[14][27]

[14][27]
Challenge Tour

Koivu hurjassa lennossa kierroksen alussa – kiilasi kärjen kantaan CT:n finaaliturnauksessa

Viheriöillä onnistunut Kalle Samooja harmitteli unista kroppaansa.

Molempien Challenge Tourin finaalikilpailuun osallistuvien suomalaisten haaveet turnauksen ja koko rankingin voitosta pysyivät elossa keskiviikkona. Kim Koivu on Arabiemiraateissa pelattavassa kisassa 18 reiän jälkeen hienosti kuudentena ja Kalle Samoojakin mahtuu 20:n joukkoon.

Kaksi kuukautta sitten viimeksi haastajakiertueella pelannut Koivu sai kierrokselleen unelma-alun. Hän teki viiden ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä, kunnes kuutosen bogi katkaisi hienon vaiheen.

Päivän toinen bogi syntyi Al Hamra Golf Clubin kentän 10. reiällä, mutta jatko oli elokuussa Euroopan kiertueelle siirtyneeltä Koivulta jälleen vankkaa tekemistä. Hän teki vielä kaksi birdieä, ja saldosi päivän tulokseksi 68 (-4) lyöntiä.

”Scooraus oli hyvää, mutta tuleville päiville pitää saada pallonlyöminen paremmalle tasolle”, Koivu sanoi.

Herkullisissa asemissa oleva Koivu on kaksi lyöntiä kärkipaikkaa jakavia, Ruotsin Niklas Lemkeä ja Espanjan Adri Arnausta jäljessä. Tuloksen 71 (-1) pelannut Samooja teki Koivun tavoin kaksi bogia, mutta birdiejä kertyi tuplasti vähemmän. Hän oli keskiviikkona tyytyväinen vain puttipeliinsä.

”Yksi vuoden huonoimpia kierroksia lyönnillisesti. Kroppa oli melko unessa vielä, mutta eiköhän se tästä päivä päivältä parane. Griineillä ihan hyvää tekemistä, mikä piti tuloksen kurissa. No, onneksi tässä ei huonommin tänään käynyt”, Samooja kertoi.

Lemken ja Koivun ohella pohjoismaalaisista top 10:een mahtuu myös seitsemättä sijaa jakava Sebastian Söderberg (69). Ruotsalainen on jo varmistanut nousunsa Euroopan kiertueelle kaudeksi 2019.

Ras Al Khaimah Challenge Tour Grand Final on palkintoarvoltaan 420 000 euron turnaus. Kisan voittajan osuus kokonaispotista on reilut 70 000 euroa.