Brooks Koepka säilytti etumatkansa pintakaasulla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Brooks Koepka säilytti etumatkansa pintakaasulla

Brooks Koepka on matkalla kohti uransa neljättä major-voittoa. Kuva: Getty Images

PGA Tourin historiasta ei löydy tapausta, missä pelaaja olisi menettänyt seitsemän lyönnin johtonsa 54 reiän jälkeen.

Brooks Koepkan (-12) esitys Bethpage Black -kentällä meneillään olevassa PGA Championshipissä on tuonut mieleen ajat, jolloin Tiger Woods hallitsi isoja turnauksia suvereeniin tyyliin. Hänen ei tarvinnut laittaa kisan kolmannella kierroksella parastaan ja siitä huolimatta etumatka seuraaviin säilyi seitsemässä lyönnissä.

70 lyönnin kierros sisälsi kolme birdieä ja kolme bogia, joista kaksi tuli peräkkäin kentän puolivälissä. Missään vaiheessa ero ei käynyt lauantaina − hetkellisestä haparoinnista huolimatta − kuutta lyöntiä pienempänä.

Koepka, 29, on pystynyt kilpailun ensimmäisestä päivästä lähtien tekemään jonkinlaisen ennätyksen. Seitsemän lyönnin etumatka on suurin koskaan PGA Championshipin historiassa 54 reiän jälkeen.

Kahden kierroksen jälkeinen etumatka oli niin ikään turnauksen ennätys ja tulos 128 puolestaan kaikkien major-kilpailuiden 36 reiän ennätys. Torstain 63 lyönnin kierroksellaan Koepka teki Black Coursen uuden kenttäennätyksen.

Tylsää? Kenties, mutta ylivoimaisuus on joskus sellaista.

Voitolla Koepkasta tulisi kilpailun lyöntipeliaikaudella (1958-) vasta toinen pelaaja sitten Tiger Woodsin, joka on puolustanut onnistuneesti PGA Championshipin voittoa. Tiger on yltänyt tähän kahdesti viime vuosikymmenellä.

Mikäli Koepka voittaa ja sattuu uusimaan viimevuotisen voittonsa myös U.S. Openissa, ollaan jälleen tilanteessa, mihin kukaan toinen ei ole koskaan aiemmin pystynyt.

Koepka ei voi toki tuulettaa vielä varmaa voittoa New Yorkin Long Islandilla, mutta erittäin lähellä joka tapauksessa se on. PGA Tourin historia ei tunne tapausta, missä pelaaja olisi menettänyt seitsemän lyönnin johdon 54 reiän jälkeen.

Sunnuntaina Koepkalle viimeisessä ryhmässä seuraa tekee maailmanlistalla sijalla 174 oleva Harold Varner III, joka pelaa viidettä majoriaan ja on näissä vasta toista kertaa mukana viikonlopun kierroksilla. Yhden ammattilaiskilpailun urallaan (Australian PGA Championship 2016) voittanut Varner ei ole koskaan sijoittunut PGA Tourilla viidettä sijaa korkeammalle.

Samassa tuloksessa oleva Jazz Janewattananond, 23, on niin ikään kisan isoja yllättäjiä. Varneria reilut sata pykälää ylempää maailmanlistalta löytyvällä thaimaalaisella on vyöllään kolme voittoa Aasian kiertueelta, ja on nousemassa nähdyn kaltaisilla esityksillä varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kansainväliseen joukkueeseen syksyn Presidents Cupissa.

Kaksi muuta kakkostilaa jakavaa pelaajaa, Dustin Johnson ja Luke List pilasivat mahdollisuutensa päästä sunnuntain johtopalloon, tekemällä toisen kierroksen 18. reiällä bogi-tuloksen.

Johnson ei ole menettänyt toivoaan saada vielä hyvän ystävänsä etumatka kiinni neljännellä kierroksella.

”Brooksin tavoittaminen vaatii jotain erityistä, mutta se on ehdottomasti mahdollista tällä kentällä. Jos pelaat viisi-kuusi alle parin ja Brooks pari lyöntiä yli, se voi vielä toteutua”, hän sanoi.

Yksinäisenä eurooppalaisena kärjen tuntumassa häärii Englannin Matt Wallace, joka jakaa kuudetta sijaa tilanteessa neljä alle. Muita vanhan mantereen pelaajia ei mahdu top 15:een. Tanskan Lucas Bjerregaard (par) löytyy parhaana pohjoismaalaisena sijalta T16.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje