[14][27]

[14][27]
Kilpagolf - Ladies European Tour

Par-kolmosilla tehoilleelle Komulaiselle paras sijoitus Ladies European Tourilla 1,5 vuoteen

Noora Komulainen jäi Joburg Ladies Openissa täpärästi top 10:n ulkopuolelle. Kuva: Tristan Jones/LET

Komulaisen mukaan Johannesburgin kilpailussa tulleet virheet ovat perua pitkästä pelitauosta.

Noora Komulainen (par) pelasi Johannesburgissa naisten Euroopan kiertueen turnauksen päätöspäivänä tuloksen 74. Hän säilytti Joburg Ladies Openissa 36 reiän jälkeiset asemansa, ja sijoittui jaetulle 11. tilalle

Lyönnin päähän top 10 -sijoituksesta jääneen Komulaisen toinen kierros oli tapahtumarikas ja värikäs oli myös lauantain tuloskortti etenkin kymmenen viimeisen reiän osalta, joiden aikana hänelle kirjattiin neljä birdieä, kolme bogia, kaksi paria ja yksi tuplabogey.

Komulainen kertoi perjantain kierroksen jälkeen pelin olevan hieman virhealtista, ja väärät mailavalinnat johtuivat osittain pitkästä pelitauosta. Finaalikierroksella lyöntien suunnittelua häiritsi oikukas tuuli.

”Paljon virheitä tuli kolmen päivän aikana, vaikka myös hyviä onnistumisia. Tänään oli muutama väärä mailavalinta, kun tuuli tuntui pyörivän. Mutta tästä on hyvä jatkaa”, vajaat 5000 euroa palkintorahaa kuitannut Komulainen sanoi.

Pelaajat tekevät tyypillisesti vähiten birdiejä par-kolmosilla. Komulaisen kohdalla asia oli Etelä-Afrikan turnauksessa päinvastainen, sillä 13 birdiestä viisi tuli par-kolmosilla ja loput tasaisesti par-viitosilla ja par-nelosilla. Tämän lisäksi hänen tilastoaan koristi perjantain upea eaglen arvoinen ”donkki” par-nelosella.

Par-kolmosen birdiet tulivat 4–8 metrin etäisyyksiltä, joten Komulaisen puttipelissä alkaa olla hyviä elementtejä. Yksi birdie syntyi, kun hän chippasi pallon reikään toisen kierroksen toisella (Modderfontein Golf Clubin kentän 11.) reiällä.

Kyseessä oli äitiyslomalta loppuvuodesta palanneen Komulaisen paras sijoitus Ladies European Tourilla sitten syyskuun 2020, jolloin hän oli yhdeksäs Ranskan avoimissa. Komulainen on yltänyt urallaan kahdeksan kertaa top 10:een LET:llä. Paras sijoitus on Marokosta vuodelta 2016, jolloin hän oli Lalla Meryem Cupissa neljäs.

Joburg Ladies Openin voiton vei Linn Grant (-11). Ruotsalainen oli kilpailussa omaa luokkaansa, sillä eroa toiseksi sijoittuneeseen Sveitsin Kim Metrauxiin kertyi viisi lyöntiä.

Voitto oli viime elokuussa ammattilaiseksi siirtyneelle lupaavalle Grantille, 22, ensimmäinen LET-kiertueella. Uran alku ammattilaiskentillä on ollut erinomainen, sillä hän ylsi vuonna 2021 LET:n turnauksissa kahdesti toiseksi ja kerran kolmanneksi. Helsingborgista lähtöisin oleva Grant otti myös yhden ykköstilan lokakuussa Ranskassa pelatussa LET Access Series -kilpailussa.

Tiia Koivisto (+9) pelasi tuloksen 77 päätyen sijalle T59. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Lue seuraavaksi: Komulaisella värikäs päivä – ”donkki” ja chippi sisään etuysillä, takaysillä kommelluksia