Kim Koivu menetti hieman asemiaan, mutta matkaa kolmatta sijaa jakaviin pelaajiin on vain kolme lyöntiä. Kuva: Antero Lindell
Challenge Tour |
12.5.2018

Kim Koivu säilytti näkymät kärkikymmenikköön Portugalissa

Koivun seurassa pelanneelle Roope Kakolle päivä oli murheellinen.

Kim Koivu (-1) taistelee sunnuntaina hyvästä sijoituksesta Challenge Tourin ohjelmaan kuuluvassa Open de Portugal -turnauksessa. Hän pelasi kolmannella kierroksella tuloksen 73, ja on ennen finaalikierrosta 19. sijaa jakavien joukossa.

Koivu teki kahden aiemman kierroksen tapaan birdien Morgado Golf & Country Clubin kentän ykkösreiällä. Sisääntulon ensimmäisellä tullut päivän toinen birdie kohensi edelleen osakkeita, mutta jatko ei sujunut toiveiden mukaisesti.

Helsinkiläinen sortui tuplabogiin heti seuraavalla reiällä ja teki vielä bogin 13:lla. Kun muita parista poikenneita tuloksia ei enää nähty, paluu top 10:een jäi toteutumatta.

”Kärkeen neljä lyöntiä eli ei yhtään hassumpi paikka lähteä vikalle kierrokselle. Tosi hyvin pelasin, mutta putteri ei tahtonut lämmetä missään kohtaa. Huomenna paikka bounce back”, Koivu sanoi.

”Lipunpaikat ovat olleet koko viikon erittäin hankalat. Tuuli pysyy kovana koko viikonlopun, joten hyviä lyöntejä saa lyödä, jos alle parin haluaa päästä.”

Challenge Tourin -rankingkolmosen kanssa samassa ryhmässä pelannut Roope Kakko ajautui lauantaina sivuraiteelle. Kierros oli kuusi bogia ja yhden tuplabogin tehneelle Kakolle alusta alkaen vaikea, ja tulos 80 kertoo päivästä olennaisen.

Yhdeksättä sijaa Koivun kanssa kisan puolivälissä jakanut Kakko (+6) valahti Portimaossa sijalle 64.

Tuloksen 73 pelannut Antti Ahokas (+1) löytyy sijalta T34. Päivän parhaasta suomalaiskierroksesta (72) vastannut Mikael Salminen on lyönnin päässä Ahokkaasta jakaen 43. sijaa.

Kilpailun johtopaikalle siirtyivät Walesin Stuart Manley ja isäntämaan kokeneut Jose-Filipe Lima. He ovat kokonaistilanteessa viisi alle.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.