopulliselle voittajalle Darren Clarkelle.

En ole ollut huolissani siitä, etten ole voittanut. Mielestäni olen pelannut erinomaisesti, mutta tärkeät putit ovat jääneet upottamatta niin useasti. New Jerseyssa laitoin sitten sisään riittävän paljon niitä putteja joita pitääkin”, hän kertoi medialle Bostonin kisan alla.

Eurooppalaiset ilman voittoa

Löytyykö

Vanhan mantereen edustajat ovat jääneet neljän ensiimmäisen vuoden aikana Fedex Cupissa statisteiksi. Sama kohtalo uhkaa jälleen, Luke Donald (5.) on yksinäisenä toivona kärkipäässä tavoittelemassa kymmenen miljoonan dollarin jättipottia joka rahassa mitattuna vastaa kuuden majorin ykköstilan palkintorahoja….

Donald on noussut maailmanlistan kärkipaikalle ja vieläpä varsin selkeään johtoon. Voittoja on kaudella jo kolme ( reikäpelimestaruus, BMW PGA Championships, Scottish Open). Fedex Cupin valtaaminen vaatisi käytännössä ainakin yhden finaalikisan voittamista. Englantilainen on täynnät itseluottamusta ja viimevuotinen niukka tappio päätöskisassa Jim Furykille toimii lisämotivaation antajana.

Sergio

Donaldin lisäksi euroista ovat vielä mukana Fredrik Jacobson (21.), Martin Laird (25.), Brian Davis (30.) , Sergio Garcia (53.), Robert Karlsson (46.), Carl Pettersson (49), Ian Poulter (78.) Padraig Harrington (80.) ja Graeme McDowell (84.)

Poulterin, Harringtonin ja McDowellin lisäksi köysi roikkuu supertähdistä uhkaavasti myös Jim Furykin (60.) ja Ernie Elsin (99.) pään ympärilla. Els tarvitsee ennusteen mukaan 17:n tai paremman sijan saadakseen matkalipun kolmanteen osakilpailuun.

Tigerilla eniten voittoja

Steve

Fedex Cupin finaaleissa on pelattu vuodesta 2007 yhteensä 17 kilpailuja. USA:n pelaajat ovat hallinneet tapahtumia kolmessa finaalisarjassa. Vuonna 2008 Camilo Villegas ja lopullinen ykkönen Vijay Singh jättivät USA:n pelaajat kuitenkin taka-alalle molempien voitettua kahdesti.

Tiger Woods on voittanut kolme kisaa ja kymmenen miljoona pääpotin vuosina 2007 ja 2009.

Eurooppalaisilla on seitsemän kakkostilaa.

Fedex Cupin finaalikisojen voittajat 2007-2011:

Tiger Woods 3

Dustin Johnson,Phil Mickelson, Steve Stricker, Vijay Singh, Camillo Villegas 2

Jim Furyk, Charley Hoffman, Matt Kuchar, Heath Slocum 1

Eurooppalaisten kakkostilat:

Luke Donald, Sergio Garcia 2

Padraig Harrington, Martin Laird, Paul Casey 1

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje