[14][27]

[14][27]
Challenge Tour

Kalle Samooja: ”Näillä kamoilla olisi voinut mennä vaikka laskettelemaan”

Peter Erofejeff nousi yllättäen avauspäivän parhaaksi suomalaiseksi Espanjan CT-kisassa.

Kalle Samooja oli torstaina hyvää vauhtia matkalla kohti Challenge de España -turnauksen kärkisijoituksia. 16. reiällä tullut päivän neljäs birdie nosti hänet jo jaetulle kakkostilalle, mutta sitten koitti musta hetki.

Turkulainen teki seuraavalla reiällä triplan ja päätti kierroksensa Izki Golfin kentällä bogiin. Tulos 72 pudotti hänet 18 reiän jälkeen jaetulle 45. sijalle.

”Hyvää tekemistä oli, mutta kierros kestää sen 18 reikää. Kadotin pallon 17. reiällä griinin viereen. Toinen pallo vielä puun juureen, josta tein hyvän triplan. Täytyy koettaa nyt vaan nollata tuo, ja lähteä huomenna uuteen nousuun”, Samooja kertoi.

Kilpailun pelataan Bilbaon eteläpuolella sijaitsevassa Urturissa. Sää Pohjois-Espanjassa on ollut pitkin viikkoa kolea, eikä torstainakaan seudulla kovin kesäistä ollut.

Väärissä kohdissa tuli missit ja par 5 -reiät menivät +2, kun ne pitäisi mennä tällä kentällä -2 per kierros.

”Täällä oli tänään järkyttävän kylmä. Näillä kamoilla olisi voinut mennä vaikka laskettelemaan. Yritin pysyä vain lämpimänä ja huitoa lyönti kerrallaan.”

Myös Challenge Tourin rankingin kolmosella, Kim Koivulla, oli ongelmia – jos ei pelillisesti, niin ainakin tuloksellisesti.

”Ihan hyvää peliä. Väärissä kohdissa tuli missit ja par 5 -reiät menivät +2, kun ne pitäisi mennä tällä kentällä -2 per kierros”, hän sanoi

Kim Koivun ensimmäisen kierroksen tulos ei ollut odotusten mukainen. Kuva: Getty Images

”Erittäin kylmä keli oli aamulla, ja griinit olivat ottaneet vettä yön aikana. Tosin kentän kunto on parantunut parissa päivässä siitä huolimatta.”

Tuloksen 76 pelannut Koivu jakaa 113. sijaa, ja on ennustetusta cut-rajasta neljän lyönnin päässä.

”Huomenna pääsee uudestaan testaamaan päivän kunnon.”

Ensimmäisen kierroksen parhaaksi suomalaiseksi nousi yllättäen villillä kortilla kilpailuun päässyt Peter Erofejeff. Hänen 70 lyönnin kierroksensa sisälsi yhden eaglen ohella kolme birdieä ja kolme bogia.

Erofejeff jakaa tässä vaiheessa 13. sijaa.

Niin ikään villillä kortilla mukana oleva Lauri Ruuska koki kentällä kovia avauspäivänä. Hän teki sisääntulon ensimmäisellä (par 4) ja viimeisellä (par 5) reikätuloksen yhdeksän ja sai kierrossaldokseen 84 lyöntiä. Tällä tuloksella Ruuska on turnauksessa jumbosijalla.

Challenge de España -kilpailun johdossa on Pohjois-Irlannin Cormac Sharvin (-7). Ruotsin Oscar Lengden (-3) jakaa parhaana pohjoismaalaisena viidettä sijaa.