Kim Koivu oli rautaa Kunmingin CT-turnauksen toisena päivänä. Kuva: Golfpiste
Challenge Tour |
11.4.2018

Kim Koivu upealla kierroksella Kiinan CT-kilpailun johtoon

Helsinkiläinen jakaa toistaiseksi kisan kovinta kierrostulosta.

Kim Koivu (-7) yltyi Kiinan Kunmingissä meneillään olevan Challenge Tourin kilpailun toisena päivänä hurjaan lentoon. Hän iski seitsemän birdieä ja yhden bogin sisältäneellä kierroksella tuloksen 65, ja on 36 reiän jälkeen kisan kärjessä.

”Päivän kohokohta tuli jo kolmannella reiällä (par 5). Toinen lyönti päätyi griinin viereen johonkin koloon, mistä lyötiin kaksi kertaa, ja sitten kahdeksanmetrinen triplabreikki sisään”, Koivu kertasi kierroksen kenties tärkeintä pariaan.

Kun peli kulkee, minkäänlaisia muutoksia ei ole tarve tehdä jatkonkaan osalta.

”Kaikki pysyy ennallaan viikonlopun suhteen ja samalla kaavalla mennään. Draivia saa tällä kentällä viljellä, ja maltillisena lähetymisissä, niin hyvä tulee. Griinit ovat erittäin liukkaat, ja jos samanlainen tuuli pysyy, niin tarkkana pitää olla alusta loppuun”, St. Laurence Golfin pelaaja pohdiskeli.

Koivulla on Belt & Road Colorful Yunnan Openissa kahden lyönnin etumatka Englannin Jack Senioriin ja Skotlannin Scott Henryyn. Kolmikko starttaa lauantain viimeisessä ryhmässä kello 5.30 Suomen aikaa.

Vähän sellaista B-peliä ollut nyt kaksi päivää tuloksentekemisen osalta.

Kalle Samooja (par) pelasi toistamiseen tuloksen 71, ja meni neljän lyönnin turvin turnauksen jatkokierroksille. Hän jakaa kisan puolivälissä 26. sijaa.

Kalle Samooja oli tyytyväinen lyönteihinsä, mutta totesi että 35 puttia yhdellä kierroksella on aivan liikaa. Kuva: Antero Lindell

”16 griiniosumaa ja 35 puttia kertoo päivästä oleellisen. Lyöminen oli hyvää, mutta en saanut käytettyä paikkoja, ja pari kolmeputtista tuli vaikeista paikoista. Aika tylsä päivä oli kaikin puolin”, Samooja kertoi.

Hän toivoisi parempaa jälkeä etenkin pitkillä väylillä.

”Vähän sellaista B-peliä ollut nyt kaksi päivää tuloksentekemisen osalta. Par-viitoset ovat vieläkin olleet vähän ongelma. Tässä on kuitenkin hyvät asetelmat kuitenkin viikonlopulle.  Pakka on tiivis, joten parilla isolla kiekalla ollaan taas haminoissa.”

Oliver Lindell (+7) puolestaan ei löytänyt perjantaina sellaista vaihdetta, millä olisi edetty cut-rajan paremmalle puolelle. Hänen toisen kierroksen 74 lyönnin tuloksessaan oli jatkoa ajatellen neljä lyöntiä liikaa.

”Tänään kisa lähti hyvin käyntiin birdiellä, mutta heti perään vesiesteen kautta tuplabogi”, hän sanoi.

”Avaukset toimivat tänäänkin hyvin, mutta lyöntimitat pettivät, tiedä mistä johtui. Tein vääriä mailavalintoja, kisahan pelataan vajaan 2000 metrin korkeudessa. Pallo lentää selvästi pidemmälle kuin meren pinnan korkeudella. Molempina päivinä neljä birdietä, se oli hyvää, mutta bogeja ja tuplabogeja tuli aivan liikaa.”

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.