[14][27]

[14][27]
Kilpagolf

Donald ohitti Woodsin maailmanlistalla

Luke Donald sai Japanin turnauksen voitosta 32 maailmanlistan pistettä. © GettyImages

World Rankingin tämän viikon näkyvin muutos oli Luke Donaldin nousu toiseksi ohi TigerWoodsin. Donald voitti sunnuntaina Miyazakissa pelatun Dunlop Phoenix -turnauksen, joka tunnetaan myös Japanin avoimen mestaruusturnauksen nimellä. Useita ET:n ja PGA Tourin pelaajia sisältäneen kilpailun kakkonen oli amatööri Hideki Matsuyama. Voitto oli Donaldille kauden toinen sitten keväällä pelatun BMW PGA Championshipin.

Hongkongissa ensimmäisen kisansa yli kahteen vuoteen voittanut Miguel Angel Jimenez paranteli OWGR-sijoitustaan 39 pykälällä. Espanjalainen on nyt listan 59:s, mutta hieman pitäisi vielä parantaa, jotta paikka ensi vuoden kaikkiin major-turnaukseen aukeisi.

Henrik Stensonin voitto SA Open Championshipissä palautti ruotsalaisen ensimmäisen kerran sadan joukkoon yli 1,5 vuoteen. Edellisviikolla sijalla 113 olleen Stensonin uusi rankingsijoitus on 71:s. Saman kisan kakkonen George Coetzee nousi jo 50 joukkoon, vaikka ei ole voittanut vielä kertaakaan pääkiertueilla. Adam Scott voitti Australian Mastersin neljällä lyönnillä, Ian Poulter oli toinen. Scott ei liikahtanut maailmanlistan viidenneltä tilalta, mutta Lee Westwood on enää 0,01 keskiarvopisteen päässä.

Suomalaisista World Rankingin parhaana (339:s) on Mikko Korhonen. Mikko Ilonen löytyy pari sijaa alempaa. Mielenkiintoiseksi Korhosen ja Ilosen välisen listasijoituksen tekee se, että ensin mainittu pitää Challenge Tourilta saamillaan tienesteillä Ilosen takanaan. Toisaalta OWGR-listalla painopiste on ainoastaan pelaajien sijoituksissa, ei ansioissa.

Maailmanlistan kärkipaikkaa pitää ylivoimaisesti hallussaan Rory McIlroy. World Rankingin loput Top-10-listalle sijoittuvat pelaajat ovat: Louis Oosthuizen, Justin Rose, Jason Dufner, Webb Simpson ja Brandt Snedeker,

Suomalaisten OWGR-sijotuksia:

339. Mikko Korhonen (K:n paras sijoitus maailmanlistalla) 341. Mikko Ilonen 485. Roope Kakko 639. Joonas Granberg 851. Kalle Samooja 977. Janne Mommo 994. Jaakko Mäkitalo