[14][27]
Challenge Tour

Selkä seinää vasten pelaavalla Kakolla räväkkä aloitus Ranskassa

Iso onnistuminen Challenge Tourilla olisi Kakolle enemmän kuin tarpeen.

Roope Kakko pelasi loistavan kierroksen Ranskan Mallemortissa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä. Tulos 66 (-6) riittää 18 reiän jälkeen jaettuun toiseen sijaan.

Espoolainen teki kuuden ensimmäisen reiän jaksossa kolme birdien, mutta ulosmenon loppureikien ainoa parista poikennut merkintä oli kahdeksannella tullut bogi. Takaysin alku oli näyttävä. Hän teki välittömästi kolmen birdien suoran ja iski sisääntulon puolivälissä vielä eaglen.

Kakko ehti nousta tuossa vaiheessa jaetulle kärkipaikalle, jolta hän putosi heti eaglen jälkeen tulleen bogin myötä.

Kakolle meneillään oleva kausi on ollut vaikea. Hän on pelannut 12 haastajakiertueen kilpailua, joista 2/3 on johtanut jatkokierroksille. Tilastoissa on kaksi top 20 -sijoitusta, muut sijoitukset ovat jääneet yhtä lukuun ottamatta 40:n huonommalle puolelle.

Kotimaan kentillä sujui paremmin; hän oli Finnish Tourin kauden ensimmäisessä turnauksessa kakkonen ja voitti finaalikilpailun.

Kakko on Challenge Tourin rankingissa parhaillaan sijalla 134, kun 70 parasta saa kauden päätteeksi vahvan kategorian ensi vuodeksi.  Top 3 -sijoitus Ranskassa parantaisi Kakon näkymiä tämän asian suhteen merkittävästi.

Viimeistä sinettiään ET-kortilleen hakeva Kalle Samooja löi Hopps Open de Provence -kilpailun avauskierroksella tuloksen 70, millä mahtuu tällä hetkellä 27. sijaa jakavien joukkoon.

Samooja oli hyvässä lennossa etuysillä, tosin viiden birdien sekaan mahtui myös yksi tuplabogi. Sisääntulo alkoi ja päättyi bogiin, päivän kuudennen birdiensä hän teki 14. reiällä.

”Tuli hukattua hyvä kierros tänään. Tiiltä ja griiniltä peli on hyvää, mutta raudat ovat hukassa. Niitä täytyy lähteä tästä virittämään. No, kisa on nyt avattu”, Samooja pohdiskeli kierroksensa jälkeen.

Kisan kolmas suomalainen, Oliver Lindell (T72) käytti kierrokseensa 73 lyöntiä ollen lyönnin päässä ennustetusta cut-rajasta.

Kilpailun johdossa on kiertueen rankingykkönen, Tanskan Joachim B. Hansen (65).