Castren kadotti draivinsa PGA Championshipin päätöskierroksella: ”Ei ollut Matildan päivä tänään” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castren kadotti draivinsa PGA Championshipin päätöskierroksella: ”Ei ollut Matildan päivä tänään”

Seitsemännelle reiälle Castren teki päätöspäivänä hyvän parin. Kuva: Getty Images

Voitosta käytiin hieno taistelu, josta ei käänteitä puuttunut.

Sijalta 19 kauden kolmannen major-turnauksen PGA Championshipin viimeiselle kierrokselle lähtenyt Matilda Castren (+5) pelasi sunnuntaina tuloksen 77, joka tiputti hänet lopputuloksissa sijalle 40.

Kilpailun voitti Korean In Gee Chun tuloksella -5. Chun kävi kilpailun voitosta todella kovan kamppailun yleisön suosikkipelaaja Lexi Thompsonin ja Women’s US Openin voittaja Minjee Leen kanssa.

Chun lähti päivään kolmen lyönnin johdosta, mutta se suli nopeasti. Thompsonilla oli kahden lyönnin johto 15 reiän jälkeen, mutta putterinsa kanssa pahasti kangistunut amerikkalainen teki bogit rei’ille 16 ja 17. Chun teki komean birdien 16:lle ja kaksi tärkeää paria loppuun, jotka sinetöivät voiton hänelle.

Sunnuntaina tullut voitto oli Chunin kolmas major-titteli. Ykköstila palkittiin ruhtinaallisen kokoisella 1,35 miljoonan dollarin shekillä.

Kovassa tuulessa pelatun päätöspäivän tulostaso oli selkeästi muita päiviä heikompi. Myös kenttä oli viritetty haastavaan kuntoon.

”Tänään oli selkeästi vaikein päivä. Griinit oli ajettu nopeammaksi ja kovemmaksi. Oli vaikeaa pysäyttää palloa viheriöille, jos löi raffista tai myötätuuleen. Tulokset olivat aika paljon korkeampia tänään”, 10 griiniosumaa päivän aikana lyönyt Castren sanoi.

Ärsyttää tietenkin, että viimeisenä päivänä meni näin… Golfia se on.

Castrenin suurimmat haasteet sunnuntain kierroksella olivat tiipaikoilla, josta hän ei saanut palloaan peliin riittävällä tarkkuudella. Väyläosumia kertyi vain seitsemän kappaletta. Se vaikeutti peliä siitä eteenpäin.

”En oikein osunut draivilla latuun. Oli aika tuulinen päivä, ja oli vaikea löytää starttilinjoja. Meni ehkä vähän pää jumiin. Ja kun se starttilinja löytyi, en sitten osunut niihin. Se vaikeutti huomattavasti peliä. Lähestyin paljon raffeista ja välillä lyötiin välilyöntejä. Välillä etsittiin palloakin. Että sellaista tänään.”

Major-turnauksen päätöspäivänä epäonnistuminen on turhauttavaa kaikille pelaajille, myös Castrenille. Etenkin takaysillä tulleet neljä bogia putkeen väylillä 13–16 olivat tuloksen kannalta myrkyllisiä.

”Ärsyttää tietenkin, että viimeisenä päivänä meni näin. Sellaista se on välillä, eikä sille mahda mitään. Golfia se on. Niinkin ärsyttävää kuin se on, niin tästä pitää vain jatkaa. Peli tuntuu tosi hyvältä. Sieltä voi tulla tosi hyviä kierroksia, mikä on positiivista”, noin 43 000 dollaria kilpailusta ansainnut Castren pyöritteli.

Castren paketoi viikon ja sunnuntain harmituksen tyylikkäästi. Tämä oli yksi kilpailu muiden joukossa, tosin iso sellainen. Huono lopetus harmittaa hetken aikaa, mutta kuten Castren sanoi, lyönti on hyvällä mallilla, nyt vain pitää saada tulos irti koneesta.

”Ei vaan oikein osunut tänään. Ei ollut Matildan päivä. Tästä jatkuu taas parin viikon päästä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje