[14][27]
Challenge Tour

Kim Koivulle jälleen laatusijoitus Challenge Tourilla

Koivu venyi Portugalissa kisan parhaaksi pohjoismaalaiseksi.

Kim Koivu (-2) pystyi kohentamaan sijoitustaan kuudella pykälällä sunnuntaina Portimaossa päättyneessä Open de Portugal -turnauksessa. Hän pelasi kisan finaalikierroksella tuloksen 71, ja päätyi mukavasti 13. sijalle.

Helsinkiläinen teki tavoilleen uskollisesti birdien Morgado Golf & Country Clubin ensimmäisellä reiällä. Hän oli kierrostaan kolmosen jälkeen kaksi alle, mutta kirjasi ulosmenossa vielä kolme bogia. Myös takaysi alkoi birdiellä, jota seurasi välittömästi bogi. Kierroksen loppu oli ehjää pelaamista Koivun iskettyä vielä kaksi tärkeää birdieä.

”Hyvin pelasin koko kisan ajan. Putit eivät uponneet kuin lyhyissä pätkissä. Taisi tulla viisi missattua putti alle neljästä jalasta (1,2 metriä), mukaan lukien kaksi aivan lyhyttä. Sellaista se välillä on, jos pää ei ole mukana koko ajan”, Koivu sanoi.

St. Laurence Golfia edustavan Koivun edesottamuksia Portugalissa oli seuraamassa joukko hänen ystäviään ja myös oma valmentaja David Da Silva. Tämä näkee Koivun mukaan suojattinsa pelin osa-alueissa tarvetta tiettyihin parannuksiin.

”Todella hyvin fiiliksin kohti seuraavia kilpailuja. Kova tuuli vei paljon energiaa, ja nyt aika iisisti ennen seuraavaa koitosta.”

Antti Ahokkaalla olli hyvä ote päätöskierroksella, mutta viimeisen kolmanneksen virheet haihduttivat mahdollisuudet top 20 -sijoitukseen. Kuva: Antero Lindell

Koivu on pelannut tällä kaudella viisi kilpailua CT:llä, joista neljä on tuonut top 17 -sijoituksen. Kohokohta on kuukausi sitten Kiinassa tullut ensimmäinen ammattilaisvoitto.

Antti Ahokas (+3) oli 40:s, Roope Kakko ja Mikael Salminen (+5) jakoivat 51. sijan. Ahokas ja Salminen saivat osallistumisoikeuden kilpailuun villillä kortilla.

Open de Portugal -turnauksen voitti ensimmäisen ykköstilansa Challenge Tourilla saavuttanut Dimitrious Papadatos (-7). Ranskan Antoine Rozner ja isäntämaan Jose-Filipe Lima hävisivät australialaiselle kahdella lyönnillä.

Koivu jatkaa Challenge Tourin rankingissa kolmannella sijalla. ET:n puolella ”kylässä” tällä viikolla käynyt Kalle Samooja on kahdeksantena. Pistetilaston ykkösenä on edelleen Italian Lorenzo Gagli.