[14][27]

[14][27]
Ecco Tour - Kilpagolf

Antti Ahokas kiritti voittajaa Ecco Tourilla

Antti Ahokas oli kaudella 2008 World Rankingilla upeasti 226. Nyt sijoitus on 1529. Kuva Finnish Openista Master Golfista vuodelta 2013.

Antti Ahokas pysyi kolmen päivän ajan DAT-Masters kilpailun kärkikymmenikössä. Toisella kierroksella hetken Ecco Tourin kisaa johtanut Ahokas sai seurata perjantaina samassa kahden hengen ryhmässä Ruotsin Jacob Glennemon nousua voittoon. Glennemo (67) pelasi kolme lyöntiä Ahokasta ( 70) paremman tuloksen, eroa oli lopullisella tuloslistalla saman verran.

Glennemo on ollut Ecco Tourin kauden komeetta, kahdessa aiemmassa Espanjassa pelatussa kisassa hän oli toinen. Ahokkaan sijaluvut 15:s,27:s ja neljäs lupailevat myös hyvää alkavalle kesäkaudelle. Vantaa Keimola Golfin Henri Pyykölä teki hurjan nousun kahtena viimeisenä päivänä. Avauskierros (77) lupaili karsiutumista. Toinen kierros (70 ) varmisti jatkopaikan rajamiehenä. Perjantaina vain Glennemo (67) pelasi Pyykölää paremmin.

Kun kahden viimeisen kierroksen tulokset lasketaan yhteen, oli Pyykölä koko joukon paras ja tuloslistan 14. Ecco Tourin seuraava kisa (8-10.5.) on yhteistapahtuma Nordea Tourin kanssa. Tourin ainoa heinäkuun kisa pelataan Nordcenterissa. Elokuun alun kisa Tanskassa tuo kolmelle ensimmäiselle paikan European Touriin kuuluvaan Made in Denmark kilpailuun.

Teemu Tyry

1+2.pv

Antti Ahokas sai lentävän lähdön Rømø Golf Links-kentällä Tanskassa pelattavaan kilpailuun keskiviikkona. Hän teki 12 ensimmäisen päivän aikananeljä birdietä. Kierroksen ainoa erhe oli tuplabogey 15:lla, ( Ahokkaan kuudes) joka nosti lopputuloksen lukuun 70.

Vappupäivänä toisella kierroksella lappeenrantalainen teki alkukierroksella kaksi birdietä ja oli hetken aikaa kisan johdossa. Loppukierroskin sujui mainiosti, yhteistulos (71,-1) oli Ahokkaan mieleen.

”Viimeiselle väylälle sain tehtyä hyvän bogeyn. Päivän esitys oli hyvä”, Ahokas myhäili Ecco Tourille antamassaan lausunnossa. Eroa kisaa johtavaan Tanskan Oliver Hauen-Limkilde Nyholmiin (-6) on kolme lyöntiä.

Steen Tinning oli juniorina 1970-luvun lopulla Euroopan ykkösketjua. Perjantaina hän kisailee 51-vuotiaana tulevaisuuden tähtien kanssa voitosta Ecco Tourilla. Kuva Ecco Tour

Mielenkiintoinen nimi tuloslistan kärkipäässä on 51-vuotias konkari Steen Tinning (-4). Hän pelasi European Tourilla peräti 368 kilpailua joista voitti kaksi. European Senior Tourilla Tinning teki väkevän sisääntulon kaudella 2013 voittaen kaksi kilpailua. Ansioita kertyi kauden mittaan ( 14 kisaa) yli 206.000 euroa, rahalistalla tanskalainen oli toisena.

Ahokas on pelannut ammattilaisena syksystä 2006. Uran kovimmat meriitit ovat Challenge Tourin kilpailujen ykköstilat Argentiinasta ja Tanskasta, molemmat ovat kaudelta 2008. Jälkimmmäinen oli Ecco Tourin finaalikisa, jossa Ahokas kukisti tiukassa suomalaisten taistossa Roope Kakon.

Ahokas kokeili siipiensä kantavuutta ET:lla 2009, mutta palasi osittain omasta tahdostaan jo loppukaudesta CT:lle. Viimeiset vuodet hän on kiertänyt CT:n lisäksi Nordic Leaguen kisoja ilman mainittavaa menestystä.

DAT Mastersiin osallistuu peräti 158 pelaajaa, suomalaisia on mukana yhdeksän.

Ecco Tourin talvikiertueen ensimmäisen kisan paras oli Kalle Samooja joka ei ole nyt mukana. Kiertueen suurimpiin kisoihin kuuluva Finnish Open pelataan heinäkuussa Nordcenterin Fream-kentällä.